23 / 12 / 2024

Bursa tarihi eser sayısı

Bursa tarihi eser sayısı

Bursa'da çoğu yıkılmaya yüz tutmuş harabe halindeki tarihi eserler, geniş çaplı restorasyon projeleriyle ihtişamlı mekânlar haline geliyor. Bursa surlarında devam eden restorasyon çalışmalarıyla kent silueti eski ihtişamına kavuşuyor.

Fethi Paşa Korusu'na komşu Boğaz manzaralı tarihi köşk 58 milyon 500 bin liraya satılıyor!

Fethi Paşa Korusuna Komşu, Kapanmaz Koru ve doğanın incisi İstanbul Boğazı manzaralı tarihi eser köşk 58 milyon 500 bin liraya satılıyor.

Kandilli'deki 100 yıllık tarihi eser köşk 130 milyon TL'ye satılıyor!

Kandilli'de kısmi Boğaz manzaralı, 953 metrekare arsa üzerinde, 2 katlı ahşap köşk, 130 milyon liraya satılıyor. 

Kadıköy'deki o inşaat için koruma amaçlı imar planı hazırlandı! İBB, 'kurul kararına aykırı' dedi.

İstanbul Kadıköy’de bulunan tescilli tarihi eser Sokullu Konağı ve arkasında yer alan 2 bloklu sitenin iskan ruhsatını alabilmesi için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı koruma amaçlı imar planı hazırladı... İşte detaylar...

Tarihi eser mülk alırken nelere dikkat edilmelidir?

Tarihi eser, değeri fazla eşya olarak kabul edildiği için bir mülk sayılır. Tarihi eserlerin maddi değeri fazla olmasına rağmen, bu mülke de talep fazladır. Ancak tarihi eser mülk alırken bazı unsurlara dikkat etmek gerekiyor. Peki bu mülkü satın alırken dikkat edilmesi gerekenler nedir?

Bursa Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi'ndeki yıkımlar Mart'ta tamamlanacak!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, yaptığı açıklamada Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi Çarşıbaşı Kentsel Tasarım Projesi kapsamında kalan son binanın Mart'ta yıkılacağını belirtti.

Kadıköy'deki Razi Trak Köşkü satılıyor!

İstanbul'da bulunan ve Fransız bir mimar tarafından yapıldığı tahmin edilen 1’inci derece tarihi eser Razi Trak Köşkü, 85 milyon TL'ye satışa çıkarıldı.

Bursa Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi'nde 37 binanın yıkımı tamamlandı!

Bursa’da 600 yıllık hanları çevreleyen 37 binanın yıkılmasıyla Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi tamamen ortaya çıktı. 

Bursa Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi'nde çok katlı binanın yıkımı tamamlandı!

Bursa'da, Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi Çarşıbaşı'da hayata geçirilen kentsel tasarım projesi dahilinde çok katlı bir binanın yıkımı daha gerçekleşti. 

Beylerbeyi'ndeki tarihi köşk 44.7 milyon TL'ye satışa sunuldu!

19. yüzyıl Neo-Osmanlı tarzında inşa edilmiş, ikinci derece tarihi eser olan Beylerbeyi Yalıboyu'ndaki bir yalı satışa çıkarıldı. 13 odalı ve 9 banyolu yalının satış fiyatı 44 milyon 750 bin TL olarak belirlendi.

Ömer Niziplioğlu: Eyüp ve Balat’ın mesken imarı iptal edilmeli!

Ulikad Başkanı Ömer Niziplioğlu, Eyüp ve Balat’taki tarihi eser sayısının İtalya’da bulunan Floransa’dan daha çok olduğunu söyledi. Niziplioğlu, “O bölgeler turizm kültür sanat eğlence bölgesi ilan edilmeli mesken imarı iptal edilmelidir'' dedi. 

Gülizar Biçer Karaca'dan Kanal İstanbul açıklaması!

İstanbul 1 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’nun tarihi eser ve sit alanını içeren itirazlarının Kanal İstanbul projesinin ÇED raporunda yer almadığı belirtildi.

Bursa Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi’nin etrafındaki binalar yıkılacak!

Bursa’da Orhan Bey Cami ve Yıldırım Beyazıt tarafından yaptırılan Ulu Cami’nin yanı sıra irili ufaklı çok sayıda tarihi hanın bulunduğu Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi’nin etrafında tüm binalar kaldırılacak ve kentin merkezinde 7 asırlık bir tarih adası oluşturulacak.

Tarihi Eser Koruma ve Restorasyon elemanlarına belge zorunluluğu!

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, 26 mesleğe daha belge zorunluluğu getirilildiğini duyurdu. Bahsi geçen meslekler arasında Tarihi Eser Koruma ve Restorasyon elemanları, Liman Forklift Operatörü, gibi meslek grupları yer alıyor...

Bursa tarihi eser sayısı Haberi

Bursa tarihi eser sayısı

2 bin 300 yıl önce Britinya döneminde yaptırılan 14 burç ve 6 kapısıyla 3 bin 400 metre uzunluğundaki Bursa surlarında devam eden restorasyon çalışmalarıyla kent silueti eski ihtişamına kavuşuyor.


Yaklaşık 130 yıl boyunca Osmanlı İmparatorluğu'na başkentlik yapan ve kentin her köşesi ilk dönem Osmanlı eserleriyle donatılan Bursa'da, Cumhuriyet dönemi sonrası kendi kaderlerine terk edilen tarihi mekânlar, günümüzde bulundukları bölgelere mimari, sosyal ve kültürel açıdan değer katıyor.


Kentin mimari hafızasını oluşturan tarihi eserleri ayağa kaldırmak amacıyla 260'ın üzerinde projeyi gündemine alan Büyükşehir Belediyesi'nin yatırımlarıyla, kentin tarihi mimarisi de gün yüzüne çıkmaya başladı.


2. Murat döneminde Emir Buhari (Emir Sultan) Vakfı’na gelir temini için yaptırılan, Kütahya Han, 1742 yılında yeniden düzenlendikten sonra 1754'te yaşanan yangının ardından 1770 yılında tekrar onarım gördü. Her onarımda aslına...