04 / 05 / 2024

Bursa Şadırvanlı Han restorasyon

Bursa Şadırvanlı Han restorasyon

Kentteki çalışmalarına hız kesmeden devam eden Osmangazi Belediyesi, Kayhan Mahallesi’nde yer alan Şadırvanlı Han’ı yürüttüğü rekonstrüksiyon çalışmaları ile yeniden ayağa kaldırıyor.

Bursa Belediyesi'ne Koza Han’ı koruma çağrısı!

Bursa’da UNESCO Dünya Miras Listesi’nde olan Koza Han’ın avlusuna yapılan kesme taş döşeme inşaatı tepkiler üzerine durduruldu. Mimar Seda Özen Bilgili, sökülen taşların da Han'ın özgün taşları olmadığını belirtirken belediyeye tarihi yapının korunması çağrısı yaptı.

Bursa Büyükşehir Tarihi Eskişehir Han Oteli'ni satacak!

Bursa Büyükşehir, Osmangazi'de Kayhan Mahallesi’ndeki Tarihi Eskişehir Han Oteli’nin satılabilmesi için Büyükşehir Belediye Meclisi’nden onay alacak...

Tarihi Şadırvan Han yeniden hayat buldu!

Bursa Osmangazi Belediyesi tarafından Şadırvanlı Han'da başlatılan rekonstrüksiyon çalışmaları tamamlanıyor.

Bursa Koza Han'da çalışmalar başlıyor!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş yaptığı açıklamada kentin önemli bir turizm değeri olan Koza Han’ın iç avlu kısmının komple revizyonunun Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacağını belirtti.

Adıyaman Abdulhamid Han Gençlik Merkezi tamamlanıyor!

Adıyaman Belediyesi tarafından kısa süre önce inşaatına başlanan ve tamamlanma aşamasına gelen Abdulhamid Han Gençlik Merkezi ve Kültür Evi inşaatını inceleyen Belediye Başkanımız Dr. Süleyman Kılınç, yetkililerden bilgiler aldı.

Bursa Şadırvanlı Han yeniden ayağa kaldırılıyor!

Kentteki çalışmalarına hız kesmeden devam eden Osmangazi Belediyesi, Kayhan Mahallesi’nde yer alan Şadırvanlı Han’ı yürüttüğü rekonstrüksiyon çalışmaları ile yeniden ayağa kaldırıyor.

Osmangazi'deki tarihi Şadırvanlı Han yeniden hayat buluyor!

Çalışmalarına devam eden Osmangazi Belediyesi, Kayhan Mahallesi’ndeki 20. yüzyıl başlarına ait sivil mimarlık örneği yapı olan Şadırvanlı Han’ı yeniden ayağa kaldırıyor.

Bursa Osmangazi'deki Tarihi Şadırvanlı Han yükseliyor!

İlçedeki çalışmalarını sürdüren Osmangazi Belediyesi’nin Kayhan Mahallesi’nde yeniden ayağa kaldırdığı tarihi Şadırvanlı Han’daki rekonstrüksiyon çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.

Adıyaman Abdulhamid Han Gençlik Merkezi'nin temeli atıldı!

Adıyaman Belediyesi tarafından kısa süre önce projesi tamamlanan Abdulhamid Han Gençlik Merkezi ve Kültür Evi'nin temeli atıldı.

ADÜAŞ Bursa Osmangazi'deki gayrimenkulün süresini uzattı!

Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığı Ankara Doğal Elektrik Üretim ve Ticaret A.Ş. (ADÜAŞ) Bursa Osmangazi'deki gayrimenkulün son teklif verme süresini uzattı..

Bursa Cafer Paşa Hanı yeni yüzüyle hizmete açıldı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin restorasyon çalışmalarını iki yıl önce başlattığı Cafer Paşa Hanı yeni yüzüyle hizmete açıldı.

Bursa Şadırvanlı Minare restore ediliyor!

Kentteki restorasyon çalışmalarına hız kesmeden devam eden Bursa Büyükşehir Belediyesi Şadırvanlı Minare'yi de restore ediyor.

Bursa'ya Vişne Han Kapalı Çarşısı inşa edilecek!

Bursa Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, Vişne Caddesi’nde inşa edilecek Vişne Han Kapalı Çarşısı'nın öneminden bahsetti. Edebali, yeni konutlar inşa etmenin kentsel dönüşümün sadece bir yönü olduğunu belirtti.

Bursa Şadırvanlı Han restorasyon Haberi

Bursa Şadırvanlı Han restorasyon

Tarihi Kayhan Çarşısı’nın simgeleri arasında yer alan Şadırvanlı Han, Osmangazi Belediyesi’nin çalışmalarıyla yeniden hayat buluyor. Osmangazi Belediyesi'nde yer alan habere göre, 650 metrekare alan üzerine 2 katlı olarak hayata geçirilen tarihi hanın kaba inşaatı tamamlandı. Dış cephe ile kaba ve ince sıva işleri de tamamlandı. Restorasyonu tamamlandığında sosyal ve kültürel amaçlı kullanılacak olan Şadırvanlı Han içerisinde dükkânların yanı sıra sergi ve toplantı salonları bulunacak.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, yürütülen rekonstrüksiyon çalışmalarını denetledi. Çalışmaların tamamlanmasıyla beraber Şadırvanlı Han’ın Kayhan Çarşısı’na önemli bir değer katacağını dile getiren Başkan Dündar, “Bursa, tarihi ve kültürel zenginlikleri ile de dünyanın en önemli kentlerinden bir tanesi. Bizler bu zenginliklerin kaybolmaması, yeniden ayağa kaldırılıp yaşatılması ve yeni nesillere aktarılması için büyük bir çaba harcıyoruz. Türkiye’de tarihi ve...