05 / 05 / 2024

Bursa İran ihracatı

Bursa İran ihracatı

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı Burkay, Bursa’nın İran ile ihracatta en fazla paya sahip 4. il olduğunu belirttti. Otomotiv ana ve yan sanayii, tekstil, makine ve inşaat malzemesi ihracatında istenilen konuma ulaşacaklarına inandığını söyledi.

Otomotivden ayda 10,6 milyar dolar yan sanayi ihracatı yapıldı

Otomotivde yan sanayide Ocak-Eylül 2023'te geçen senenin aynı dönemine göre dış piyasada yüzde on artıran otomotiv sektörü, ihracatın yaklaşık 4'te birini en büyük pazar olan Almanya'ya yaptı. İşte ayrıntılar...

Bursa'da daire dolandırıcılığı soruşturmasında tutuklama kararı!

Bursa'da bir kişiyi inşaat firmasından alacağı olan 65 bin liranın ödeneceği bahanesiyle 3 bin lira dolandıran şüpheli hakkında tutuklama kararı alındı. 

İnşaat malzemelerinde ihracat sevinci!

Mart ayında 995 milyon dolarlık ihracat ile rekor kıran demir ve demir dışı metal sektörü, gelecek yıldan umutlu. İDDMİB Başkanı Öztiryaki, "1-12 Nisan'da 375 milyon dolarlık ihracatımız var. Nisanda yeni rekorları açıklamak kısmet olacak" diye konuştu.

Bursa'da konut projelerinin maketleriyle katma değerli ihracat!

Bursa'da faaliyet gösteren bir firma  CNC işleme, lazer kesme ve 3 boyutlu yazıcı yöntemi kullanarak milimetrik ölçümlerle konut projeleri için maket hazırlıyor. 

Bursa'da büyük yatırımlar için arsa bulunmuyor!

Türkiye’nin en büyük sanayi şehirleri arasında yer alan Bursa, aynı zamanda bir ihracat üssü haline geldi. Yatırımcılar büyük yatırımlar için arsa bulunamadığını söylüyor.

ABD, Rusya'ya çifte amaçlı ürün ihracat kurallarını sıkılaştırıyor!

ABD Sanayi ve Güvenlik Bürosu (BIS), askerler tarafından veya askeri amaçla kullanılabilecek ürünlerin Rusya, Çin ve Venezüella’ya ihracat kurallarını sıkılaştıran düzenlemeler hazırladı.

Türkiye'de milyar dolarlık ihracat yapan il sayısı 19'a yükseldi!

İstanbul 2019 yılında 86,2 milyar dolarlık dış satımla ihracatın yarısını tek başına sırtlarken, Bursa 10,3 milyar dolar, İzmir 10,2 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirdi.

Bursa Kebap Evi yurt dışına açılıyor! 

Bursa Kebap Evi markasının Yönetim Kurulu Başkanı Cem Helvacı, yurt dışında da şube açacaklarını açıkladı. Cem Helvacı, "İran'a giren ilk Türk zincir restoran biz olacağız." dedi...

Bursa'da mimaride sınırları zorlayan yarışma!

Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Bursa Teknik Üniversitesi ortaklığıyla, ‘uzay mimarlığı ve dış gezegen şehirciliği’ konularını masaya yatıran toplam 30 bin TL ödüllü “Mars 2050: Yaşam alanı fikir yarışması” düzenlendi.

Bursa'ya Birleşik Krallık Refah Fonu’ndan 3.2 milyon pound hibe!

Bursa’da, Akıllı Şehircilik yatırımlarına hızla devam ediyor. Akıllı Şehircilik çalışmalarını hızlandıran Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne Birleşik Krallık Refah Fonu’ndan 3.2 milyon pound hibe desteği verildi…

Karmod Avrupa'ya ihracatını artırıyor!

Avrupa ülkelerine ihracatını artıran Karmod, son bir senede 14 farklı Avrupa ülkesine ihracat yaptı.

Müteahhitler ihracatçı sayılmak istiyor!

Yabancıya satışını artıran ve sık sık yurt dışı fuarlara katılan müteahhitler artık ‘ihracatçı’ sayılmak istiyor. Hükümetin konu üzerinde çalıştığını belirten müteahhitler, yabancıya yapılan satışla cari açığı kapatacak güce erişeceklerini belirtiyorlar.

Bursa, yıkılan binalarla nefes alıyor!

Bursa'da yapılaşmanın yoğun olduğu Yıldırım ilçesi Hacıseyfettin Mahallesi’nde de Hacıseyfettin Camii yanındaki 3 binayı kamulaştıran Bursa Büyükşehir Belediyesi, proje kapsamında mahallelinin nefes alacağı bir yeşil alan düzenlemesi yapacak

Bursa İran ihracatı Haberi

Bursa İran ihracatı

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, İran’da yaşanan gelişmelerin Türkiye ve Bursa için bir fırsat niteliğinde olduğunu belirterek, “Bursa ve Türkiye olarak İran’da makine, otomotiv yan sanayi, tekstil sektörü gibi güçlü olduğumuz alanlarda yapabileceğimiz işbirlikleri söz konusu” dedi. 


BTSO Temmuz ayı meclis toplantısında konuşan Burkay, İran pazarı ile ilgili değerlendirmede bulundu. Yapılan anlaşma ile ambargo ve yaptırımların kaldırıldığını vurgulayan Burkay, İran’ın yeni uzlaşmacı politikasının Ortadoğu’daki işbirliklerinde de konumunu güçlendireceğini kaydetti. Türkiye ile İran arasında tercihli ticaret anlaşmasının imzaladığını hatırlatan Burkay, Türkiye’nin yanı sıra Bursa’nın sahip olduğu potansiyelin başta mal ticareti olmak üzere İran ile ticari ilişkileri daha da güçlendireceğini vurguladı. Burkay, “İran ile Bursa arasında mutlaka karşılıklı ticaret artacaktır. Bursa’nın İran’a tarım ve gıda ürünleri,...