06 / 05 / 2024

Sanayicilerden özel endüstri bölgelerine destek!

 Sanayicilerden özel endüstri bölgelerine destek!

Cumhurbaşkanı Kararı ile Bursa, İstanbul, Mardin, Balıkesir ve İzmir'de toplam 3,7 milyar dolarlık yatırım bedeliyle kurulacak 6 özel endüstri bölgesi 49 bin 225 kişiye istihdam sağlayacak.



Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından uygulamaya başlanan "özel endüstri bölgeleri" politikası meyvelerini vermeye başladı.

Anadolu Ajansı'ndan Mehtap Yılmaz'ın haberine göre;  Ankara  Sanayi Odası (ASO) Başkanı Nurettin Özdebir, özel endüstri bölgelerine ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı hakkında açıklamalarda bulundu. 

Özdebir, Türkiye'nin "özel endüstri bölgeleri" politikasının doğru olduğunu ve meyvelerinin alınmaya başlandığını ifade etti.

Cumhurbaşkanı Kararı ile Bursa, İstanbul, Mardin, Balıkesir ve İzmir'de kurulacak 6 özel endüstri bölgesinde rahat bir yatırım ve üretim ortamı sağlanacağını söyleyen Özdebir, "Kurulacak bu 6 özel endüstri bölgeleri, proje bazlı yatırım teşvik belgesi almış ciddi yatırımlar. Türkiye'de, büyük yatırım yapan firmaların İş Kanunu ve güvenliği sorumlulukları devam etmek şartıyla, rahat çalışabilmesi, sağdan soldan baskı gelmemesi çok önemli. O nedenle ülkemizin özel endüstri bölgeleri politikasını büyük yatırımlar için destekliyorum ve diğer illere de yayılmasını temenni ediyorum." dedi.

- "Karar firmaların rahat çalışmasını sağlayacak"

6 ilde kurulacak tesislerin faaliyet alanları hakında konuşan Özdebir, İstanbul'da bulunan endüstri bölgelerine değinendi. Özdebir, ''Şehrin içine sıkışıp kalmış çok sayıda iş yeri var. Sanayicinin gelişebilmesi için bu iş yerlerinin, yeni mekanlara ihtiyacı var ancak arsa fiyatları çok pahalı. O nedenle İstanbul'a yapılan yatırım, son derece doğru bir yatırımdır." açıklamasında bulundu.

Diğer illere yapılacak özel endüstri bölgelerinin de büyük ölçekli yatırımlar olduğunu sözlerine ekleyen Özdebir, "Bunların hepsi arazi boyutu açısından da çok büyük fabrikalar. Cumhurbaşkanı Kararı, firmaların rahat çalışmasını sağlayacak önemli bir düzenleme." diye konuştu.

- "Ülke ekonomisini güçlendirmesini diliyoruz"

Anadolu Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Kutsi Tuncay da ülkenin sanayi sektörüne büyütmesi ve katma değer artırıcı adımların atılması açısından kurulacak 6 özel endüstri bölgesinin çok önemli olduğunun altını çizdi.

Cumhurbaşkanlığı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına teşekkür eden Kutsi, "Kurulacak bu 6 özel endüstri bölgesinin, sanayi sektörünü ivmelendirmesini ve ülke ekonomisini güçlendirmesini diliyoruz." ifadelerini kullandı.
 


Geri Dön