08 / 05 / 2024

Bursa İstanbul Yolunda dönüşüm ne zaman tamamlanacak

Bursa İstanbul Yolunda dönüşüm ne zaman tamamlanacak

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, İstanbul Yolu'nda 30 yıldır konuşulan kentsel dönüşüme başladıklarını belirterek, 2 yıl içinde İstanbul Yolu'nun bambaşka bir çehreye kavuşacağını söyledi.

Ankara-Bursa Hızlı Tren Hattı ile seyahat süresi 2 saat 15 dakika olacak! 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ankara-Bursa Hızlı Tren Hattı tamamlandığında Ankara-Bursa ve Bursa-İstanbul arası seyahat süresinin 2 saat 15 dakika olacağını söyledi. İşte hattaki son durum...

SON DAKİKA! Yine deprem oldu!

AFAD tarafından paylaşılan verilere göre, Marmara Denizi'nde Yalova açıklarında saat 18:29'da 3,3 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. 7,7 kilometre derinliğinde yaşanan deprem, Yalova, Bursa, İstanbul, Kocaeli ve çevre kentler de hissedildi.

Bilecik'in tarihi evleri, ticaret merkezi olacak!

Osmanlı Dönemi'nde Bağdat-İstanbul yolunda konaklama ve ticaret merkezi olarak kullanılan 7 kervansaraydan biri olan Tarihi İpek Yolu'ndaki Taşhan, restore edilerek aslına uygun şekilde ticaret merkezi olarak hizmet verecek.

Sanayicilerden özel endüstri bölgelerine destek!

Cumhurbaşkanı Kararı ile Bursa, İstanbul, Mardin, Balıkesir ve İzmir'de toplam 3,7 milyar dolarlık yatırım bedeliyle kurulacak 6 özel endüstri bölgesi 49 bin 225 kişiye istihdam sağlayacak.

6 yeni endüstri bölgesi kuruldu!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dün Resmi Gazete’de yayımlanan kararlarıyla Bursa, İstanbul, Mardin, Balıkesir ve İzmir’de 6 özel endüstri bölgesi ilan edildi. Bu bölgeler özel teşviklerden yararlanacak.

Bursa Ankara yolunda cephe sağlıklaştırma çalışmaları başladı!

Cephe sağlıklaştırma çalışmalarına son sürat devam eden Bursa Büyükşehir Belediyesi, Bursa’nın Ankara istikametinden girişini de estetik bir görüntüye kavuşturuyor.

Bursa İznik UNESCO yolunda!

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleşen çalışmalar ile 2014 yılında Hanlar Bölgesi, Sultan Külliyeleri ve Cumalıkızık gibi değerleriyle Unesco Dünya Miras Listesi’ne dâhil olan Bursa’nın ilçesi İznik de Unesco yolunda…

İstanbul Caddesi Bursa'nın vitrini olacak!

Bursa İstanbul Caddesi Sanayici ve İş Adamları Derneği (İSSİAD) Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar'ı ziyaret etti. Dündar, ''İstanbul Caddesi'nin de Bursa'nın vitrini olması içinden gerçekleştirecek çalışmaları önemsiyoruz'' dedi.

Balat Kavşağı kapandı, Mudanya Yolu felç oldu!

Bursa – Mudanya yolunda günün büyük kısmında trafik yoğunluğu yaşanan Geçit Kavşağı’nın doğu–batı aksı UKOME kararıyla trafiğe kapatıldı. Uygulamanın ilk gününde bölgede trafik felç oldu.

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nden Gemlik'e termal tesis!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Gemlik ilçesinde İstanbul yolu kenarında yeraltından çıkan ve Karsak Deresi’ne, oradan da denize akan 38 derece sıcaklıktaki suyu değerlendirmek için bölgeye termal tesis kuruyor...

Bursa yeni tramvay hattına kavuşuyor!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, 158 milyon TL’lik raylı sistem imalatının yanı sıra yeni alınan vagonlar çevre düzenlemeleriyle birlikte İstanbul yoluna yaklaşık 300 milyon TL’lik yatırım yapılacağını söyledi.

The Plaza Hotel'in 2.si Bursa'ya açılacak!

Yasemin Turizm, İstanbul'da renovasyon çalışmalarının devam ettiği The Plaza Hotel'in 2'ncisini Bursa'da açacak. Uluslararası bir marka ile görüşen şirket, franchise düşünüyor.

Bursa yatırımcıların yeni gözdesi oldu!

Bir dönem İstanbul için söylenen 'taşı toprağı altın' ifadesi artık Bursa için de geçerli olmaya başladı. Şehrin merkezi ve batı bölgelerinin ardından doğusu da kapışılmaya başlandı.

Bursa İstanbul Yolunda dönüşüm ne zaman tamamlanacak Haberi

Bursa İstanbul Yolunda dönüşüm ne zaman tamamlanacak

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, İstanbul Yolu'nda 30 yıldır konuşulan kentsel dönüşüme başladıklarını belirterek, "60 binayı satın aldık. Burayı yıkıp dönüşümü başlatıyoruz. 9 yeni köprülü kavşak, 10 kilometrelik T2 tramvay hattı ve 9 farklı üst geçitle 2 yıl içinde İstanbul Yolu bambaşka bir çehreye kavuşacak" dedi.


İstanbul Yolu'ndaki yeniliklerle ilgili Merinos'ta basın toplantısı düzenleyen Başkan Altepe, burada 9 mahallede 160 hektarlık alanda 6 bin niteliksiz binanının dönüşümü beklediğini belirterek, "1985 yılında planları yapıldı. Ancak 30 yıldır şehrin girişindeki işletmeler kaldırılamadı. Bursa 80'li yıllarda planlandı. 30 yıldır sanayi siteleri yapıldı. Ama oraya gitmediler. İstanbul Yolu'nda 2,5 emsal var. Buraya bir el değecek. Birileri para harcayacak. İlk parayı biz harcadık. Etaplara ayırdık. 20, 15 ve 12 bin metrekarelik etaplara ayırdık. Vatandaşları...