04 / 05 / 2024

bursa Muradiye Külliyesi

bursa Muradiye Külliyesi

Sultan II. Murat tarafından 1425-1426 yıllarında yaptırılan ve bulunduğu semte adını veren Muradiye Külliyesi'nde restorasyon çalışmaları tamamlandı.

Orhangazi Muradiye'de 5,6 milyon TL'ye satılık tarla!

Bursa Orhangazi Belediye Başkanlığı Muradiye Mahellesi'nde yer alan tarlayı 5 milyon 603 bin 512,50 TL bedelle satışa sunuyor. Söz konusu tarlanın ihalesi 8 Ağustos tarihinde gerçekleştirilecek. 

Bursa Muradiye Parkı açılış için gün sayıyor!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, kentin 'Yeşil Bursa' kimliğine katkı sağlayacak olan ve bölgeye değer katan Muradiye Parkı'nın kısa süre sonra açılacağını söyledi...

Bursa Muradiye Devlet Hastanesi taşınacak!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Muradiye Devlet Hastanesi'ni başka bir yere taşıyacak. Hastanenin, Eski Tütün Depoları arazisi konut yapımı yerine taşınması planlanıyor.

Bursa Muradiye Külliyesi'ne 6 bin metrekarelik park!

Bursa’nın en önemli manevi odak noktalarından biri olan, yılda 1 milyonun üzerinde ziyaretçi ağırlayan Muradiye Külliyesi’nin hemen yanında eskiden spor sahasının bulunduğu alan kentsel tasarım ve peyzaj projesiyle 600 yıllık külliyeye ayrı bir değer katacak.

Muradiye Külliyesi'ne sesli rehberlik sistemi!

Bursa Büyükşehir Belediyesince aslına uygun restore ettirilen ve yılda 1,5 milyon kişinin ziyaret ettiği Muradiye Külliyesi'nde "sesli rehberlik sistemi" devreye girdi.

Bursa Muradiye Parkı cazibe merkezi olacak!

Bursa Olay Gazetesi köşe yazarı olan Günay Yumruktay bugünkü yazısında Muradiye Parkı'ndan bahsetti. Yumruktayi parkın cazibe merkezi olacağını belirtti.

Muradiye Külliyesi açıldı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından restorasyon çalışmaları tamamlanarak orijinal kimliğine kavuşan Muradiye Külliyesi, görkemli bir törenle ziyarete açıldı. Açılışa İçişleri Eski Bakanı Efkan Ala da katıldı...

Osmangazi Belediye Başkanı: Bursa Devlet Hastanesi taşınsın!

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Bursa Devlet Hastanesi’nin Acemler’deki Merkez Komutanlığı arazisine yapılacak olan sağlık kompleksine taşınması gerektiğini, çünkü Muradiye’yi Bursa turizmine kazandırmak istediklerini söyledi.

Bursa Muradiye Külliyesi ziyarete açılıyor!

Büyükşehir Belediyesi, Muradiye Külliyesi’ndeki restorasyon çalışmalarını da tamamladı. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, “Muradiye Külliyesi’nde restorasyon tamamlandı, açılışını 30 Eylül Çarşamba günü yapıyoruz” dedi.

Muradiye Külliyesi yarın ziyarete açılıyor!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Muradiye Külliyesi’ndeki restorasyon çalışmalarını da tamamladı. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, “Muradiye Külliyesi’nde restorasyon tamamlandı, açılışını 30 Eylül Çarşamba günü yapıyoruz” dedi.

Bursa Cem Sultan Türbesi’nin restorasyonunda sona gelindi!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Turizm Daire Başkanı Aziz Elbas ile birlikte Muradiye Külliyesi’nde devam eden restorasyon çalışmalarını inceledi.

Bursa Cem Sultan Türbesi'nin restorasyon çalışmaları tamamlandı!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Muradiye Külliyesi'nde bulunan Cem Sultan Türbesi'nin restorasyonunun tamamlandığını bildirdi. Aziz Elbas Muradiye'deki çalışmaların Muradiye Külliyesi'nde devam eden restorasyon çalışmalarını inceledi.

Bursa'nın külliyeleri restorasyona girdi!

Bursa’nın değerlerini bir bir öne çıkaran Büyükşehir Belediyesi, Muradiye Külliyesi’ndeki restorasyon çalışmalarının sonuna geldi. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Muradiye Külliyesi’ndeki Cem Sultan Türbesi’nin tamamlanma aşamasına gelen restora

bursa Muradiye Külliyesi Haberi

bursa Muradiye Külliyesi

Sultan II. Murat tarafından 1425-1426 yıllarında yaptırılan ve bulunduğu semte adını veren Muradiye Külliyesi'nde restorasyon çalışmaları tamamlandı. 


ÇALIŞMALAR TAMAM

Yarın kapılarını ziyaretçilerine açacak olan külliye, cami, hamam, medrese, imaret ve 12 türbeden oluşuyor.  Şehzade ve sultan eşleri dışmda çok sayıda hanedan mensubunun defnedildiği Muradiye Külliyesi henüz restorasyon çalışmaları devam ederken, UNESCO Dünya Miras Listesi'ne girmeye hak kazanmıştı. Külliye'de Sultan II. Murat, eşi Hüma Hatun, oğlu Cem Sultan, Fatih Sultan Mehmet'in eşi Gülşah Hatun, Kanuni Sultan Süleyman'ın oğlu Şehzade Mustafa ile saraylıların türbeleri bulunuyor. 



Çalışmalar hakkında bilgi veren Külliye'nin restorasyon çalışmalarım üstlenen Sema inşaat Yönetim Kurulu Başkam Mahmut Sabuncuoğlu, "2012 yılında çalışmalara başladığımız külliyede gördüğünüz her taşa dokunduk. Nara Bildirgesi'ne uygun bir restorasyon tekniği ile çalışmalarımızı yürüttük" dedi.  Hassas bir çalışma yürütüldüğünü hatırlatan...