03 / 05 / 2024

bursa metruk yapı

bursa metruk yapı

A Gazete köşe yazarı olan Kemal Cankaya, Bursa'daki kentsel projeleri, çarpık yapılaşmayı, yatırım ve projeleri anlattı. Cankaya, Kent Meydanı'nda metruk yapıların yıkıldığını belirtti.

Ne Brezilya ne Bangladeş! Burası Bursa! Öyle bir ev yaptı ki her an uçuşa hazır vaziyette! Görenler şokta!

Ülke genelinde imar kanunu ihlallerine her geçen gün bir yenisi daha ekleniyor. Vatandaşlar öyle evler yapıyor ki, görenler hayrete düşüyor. Bunlardan biri de Bursa'da yapılan bir ev... Evi görenler; 'uçuş için hazır' yorumunu yapıyor. İşte o ev...

Bursa Şehir Hastanesi Metrosu'nun akıbeti meclis gündeminde!

CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın, Bursa'da yapımı devam eden Şehir Hastanesi Metrosu ile ilgili bazı iddialara ilişkin soru önergesi verdi. 

Bursa'daki yapılar depreme hazırlanmalı!

Olay Gazetesi köşe yazarı Mustafa Özdal bugünkü köşesinde Bursa'daki yapıların depreme dayanıklılığını kaleme aldı. İşte Mustafa Özdal'ın 'Vatandaş gönül rahatlığıyla yeni konutta bile oturamayacak mı?' başlıklı yazısı...

İzmir Vali Konağı'nın son hali yürek burkuyor!

İzmir'in en değerli binalarından biri olan İzmir Vali Konağı görenlerin yüreğini burkuyor. Bina metruk yapıya dönüştü. 

Van İpekyolu'nda metruk yapılara geçit yok!

Van'a bağlı İpekyolu Belediyesi, ilçe genelinde bulunan metruk binaların yıkım işlemlerine devam ediyor.

Ankara Altındağ'da metruk binalar ortadan kaldırılıyor! 

Ankara'ya bağlı Altındağ Belediyesi, halk sağlığını riske atan metruk yapılara izin vermiyor. Atıfbey Mahallesi'nde bulunan metruk yapılar belediye ekipleri tarafından yıkıldı.

Bursa Osmangazi Meydanı'nın inşaatı hızlandı!

Bursa’da yapımına başlanan Osmangazi Meydanı inşaatı, tüm hızıyla yükselirken, insanların inşaata olan merak ve ilgisi de her geçen gün artıyor.

Şanlıurfa Ceylanpınar'da metruk binalar yıkılıyor!

Şanlıurfa Ceylanpınar Belediyesi, ilçe genelinde tehlike arz eden 44 metruk yapının yıkımını gerçekleştirdi. 

Bursa’da yapı stokunun beton ve demir kalitesi düşük!

Bursa ve çevresinde kamu ve özel sektör yatırımlarında hızlanma gözlemlediklerine vurgu yapan Bursa Beton Genel Müdürü Barbaros Onulay, Bursa’da kentsel dönüşüm kapsamındaki alanlarda yapı stokunun beton ve demir kalitesinin en düşük seviyede olduğunu belirtti.

Van Gürpınar'da metruk yapılar ortadan kaldırılıyor!

Van'ın Gürpınar ilçesine bulunan metruk binaların yıkım işlemleri devam ediyor. 

Mersin Akdeniz'de metruk yapılar ortadan kaldırılıyor!

Mersin Akdeniz Belediyesi, ilçe genelinde metruk binaların yıkımını kontrollü bir şekilde gerçekleştiriyor. 

Şanlıurfa Haliliye Belediyesi 78 metruk binayı yıktı!

Şanlıurfa'ya bağlı Haliliye Belediyesi, mahallelerde tehlike yaratan metruk yapıların yıkımına devam ediyor. Belediye 2020 yılında 78 yapının yıkımını gerçekleştirdi. 

Kayseri Melikgazi'de 1 yılda 280 metruk yapı yıkıldı!

Kayseri Melikgazi Belediyesi tarafından 1 yılda ilçe genelinde 280 metruk yapının ve gecekondunun yıkımı gerçekleşti.

bursa metruk yapı Haberi

bursa metruk yapı

Bursa yerel yöneticiler tarafından bir Avrupa kenti olduğu yönünde söylemlerde bulunuyorlar. Avrupa kentlerinin büyük çoğunluğunda kente değer katan, meydanlar, alanlar, insanların daha rahat yaşacağı yaşam alanlarının olduğunu görüyoruz. 


Bir kent düşünün ki, sanayi ve konutlarının iç içe geçtiği, insanların sanayi kuruluşlarının bacalarından sızan zehirli gazlardan zehirlediği. Avrupa'da sanayi ile iç içe geçmiş yaşam alanları var mı? Benim gezdiğim ülkelerde böyle bir manzarayla karşılaşmadım. Çok uzaklara gitmemize gerek yok. Balkan Ülkelerinde sanayi ile yaşam alanları arasında kilometrelerce mesafe olduğunu gittiğim gezilerde dikkatimi çekti. Bursa Organize sanayi bölgesi, artık şehirle iç içe geçtiğini görüyoruz. Çevresinde lüks alışveriş merkezleri, konutların hızlı bir şekilde yükseliyor. Özellikle Organize sanayi, Emek metro istasyonlarında metrodan indiğimiz andan itibaren, genzimizi yakan ağır kokuları soluyoruz. 


Çarpık yapılaşma dünden bugüne olan...