10 / 05 / 2024

Bursa taşınmaz ticareti

Bursa taşınmaz ticareti

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Akademi Projesi kapsamında ‘Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelik Bilgilendirme Semineri’  yapıldı. 

Türkiye Şeker Fabrikası’na ait taşınmaz 58 milyon 500 bin TL'ye satıldı!

Bugünkü 32487 Sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre Bursa Karacabey'de yer alan Türkiye Şeker Fabrikası'na ait taşınmaz 58 milyon 500 bin Türk Lirası'na satıldı.

Taşınmaz ticareti ne demektir?

Taşınmaz ticareti, emlak alanında taşınmaz malların alım-satımı işlemlerinin tümünü kapsar. Buna göre, taşınmaz mallar, bir yerin doğal yada yapay özelliklerini kullanan-kullanmayan her türlü mülkiyet hakkını da kapsayan yerleşim alanları, arsalar, binalar anlamına geliyor.

Taşınmaz Ticareti Yönetmeliği'ne emlak sektörünün temsilcilerinden tepki!

Ticaret Bakanlığı tarafından ilk olarak 5 Haziran 2018'de, ikincisi 14 Ekim 2020'de ve üçüncüsü 16 Nisan 2021'de yayınlanarak yürürlüğe alınan Taşınmaz Ticareti, emlak ofislerindeki ve emlak sektöründeki beklentiyi karşılamadı. 

Kültür ve Turizm Bakanlığı 10 ildeki 15 taşınmazı yatırıma açıyor!

Kültür ve Turizm Bakanlığı mülkiyeti Hazine'ye ait olmak üzere Artvin, Bursa, Antalya, Kars, Kayseri, Kütahya, Mersin, Ordu, Uşak ve Balıkesir şehirlerinde 15 kamu taşınmazınında turizm yatırımı yapılması amacıyla 49 seneliğine yerli ve yabancı yatırımcılara tahsis ediyor. 

Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Resmi Gazete'de yayımlandı. 

Bursa Yenişehir Belediyesi'nce alınan taşınmaz mal satışı kararı mecliste!

Bursa Yenişehir Belediyesi'nce alınan bir taşınmaz mal satışı kararı meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Erozan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Trend GYO Nilüfer taşınmazı hakkın tespiti raporu!

Trend GYO, Bursa İli Nilüfer İlçesi 7561 Ada 2 Parsel için taşınmazın satış vaadi ve arsa payı karşılığı inşaat sözleşmesine dayalı hakkın tespiti raporunu yayınladı. 

Taşınmaz ticareti bilgi sisteminde yenilik!

Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelik çerçevesinde emlak işletmelerinin yetki belgesi süreçlerini yönettiği Taşınmaz Ticareti Bilgi Sistemi de güncellendi. 

Taşınmaz Ticareti Yetki Belgesi örneği 2021!

Emlak sektörüne yönelik düzenleme kapsamında artık emlak yetki belgesi olmayanlar faaliyette bulunamıyor. Peki Taşınmaz Ticareti Yetki Belgesi nasıl alınır? İşte Taşınmaz Ticareti Yetki Belgesi 2021 örneği...

Emlak danışmanlarından Taşınmaz Ticareti Yönetmeliği'nin iptali için dava!

14 Ekim 2020'de yürürlüğe giren Taşınmaz Ticareti Yönetmeliği emlak sektöründe yeni bir döneme girildi. Söz konusu yönetmelikle ilgili mağduriyet yaşadıklarını dile getiren sektör temsilcileri yönetmeliğin iptali için dava açtı.

Nazım Erdoğan'dan Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelik Değişikliği değerlendirmesi!

sahibindencom Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı Nazım Erdoğan, Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelik'te gerçekleştirilen düzenlemeye ilişkin, "Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan bu düzenlemeyi çok önemli buluyor ve destekliyoruz." dedi.

Taşınmaz Ticareti Yetki Belgesi iptali!

Yetki belgesi olmayan işletmeler ruhsat alamayacak ve bu kişiler emlakçılık yapamayacak. Peki Taşınmaz Ticareti Yetki Belgesi nasıl iptal edilir? İşte Taşınmaz Ticareti Yetki Belgesi iptali...

Taşınmaz Ticareti Yetki Belgesi örneği!

Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelik yürürlüğe girdi. Artık belgesi olmayan emlakçılık yapamayacak. Peki Taşınmaz Ticareti Yetki Belgesi nasıl alınır? İşte Taşınmaz Ticareti Yetki Belgesi örneği...

Bursa taşınmaz ticareti Haberi

Bursa taşınmaz ticareti

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Akademi Projesi kapsamında ‘Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelik Bilgilendirme Semineri’ gerçekleştirildi. BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Alparslan Şenocak, yönetmelik ile 5 Eylül sonrasında yetki belgesi olmayan emlâk işletmelerine ruhsat verilmediğini belirterek, sürenin yıl sonuna kadar uzatılmasının sektör temsilcilerini rahatlatacak bir adım olacağını dile getirdi.

Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre seminerin açılış konuşmasını yapan BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Alparslan Şenocak, BTSO Akademi kapsamında düzenledikleri eğitimlerle sektör temsilcilerini yeni yasal düzenlemeler hakkında bilgilendirdiklerini de ifade etti. 

Haziran ayında yayımlanan Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelik’in emlak ve gayrimenkul sektörünü yakından ilgilendiren önemli bir düzenleme olduğunu belirten Şenocak, “Söz konusu yönetmelik, mesleği disipline kavuşturacak olması açısından sektör tarafından uzun süredir beklenen bir düzenlemeydi.Gayrimenkul aracılık, danışmanlık ve yönetim hizmeti konusunda sektörü yeniden dizayn eden,...