19 / 05 / 2024

bursa tarihi kayıhan çarşısı nerede

bursa tarihi kayıhan çarşısı nerede

Bursa Tarihi Kayıhan Çarşısı esnafı bugünlerde yeniden eski canlılığını yeniden kazanmak, çarşının yerli ve yabancı turistlerin uğrak yeri haline gelebilmesi için yetkililerden destek bekliyor....

CHP Milletvekili Kayıhan Pala: Şehir hastaneleri neden satılıyor?

Şehir hastaneleri gündemden düşmezken CHP'li Kayıhan Pala konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada "Kamu-özel ortaklığı yöntemiyle işletilen hastanelerin kamuya ait devlet hastanesi olmadığını, şehir hastanelerinden birinin satışının açıklanması gözler önüne serdi" dedi.

Kayısan Yol İnşaat Makine Taahhüt Taşımacılık Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Kayısan Yol İnşaat Makine Taahhüt Taşımacılık Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Tuzla'da 1 milyon TL sermaye bedeli ile Cengiz Öcalan, Ömer Faruk Kayıhan ve Özgür Kapucu ortaklığında kuruldu.

Bursa Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi'ndeki yıkımlar Mart'ta tamamlanacak!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, yaptığı açıklamada Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi Çarşıbaşı Kentsel Tasarım Projesi kapsamında kalan son binanın Mart'ta yıkılacağını belirtti.

Bursa Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi'nde 37 binanın yıkımı tamamlandı!

Bursa’da 600 yıllık hanları çevreleyen 37 binanın yıkılmasıyla Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi tamamen ortaya çıktı. 

Bursa Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi'nde çok katlı binanın yıkımı tamamlandı!

Bursa'da, Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi Çarşıbaşı'da hayata geçirilen kentsel tasarım projesi dahilinde çok katlı bir binanın yıkımı daha gerçekleşti. 

İstanbul depremi için ürküten açıklama!

Jeolog Prof. Dr. Naci Görür, Marmara Bölgesi’nde tarihi kayıtlar incelendiğinde ortalama her 250 senede bir yıkıcı sarsıntı yaşandığını vurguladı. Görür, bu dönemde İstanbul'da 7.2’den büyük yeni bir deprem olma olasılığının çok yüksek olduğunu söyledi.

Diyarbakır'daki tarihi Borsa Han kamulaştırılarak restore edilecek!

Diyarbakır Sur'daki 19. yüzyıl Osmanlı eserleri arasında yer alan Borsa Han, kamulaştırılarak restore edilecek.

Samsun'daki tarihi Taşhan ve Saathane Meydanı etrafındaki yapılar yıkılıyor!

Samsun Büyükşehir Belediyesi, Selçuklu ve Osmanlı dönemlerinde yapılan tarihi Taşhan ve Saathane Meydanı etrafında estetiği bozan binaların yıkımını gerçekleştiriyor. 

Yargıtay'dan emsal miras kararı! 

Bursa'da kayınpederinden miras kalan arsayı satarak parasını harcayan damat, eşinden boşandı. Olay mahkemeye taşındı. Yargıtay, mahkemenin damat paranın yarısını iade etmeli' kararını bozdu ve emsal bir karar aldı. 

Bursa Belediyesi'ne Koza Han’ı koruma çağrısı!

Bursa’da UNESCO Dünya Miras Listesi’nde olan Koza Han’ın avlusuna yapılan kesme taş döşeme inşaatı tepkiler üzerine durduruldu. Mimar Seda Özen Bilgili, sökülen taşların da Han'ın özgün taşları olmadığını belirtirken belediyeye tarihi yapının korunması çağrısı yaptı.

Talha Yapı İnşaat Sanayi Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Talha Yapı İnşaat Sanayi Ve Dış Ticaret Limited Şirketi bugün silivri'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Kayıhan Balaban tarafından kuruldu.

Tarihi Obruk Hanı'ndaki restorasyon çalışmalarını yüzde 40'ı tamamlandı!

Konya'da restorasyon ve çevre düzenlemelerinin yüzde 40'ı tamamlanan 800 yıllık Obruk Hanı turizme kazandırılıyor.

Bursa Büyükşehir Tarihi Eskişehir Han Oteli'ni satacak!

Bursa Büyükşehir, Osmangazi'de Kayhan Mahallesi’ndeki Tarihi Eskişehir Han Oteli’nin satılabilmesi için Büyükşehir Belediye Meclisi’nden onay alacak...

bursa tarihi kayıhan çarşısı nerede Haberi

bursa tarihi kayıhan çarşısı nerede

Bursa’nın en eski tarihi çarşılarından olan Kayıhan yeniden eski canlılığına kavuşmak için gün sayıyor. 


Tarihi Kayıhan Çarşısı esnafı bugünlerde yeniden eski canlılığını yeniden kazanmak, çarşının yerli ve yabancı turistlerin uğrak yeri haline gelebilmesi için yetkililerden destek bekliyor. Bursa Esnaf Platformu ve Kayıhan Bıçakçılar Çarşısı yönetiminin destek verdiği dönüşüm projesi kapsamında Bursa Vali Yardımcısı İbrahim Avcı ve Samet Ercoşkun’a brifing verildi. 


Bölgenin özellikle turizme kazandırılması ve kentimize gelen turistlerin çarşıda daha fazla zaman geçirebilmesi için bir dizi dönüşüm uygulamasından geçmesi gerektiğinin altını çizen Bursa Esnaf Platformu Başkanı Fehmi Duban, “Bölgemizin yeniden ivme kazanması için dönüşüme ihtiyacı vardır. Özellikle yerli ve yabancı turistlerimizin uğrak yeri haline gelebilmesi için bölgede mutlaka hediyelik eşya çarşısına ihtiyaç vardır” şeklinde konuştu. 


Bünyesinde 22 kadın derneğinin bulunduğu Bursa Üreten...