06 / 05 / 2024

bursa Kamil Tolon Bilim ve Sanat Merkezi nerede

bursa Kamil Tolon Bilim ve Sanat Merkezi nerede

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Kamil Tolon Bilim ve Sanat Merkezi, kullandığı elektriği rüzgar ve güneş enerjisinden elde etmek için gerekli yatırımları yaptı. Hazırlık kapsamında bir ocak itibariyle deneme amaçlı elektrik üretimi gerçekleştirdi...

Bursa Yenişehir Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'nde çalışmalara başlandı!

Bursa Yenişehir Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi için çalışmalara başlandı. AK Parti İlçe Başkanı Adnan Kamil, konutla ilgili açıklama yaptı.

Bursa Tolon fabrikası orijinal kimliğiyle yenilenecek!

BURSA’da depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle yıkımına başlanan Türkiye’nin ilk bulaşık ve çamaşır makinası fabrikasının orijinal kimliği ile yeniden yaptırılacağı açıklandı.

Bursa Tolon Fabrikası yenilenecek!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Sıcaksu bölgesinde bulunan ve olası deprem riskine karşı can güvenliğini sağlayamayacağı tespit edildiğinden Bursa Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu kararıyla yıkımı gerçekleştirilen ‘Tolon Fabrikası’nın orijinal kimliğiyle yenileneceğini söyledi

Bursa'daki Tolon Fabrikası yıkılıyor!

Bursa'da 1950'li yıllarda ilk yerli çamaşır ve bulaşık makinesinin üretildiği tarihi Tolon Fabrikası'nın, kentsel dönüşüm projesi uygulaması kapsamında yıkılmasına başlandı.

Bursa Yenişehir'e uçak fabrikası inşa edilecek!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Yenişehir Belediye Başkanı Süleyman Çelik ile AK Parti İlçe Başkanı Adnan Kamil ve yönetim kurulu üyelerini ağırladı. Görüşmede Yenişehir’e yapılması muhtemel yatırımlar gündeme geldi.

Bursa'daki dönüşüm çalışmaları hızlanmalı!

İMO Bursa Çalışma Grubu'nun başkan adayı İnşaat Mühendisi Maksut Kaya, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Fatih Canbazoğlu ve Seçim Koordinasyon Yetkilisi Ali Kamil Goral, Kentsel dönüşüm konusunda açıklamalarda bulundu.

Bursa İnşaat Zirvesi düzenlendi!

Zirvenin açılış törenine Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, UÜ Rektörü Prof.Dr. Kamil Dilek, ilçe belediye başkanları, sektör temsilcileri, akademisyenler ve öğrenciler katıldı

BUDO ile Kamil Koç'tan işbirliği!

Bursa ile İstanbul arasında deniz taşımacılığının markası haline gelen BUDO, vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor. Erdek-Avşa-Tekirdağ BUDO biletini ibraz eden yolcular, Kamil Koç'tan Erdek biletlerini 20 TL yerine 16 TL'ye satın alabiliyor.

Bursa Yenişehir'e 62 milyon TL'lik yatırım yapıldı!

AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, Yenişehir Belediye Başkanı Süleyman Çelik ve AK Parti Yenişehir İlçe Başkanı Adnan Kamil, ilçede tamamlanan ve yapımı devam eden inşaat çalışmalarında inceleme yaptı.

Tofaş Akademi Bursa fabrikası hizmete girdi!

Tofaş Akademi’nin, 1.5 milyon euro yatırımla kurulan yeni binası Bursa fabrikasında hizmete girdi. Tofaş CEO’su Kamil Başaran, Akademi’yi “ Tofaş’ın Ar-Ge jeneratörü ” sözleriyle tanımladı.

Kadir Koçdemir: Bursa gerçek bir üniversite ve öğrenci kenti olmalı!

Milliyetçi Hareket Partisi ( MHP ) Bursa Büyükşehir belediye başkan adayı Dr. Kadir Koçdemir, Uludağ Üniversitesi (UÜ) Rektörü Prof. Dr. Kamil Dilek’i makamında ziyaret etti...

BTSO Kamil Tolon Bilim ve Sanat Merkezi kendi elektriğini üretecek!

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Kamil Tolon Bilim ve Sanat Merkezi, kullandığı elektriği rüzgar ve güneş enerjisinden elde etmek için gerekli yatırımları yaptı. Hazırlık kapsamında bir ocak itibariyle deneme amaçlı elektrik üretimi gerçekleştirdi...

Bursa Belediyesi turizm yatırımı bekliyor!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa'nın turizm yatırımı beklediğini söyledi

 

bursa Kamil Tolon Bilim ve Sanat Merkezi nerede Haberi

bursa Kamil Tolon Bilim ve Sanat Merkezi nerede


Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Kamil Tolon Bilim ve Sanat Merkezi, kullandığı elektriği rüzgar ve güneş enerjisinden elde etmek için gerekli yatırımları yaptı. Hazırlık kapsamında bir ocak itibariyle deneme amaçlı elektrik üretimi gerçekleştirdi. Proje ile enerji gereksinimini solar sistemi ile gün ışığından, rüzgâr türbini sistemi ile de rüzgâr gücünden üretilerek karşılanacak. Merkez müdürü Erol Ertürk, elde edilecek enerji ile merkezin enerji gereksiniminin yüzde 65-70‘nin karşılanacağını belirtti. 


Üretilecek elektriğin elektrik kurumu ile yapılacak anlaşma sonrası ulusal sisteme entegre edileceğini belirten Ertürk, “Mevcut uygulamaya göre ürettiğimizi sisteme verip sistemden de enerji ihtiyacını karşılamaya devam edeceğiz. Mahsuplaşma ile enerji giderimizi yaklaşık yüzde 70 azaltmış olacağız. Güneş ışığı enerji sistemimiz 7 Kwatt/saat gücünde, ilerki yıllarda bu gücü 15 Kwatt/saat’a çıkarmak istiyoruz.” dedi.


Merkez Müdürü...