27 / 04 / 2024

Bursa Kent Meydanı-Terminal tramvay hattı ihalesine kimler teklif verdi

Bursa Kent Meydanı-Terminal tramvay hattı ihalesine kimler teklif verdi

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından, T2 Kent Meydanı-Terminal tramvay hattının ihalesi yapıldı. İhaleye Akkol Madencilik A.Ş.- Kolin İnşaat A.Ş. ortaklığı 209 milyon 400 bin TL teklif verdi.

Bursa'da Kent Meydanı’ndaki plansız yapılar yıkılıyor!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Kent Meydanı’nın doğu cephesinde plansız yapılaşma sebebiyle görüntü kirliliğine neden olan ve ağırlıklı olarak telefoncuların olduğu alanda yıkım çalışmalarına başladı. 

Bursa Kent Meydanı Terminal tramvay hattında çalışmalar yeniden başlıyor!

Bursa T2 hattı ikmal ihalesinin ilk etabı 5 Ağustos’ta yapıldı. İhaleyi kazanan firma ile sözleşme imzalanıp, yer teslimi yapılmasından sonra  T2 hattında inşaat tamamlama işlerine hemen başlanacak.

Osmangazi Lisesi yıkılacak, kent meydanı yapılacak!

Bursa'nın Yenişehir ilçe merkezinde yer alan Osmangazi Lisesi'nin eski binası yıkılıp, yerine kent meydanı yapılacak.

Bursa Kent Meydanı AVM'nin yüzde 20 hissesi satılıyor!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, 14 bin 761,05 metrekare yüzölçümlü Kent Meydanı AVM'nin yüzde 20 hissesini ihale ile satışa sunuyor...

Bursa Kent Meydanı'nda büyük dönüşüm!

Kent meydanının batı kısımda kalan bölümün dönüşüm çalışmaları Osmangazi Belediyesi tarafından sürdürülürken, Bursa Büyükşehir Belediyesi de meydanın güney ve doğu yakasındaki 2. Etap proje alanındaki çalışmalara başladı.

Kent Meydanı Bursa'nın çehresini değiştirecek!

Bursa Osmangazi için projelendirilen Kent Meydanı üniversite öğrencilerine tez konusu oldu. Öğrenciler, projeyle ilgili Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar'dan bilgi aldı.

Bursa Beşyol Kavşağı'nın temeli yarın atılıyor!

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Kent Meydanı – Terminal raylı sistem hattı kapsamında projelendirilen ve İstanbul Caddesi’nde kesintisiz ulaşımı sağlayacak Beşyol Kavşağı’nın temeli 08 Şubat Çarşamba (YARIN) günü atılıyor.

Bursa'da raylı sistem estetikle buluşuyor!

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Kent Meydanı – Terminal raylı sistem hattının yüksek olan perde duvarları standartlara uygun şekilde kısaltılırken, kent kültürünü yansıtan motiflerle süslü ferforje korkuluklar bir kent mobilyası gibi caddeye estetik bir görüntü katacak.

Bursa İstanbul Caddesi, tramvay hattıyla değişecek!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Büyükşehir Belediyesi tarafından Bursa’yı daha yaşanabilir ve sağlıklı hale getirmek amacıyla projelendirilen T2 Kent Meydanı – Terminal tramvay hattındaki çalışmalar tamamlandığında, İstanbul Yolu’nun çehresinin değişeceğini söyledi.

Bursa Kent Meydanı'nda metruk yapılar yıkılıyor!

A Gazete köşe yazarı olan Kemal Cankaya, Bursa'daki kentsel projeleri, çarpık yapılaşmayı, yatırım ve projeleri anlattı. Cankaya, Kent Meydanı'nda metruk yapıların yıkıldığını belirtti.

Bursa Osmangazi Kent Meydanı yıkımları protesto edildi!

Bursa Osmangazi'de Kent Meydanı'nın yeniden düzenlenmesi için hazırlanan proje kapsamında kamulaştırma çalışmaları tamamlanan binaların yıkımına başlandı. İşyerleri yıkılacak esnaflar yıkımları protesto etti.

Bursa Kent Meydanı’nda kamulaştırmaların yarısı tamam!

BURSA’nın merkez Osmangazi Belediyesi’nin en önemli projelerinden biri olan Kent Meydanı Kentsel Dönüşüm Projesi için çalışmalar hız kazandı. Hak sahiplerine yaklaşık 43 milyon 464 bin TL kamulaştırma bedeli ödendi.

Bursa Karacabey'de kent meydanı projesi hayata geçiyor!

Bursa Karacabey'e kent meydanı yapılıyor. İlçenin çehresini değiştirmeyi hedefleyen Karacabey Belediyesi, 20 yıl önce yapılan Hükümet Konağı'nın arkasındaki otoparkın yerine, ilçeye nefes aldıracak yeni bir projeyi hayata geçiriyor.

Bursa Kent Meydanı-Terminal tramvay hattı ihalesine kimler teklif verdi Haberi

Bursa Kent Meydanı-Terminal tramvay hattı ihalesine kimler teklif verdi

Bursa’yı demir ağlarla örme hedefi doğrultusunda Cumhuriyet Caddesi ve Heykel-Garaj tramvay hatlarının ardından T2 Kent Meydanı-Terminal tramvay hattının ihalesi de yapıldı. Toplam 13 firmanın teklif verdiği ihalede, dosyalar açılırken ihaleyi kazanan firma önümüzdeki günlerde açıklanacak.


Bursa’da ulaşımı sorun olmaktan çıkarmak amacıyla yeni yol ve yol genişletme çalışmaları, köprü ve kavşak düzenlemelerinin yanı sıra raylı sistem yatırımlarına da ağırlık veren Büyükşehir Belediyesi, konforlu ve kesintisiz ulaşımı Terminal’e kadar uzatacak olan T2 tramvay hattının ihalesini de yaptı. Yaklaşık 8 bin 450 metre uzunluğa sahip 11 istasyonlu Kent Meydanı - Terminal tramvay hattının ihalesi yoğun bir katılımla Büyükşehir Belediyesi Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı’nda yapıldı. Toplam 29 firmanın dosya aldığı ihalede 13 firma ise teklif verdi. Destek Hizmetleri Daire Başkanı Eren Kural’ın başkanlığındaki ihale...