17 / 05 / 2024

bursa tarihi konak

bursa tarihi konak

Sivil mimarlık örneği yapıların kente kazandırılması için büyük çaba harcayan Bursa Büyükşehir Belediyesi, mülkiyetini üzerine aldığı Hisar bölgesindeki yaklaşık 200 yıllık konağı da ilk günkü ihtişamına kavuşturuyor.

Bursa'da büyük dönüşüm başladı! Hem tarihi mirasa sahip çıkılıyor, hem de depreme karşı  konutlar yapılıyor!

İstanbul, Ankara ve İzmir'den sonra Türkiye'nin dördüncü büyük kenti olan Bursa'da büyük bir dönüşüm başladı. Bu kapsamda hem tarihi mirasa sahip çıkılırken hem de deprem riskine karşı dayanıklı konutlar inşa ediliyor.

Bursa Osmangazi'de 8 adet arsa satışa sunuldu! Arsa alacaklar bu tarihi kaçırmayın! 

Bursa Osmangazi Belediyesi, Bursa ili, Osmangazi ilçesi, Gündoğdu Mahallesi'nde yer alan 8 adet arsayı satıyor. Peki Bursa Osmangazi'deki arsaların fiyatları ne kadar? İşte merak edilenler ve ihale tarihi...

Bursa Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi'ndeki yıkımlar Mart'ta tamamlanacak!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, yaptığı açıklamada Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi Çarşıbaşı Kentsel Tasarım Projesi kapsamında kalan son binanın Mart'ta yıkılacağını belirtti.

Bursa Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi'nde 37 binanın yıkımı tamamlandı!

Bursa’da 600 yıllık hanları çevreleyen 37 binanın yıkılmasıyla Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi tamamen ortaya çıktı. 

TOKİ Bursa Harmancık son başvuru tarihi 10 Aralık!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Bursa Harmancık projesinde yer alan konutlar için son başvuru tarihi 10 Aralık olarak belirlendi.

Bursa'da, Tarihi Çarşı ve Hanlar proje çevresindeki çürük binalar yıkılıyor!

Bursa'daki Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi’ni çevreleyen çürük binalar teker teker ortadan kaldırılıyor. Projede bir binanın yıkımı daha tamamladı. 

Bursa Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi'nde çok katlı binanın yıkımı tamamlandı!

Bursa'da, Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi Çarşıbaşı'da hayata geçirilen kentsel tasarım projesi dahilinde çok katlı bir binanın yıkımı daha gerçekleşti. 

Bursa'daki Tarihi Çarşı ve Hanlar projesine onay verilmedi!

Bursa'daki Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi Çarşıbaşı Kentsel Tasarım Projesi'ne onay verilmedi. Bilirkişi heyeti projedeki eksiklikleri ve uygun olmayan nitelikleri açıkladı.

Bursa'daki Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi için acele kamulaştırma kararına tepki!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bursa'daki Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi için acele kamulaştırma kararını imzaladı. Söz konusu karar bölge esnafı tarafından tepki gördü.  

Yeşilçam'ın ünlü konağı müze oluyor!

Kibar Feyzo gibi Yeşilçam'ın birçok filmine sahipliği yapan Hatay'daki tarihi konak için karar verildi. Konak restore edilerek sinema müzesine çevrilecek. 

Ankara'daki tarihi konak yıkılma tehlikesi altında!

Ankara'da Mangal Et Lokantası’nın bulunduğu tarihi konak kaderine terk edildi. Hürriyet Gazetesi köşe yazarlarından Fatih Tekeci söz konusu konağın akıbetini kaleme aldı. 

Side’de 50 yıllık kaçak yapılara savaş açıldı! 60 tarihi konak yapıldı!

Manavgat Belediye Başkanı CHP’li Şükrü Sözen 2017'de alınan kararla 50 yıllık kaçak yapılaşmaya karşı savaş açtı. Bugün de yıkımı süren kaçak yapıların yerine 60’ı aşkın tarihi konak kazandırıldı.

Kaleiçi'ndeki 200 yıllık tarihi konak butik otele dönüştü!

Kaleiçi'nde yaşayan mahalle muhtarı Ali Kahraman, geçmişi 200 yıl öncesine uzanan konağı satın alıp orijinal dokusunun zarar görmeden butik otele dönüştürdü. Kahraman, muhtarlık hizmetine devam ettiği yapıyı, gelecek kuşaklara miras bırakabilmek için özenle koruyor.

bursa tarihi konak Haberi

bursa tarihi konak


Bursa surları, tarihi han, hamam, cami ve köprü gibi ecdat emaneti olan eserlerin yanı sıra harika haline gelen sivil mimarlık örneği yapıların da kente kazandırılması için büyük çaba harcayan Büyükşehir Belediyesi, mülkiyetini üzerine aldığı Hisar bölgesindeki yaklaşık 200 yıllık konağı da ilk günkü ihtişamına kavuşturuyor. Hisar bölgesinde Kaleboyu Caddesi üzerinde bulunan sivil mimarlık örneği yapının mülkiyet sorununun çözümünün ardından restorasyona başlayan Büyükşehir Belediyesi, çalışmaları tamamlanma aşamasına getirdi. Ahşap malzeme kullanımı ile sıcak bir görüntü kazanan tarihi konak, aile sağlığı merkezi ve 112 Acil Servis İstasyonu olarak bölge halkına hizmet verecek.


Şifa dağıtacak

Tarihi konakta devam eden restorasyon çalışmalarını yerinde inceleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, çalışmalar hakkında Kültür ve Turizm Daire Başkanı Aziz Elbas’tan bilgi aldı. Kent merkezinde el atmadık ecdat...