05 / 05 / 2024

bursa osb dönüşüm son durum

bursa osb dönüşüm son durum

Metrekaresi 400-500 dolarlık sanayi parsellerinin yatırımcıyı oldukça zorladığını kaydeden BOSİAD Başkanı Oral, "Bugün büyük yatırım planlayan bir kuruluşa çıkarıp 200 dönüm yer veremiyoruz" dedi.

Bursa OSB'deki fabrikalara da dönüşüm gerekli!

Bursa Organize Sanayi Bölgesi Sanayicileri ve İş Adamları Derneği'nin (BOSİAD) Başkanı İlker Oral, metrekaresi 400-500 dolarlık sanayi parsellerin yatırımcıyı zorladığını kaydetti.

TOKİ'nin Bursa’daki dönüşüm projelerinde son durum!

Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın, Sıcaksu’da Büyükşehir Belediyesi’nin Toplu Konut İdaresi Başkanlığı eliyle başlattığı dönüşüm projesindeki son durumu kaleme aldı…

Bursa'da dönüşüm kapsamında 301 konut yıkıldı!

Kentsel dönüşüm çalışmalarının hız kesmeden devam ettiği Bursa Mevlana Mahallesi'nde depreme dayanıksız yapılar yıkıldı.

Bursa'nın 7 mahallesinde dönüşüm başlıyor!

Çarpık yapılaşmanın merkezi olarak görülen Bursa'da dönüşüm başlıyor. Kentteki 7 bölge kentsel dönüşüm alanı olarak ilan edildi.

Bursa Mudanya'da değişim ve dönüşüm hızlandı!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bursa’nın dört bir yanına hizmet götürdüklerini, değişim ve dönüşüm çalışmalarını tüm bölgelerde hızla devam ettiğini söyledi.

Bursa'ya kentsel dönüşüm müjdesi!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş yaptığı açıklamada Bursa’da kentsel dönüşüm çalışmalarına başlayan fakat ruhsat alamayan riskli yapılara 0.50 emsal artışının bir kereye mahsus olmak üzere yeniden sağlanacağını söyledi.

Bursa'da kentsel dönüşüm mağdurları mecliste hak aradı!

Bursa’da kentsel dönüşüm kapsamında daireleri yıkılan ancak açılan davalar ve 1 Ekim’de yönetmeliğin değişmesiyle mağdur olan 88 site sakini Büyükşehir Meclisi’nde haklarını aradılar. 

Bursa'nın kentsel dönüşümünde düğüm çözüldü!

Bursa kentsel dönüşüme hızlı başladı. Yerinde dönüşümün neredeyse zorunlu hale geldiği kentte yenilenmenin kentsel dönüşümle gerçekleşmesi benimsendi. Bursa'nın kentsel dönüşümünde düğüm çözüldü.

Bursa'da kentsel dönüşüm engelleri çözülüyor!

Bursa’da kentsel yenilenme nedeniyle yıkılan ancak yasadaki boşluklar sebebi ile bir türlü yapılamayan alanların dönüşümüne imkan sağlayan karar, Büyükşehir Belediye Meclisi’nde oybirliğiyle alındı.

Bursa'daki dönüşüm sıkıntısı bakanlık desteğiyle aşılacak!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, kentte yaşanan dönüşüm sıkıntısının bakanlık desteğiyle aşılacağını dile getirdi.

Bursa'da kentsel dönüşümün formülü ortak akıl!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın başkanlığında Osmangazi, Yıldırım, Nilüfer ve İnegöl belediye başkanları ile belediyelerin imarla ilgili teknik ekiplerinin katıldığı bir toplantı yaptı. Toplantıda kentsel dönüşüm masaya yatırıldı.

Ordu 2. OSB 800 dönüm alan üzerine kurulacak!

Altınordu ilçesi Karaağaç Mahallesi ile Ulubey ilçesi Güzelyurt ve Eymür Mahallesi sınırları içerisinde inşa edilecek olan Ordu 2. OSB 800 dönüm alana sahip olacak.

İsmail Hakkı Edebali Bursa'nın dönüşüm projeleri anlattı!

Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, Bursa'nın Yavuzselim Mahallesi sakinleriyle buluşmasında kentsel dönüşüm çalışmaları ve detayları hakkında açıklamalar yaptı. 

Bursa'da kentsel dönüşüm anlayışı değişiyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Bursa’nın yeni belediye başkanı Alinur Aktaş'a verdiği kentsel dönüşüm talimatları gündeme gelmişti. Bu talimatların ardından Bursa'da kentsel dönüşüm anlayışı değişiyor.

bursa osb dönüşüm son durum Haberi

bursa osb dönüşüm son durum

Bursa Organize Sanayi Bölgesi Sanayicileri ve İş Adamları Derneği (BOSLAD) Başkanı İlker Oral, sanayi için yeni planlamalara ihtiyaç olduğunu söyledi. Oral başkanlığındaki yönetim kurulu, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Meclis Başkanı Remzi Topuk'u ziyaret etti. Kurumlar arası işbirliğinin ele alındığı görüşmede, ağırlıklı olarak şehrin batısında kurulması planlanan 'İleri Teknoloji Organize Sanayi Bölgesi, konuşuldu. 


YENİ PLANLAMALAR GEREKİYOR


Artık esas amacın boş alanlar ya da küçük parsellerin doldurulması değil, büyük yatırımcıları Bursa'ya çekecek alanların yaratılması olması gerektiğini kaydeden BOSİAD Başkanı İlker Oral "Bugün büyük bir yatırım planlayan uluslararası bir kuruluşa çıkarıp 200 dönüm yer veremiyoruz. Ya da metrekaresi 400-500 dolarlar arasındaki sanayi parselleri yatırımcıları gerçekten zorluyor. Bizim önce katma değer yaratmaya, yeni istihdam alanları oluşturmaya ihtiyacımız var. Bu yüzden yeni planlamalara ihtiyacımız...