30 / 04 / 2024

Bursa Gemlikte kamu binalarının yıkımları sürüyor

Bursa Gemlikte kamu binalarının yıkımları sürüyor

Adliye, emniyet Lojmanları gibi deprem testinden riskli çıkan binaları boşaltıp yıkan Gemlik Belediyesi, Eşref Dinçer Mahallesi Veysel Karani Camii yanındaki 4 katlı Osmaniye Kur’an kursunu da yıktı.

Bursa’da yapı stokunun beton ve demir kalitesi düşük!

Bursa ve çevresinde kamu ve özel sektör yatırımlarında hızlanma gözlemlediklerine vurgu yapan Bursa Beton Genel Müdürü Barbaros Onulay, Bursa’da kentsel dönüşüm kapsamındaki alanlarda yapı stokunun beton ve demir kalitesinin en düşük seviyede olduğunu belirtti.

Bursa Çarşamba'da kentsel dönüşüm kamu lojmanlarıyla başlıyor!

Bursa Çarşamba'da kentsel dönüşüm bölge halkı için umut oldu. Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, merakla beklenen dönüşümün ilk adımının Cilimboz Deresi kıyısındaki lojmanlarla başlayacağını duyurdu...

Bursa Şehir Hastanesi açılışa hazır!

Türkiye’nin hizmete açılacak 10’uncu şehir hastanesi Bursa Şehir Hastanesi açılışa hazır hale getirildi. Kamu Hastaneleri Genel Müdürü Prof. Dr. Hilmi Ataseven, İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan ve beraberindeki heyet hastanede incelemelerde bulundu.

Bursa'da ulaşım ana planında son rötuşlar!

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından şehrin ulaşım sıkıntısını ortadan kaldırmak amacıyla planlanan ve hazırlık çalışmaları tamamlanan Bursa Ulaşım Ana Planı (BUAP), kamu kurum ve kuruluşlarının ilgili birim amirleriyle paylaşıldı.

Bursa'daki kamu yatırımları meclis gündeminde!

Bursa ilindeki kamu yatırımları meclis gündemine taşındı. CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

Bursa'da imamdan kesilen lojman kirası iade edilecek!

Kamu Denetçiliği Kurumu Bursa Karacabey'de görev yapan ve cami lojmanında ikamet eden imamın, maaşından kira kesintisi yapılmasını uygunsuz buldu.

TOKİ Bursa'da 20 bin 871 konut inşa etti!

T.C. Başbakanlık Konut İdaresi Başkanlığı Bursa’da 20 bin 871 konut, 6 okul, 17 cami, 14 ticaret merkezi, 7 hastane, 4 yurt ve 2 kamu hizmet binası inşa etti...

Bursa Beton kentsel dönüşüm projelerinin tedarikçisi!

Bursa Beton kamu yatırımları ile kentsel dönüşüm projelerinin de önemli tedarikçisi olmaya hazırlanıyor. Bursa Beton, 22 santralde günlük 20 bin metreküpün üzerinde beton üretim kapasitesiyle faaliyet gösteriyor.

Bursa'da 0,50'ye kadar emsal artışı kararı iptal edildi!

Bursa Büyükşehir Belediyesi Meclisi tarafından alınan "0,50'ye kadar emsal artışı yapılabilir" kararı 3. İdare Mahkemesi tarafından kamu yararı gözetilmediği gerekçesiyle iptal edildi.

Bursa Emniyet Müdürlüğü binasında sona gelindi!

Bursa’yı geleceğe taşıyacak projeleri hayata geçirirken Milli Eğitim Müdürlüğü başta olmak üzere tüm kamu kurumları ile işbirliğine giderek hayatın her alanındaki sorunlara çözüm üreten Büyükşehir Belediyesi, Emniyet Müdürlüğü’ne de modern bir hizmet binası kazandırıyor.

Bursa Gürsu'da imar planları konuşuldu!

Bursa Gürsu Belediye Meclisi 15 Temmuz darbe girişimi sonrası ilk toplantısını yaptı. Gürsu'nun imar planlarının tekrar gözden geçirildiği toplantıda ana maddelerden biri kamu yatırımlarında ilçe içinde yeterli büyüklükte arsa bulunmamasıydı.

Bursa Gemlik'te cami ve okul çevreleri yenileniyor!

Bursa’nın gemlik ilçesinde cami ve okulların çevreleri güzelleştiriliyor. Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, ilçedeki bütün okul, cami ve sağlık ocaklarının çehresini değiştirdiklerini belirterek, kamu kurum ve kuruluş binalarında da yenileme çalışmalarını sürdürdüklerini bildirdi.

Kamu-özel işbirliğiyle yapılan şehir hastanelerine ilişkin 12 sorun TBMM'de!

CHP Bursa Milletvekili CHP Bursa Milletvekili Ceyhun İrgil, Kamu-özel işbirliği modeliyle yapılan şehir hastanelerine ilişkin soru önergesi hazırladı. İrgil sorularını Sağlık Bakanı Recep Akdağ'a iletti..

Bursa Gemlikte kamu binalarının yıkımları sürüyor Haberi

Bursa Gemlikte kamu binalarının yıkımları sürüyor

Müftülüğün talebiyle yapılan deprem testlerinde riskli çıkan bina, Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerince yıkıldı.

Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, kentsel dönüşüm kapsamında riskli kamu binalarına yönelik çalışmaların devam edeceğini vurgulayarak, son iki yıl içinde hem kaçak yapılarla olan mücadelenin, hem de metruk bina yıkımlarının devam ettiğini hatırlattı. Yılmaz, 200’ün üzerinde metruk bina yıkımına, kentsel dönüşüm projesine yönelik kamu binalarının da da eklendiğini bildirdi.

Yılmaz, yıkılan Kur’an kursu binasının hayırsever vatandaşlar tarafından günümüz ihtiyaçlarına göre yeniden yapılacağını vurguladı.

Hürriyet

Haber Bursa Kent Gazetesi'nde şöyle yer aldı;

 Gemlik Belediyesinin Kamu Binalarına Yönelik Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamındaki yıkımları devam ediyor. Daha önce başta Belediye eski binası olmak üzere, Adliye, Emniyet Müdürlüğü ve Emniyet Müdürlüğü Lojmanları gibi deprem testinden riskli çıkan binaları boşaltan ve yıkımını gerçekleştiren Gemlik Belediyesi, Eşref...