06 / 05 / 2024

Bursa Timsah Arenanın aldığı ödüller

Bursa Timsah Arenanın aldığı ödüller

Hasan Sözüneri Mimarlık tarafından tasarlanan Bursa'nın 43 bin 563 koltuk kapasiteli yeni stadyumu, Avrupa’nın en prestijli gayrimenkul ödüllerinden olan ‘International Property Awards’ yarışmasında ödül kazandı.

Deprem, Bursa'nın kapısına dayandı! Hemen kentsel dönüşümün tamamlanması lazım!

Son günlerde Bursa’ya yakın kentler ve bölgelerden deprem haberleri gelirken Bursa halkı korku içinde bekliyor. Yapı Denetim ve Deprem Mühendisleri Derneği Bursa Temsilcisi Serkan Işık Bursa'da kentsel dönüşümün hemen tamamlanması gerektiğine vurgu yaptı.

Bursa'da kirasını ödeyemeyen esnaflara icra takibi başlatıldı!

Bursa'da Vakıflar Bölge Müdürlüğü’ne bağlı kafe ve restoran işletmecileri, kiralarını ödeyememeleri sebebiyle haciz tehdidiyle karşılaştı. 

Bursa'da dönüşüm kapsamında 301 konut yıkıldı!

Kentsel dönüşüm çalışmalarının hız kesmeden devam ettiği Bursa Mevlana Mahallesi'nde depreme dayanıksız yapılar yıkıldı.

Sinpaş GYO, Bursa'daki gayrimenkulünü 57 milyon TL'ye sattı!

Sinpaş GYO, Bursa Osmangazi'deki gayrimenkulünü Arı Finansal Kiralama'ya KDV ve vade farkı hariç 57 milyon TL'ye sattı...

Bursa Osmangazi Meydanı'nın inşaatı hızlandı!

Bursa’da yapımına başlanan Osmangazi Meydanı inşaatı, tüm hızıyla yükselirken, insanların inşaata olan merak ve ilgisi de her geçen gün artıyor.

Bursa'daki binaların yarısı riskli!

Jeoloji Mühendisleri Odası (JMO) Bursa Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Engin Er ile İnşaat Mühendisleri Odası (IMO) Bursa Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Albayrak, şehirdeki deprem riskini anlattı. Er ve Albayrak binaların yüzde 50'sinin mühendislik hizmeti almamış olduğunu söyledi.

Bursa'da kentsel dönüşüm kapsamında binalar yıkılıyor!

Bursa'da dün altı katlı eski Kızılay binasının yıkımı yapıldı. Yıkım araç ve yaya trafiğine rağmen önlem alınmadan gerçekleştirildi. O sırada güzergahtan geçmekte olan yolcu dolu iki otobüs tehlike yaşadı. Korku dolu o anlar cep telefonu kamerasına yansıdı. 

Bursa'da dönüşümün ilk adres: Altıparmak ve Merinos!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Elazığ depreminin ders olarak alınması gerektiğini anlatarak, artık bu konunun üzerinde daha fazla durulmasının önemli olduğunu kaydetti. 

TOKİ Bursa ve Aydın'da zemin etüt raporu hazırlatacak!

Bursa İli Yenişehir İlçesi Subaşı Mah. 200 Adet Konut Projesi ve Aydın İli Söke İlçesi, Yenikent Mah. 200 Adet Konut Projesi Kapsamında İmar Planına Esas Jeolojik Jeoteknik Etüd Raporu Hazırlanması Hizmet Alımı İşi ihalesi bugün saat 10:00'da yapılacak.

Bursa depreme ne kadar hazır? Dönüşümde neden hareket yok?

Bursa'da Bugün Gazetesi köşe yazarı Mesut Demir, bugünkü yazısında ''Mesut Demir Bursa depreme ne kadar hazır? Kentsel dönüşümde neden hareket yok?'' konusunu kaleme aldı....

Bursa'nın 7 mahallesinde dönüşüm başlıyor!

Çarpık yapılaşmanın merkezi olarak görülen Bursa'da dönüşüm başlıyor. Kentteki 7 bölge kentsel dönüşüm alanı olarak ilan edildi.

Bursa Tower Plaza’nın iki katı yıkıldı!

20 yıldır yıkılması gündeme gelen Bursa Tower Plaza’da yıkım süreci devam ediyor. Çatıdaki iş makineleriyle iki katın yıkımını tamamlandı.

Bursa Yapı Fuarı'nı 26 bin 814 kişi ziyaret etti!

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) ve TÜYAP Bursa Fuarcılık A.Ş. tarafından düzenlenen Bursa Yapı Fuarı ve Rising City Gayrimenkul Fuarı kapılarını kapattı. Her iki fuara da dört gün boyunca toplam 26 bin 814 ziyaretçi geldi.

Bursa Timsah Arenanın aldığı ödüller Haberi

Bursa Timsah Arenanın aldığı ödüller


Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa edilen ‘Bursa Büyükşehir Stadyumu’, Avrupa’nın en prestijli gayrimenkul ödüllerinden olan ‘Avrupa Gayrimenkul Ödülleri (International Property Awards)’ yarışmasında ödül kazandı. Bursa’ya prestij kazandıran 43 bin 563 koltuk kapasiteli stadyumun Hasan Sözüneri Mimarlık tarafından tasarlanan projesi, kentin gururu oldu. Türkiye’de ilk kez takımının sembolüyle tasarlanan bir stadyum olan Bursa Büyükşehir Stadyumu’nun çatısının Bursaspor’un simgesi olan ‘timsah’ formunda yapılması, yapının en dikkat çeken özelliği oldu. Stadın bulunduğu arazinin, UEFA ve FIFA’nın son dönemdeki yönergelerine göre ‘statların ulaşım çözümlerini oluşturmak kaydı ile kent içi günlük yaşamla bütünleşecek fonksiyonları da içererek inşa edilmesi’ noktasına uygun özellikler taşıması da yapıya yarışmada önemli bir avantaj sağladı.


Hasan Sözüneri Mimarlık, Bursa Adalet Kampüsü ve Bursa Büyükşehir Stadyumu projeleri ile ‘International Property Awards’ yarışmasına...