05 / 05 / 2024

Bursa Yıldırımda yıkılan binalar

Bursa Yıldırımda yıkılan binalar

Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakk Edebali, “Doğru planlamalarla şehrimizi tekrar inşa ederken, kaçak yapılara asla göz yummuyoruz. Vatandaşlarımızın yanı sıra hazır beton firmalarının da bu konuda hassasiyet göstererek, kaçak yapılara beton temin etmemelerini istiyoruz. ” dedi.

Depremde yıkılan binaların yüzde 30'u tamamlandı! İşler neden bu kadar ağır ilerliyor? Uzman isim 5 maddede açıkladı

6 Şubat Depreminin üzerinden bir yıl geçti. Bu süreçte yıkılan binaların sadece yüzde 30'a yakını yenilenebildi. Peki işler neden bu kadar ağır ilerliyor? Bu sorunun yanıtını Altınbaş Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Başkanı Doç. Dr. Sepanta Naimi, 5 madde de açıkladı.

Evleri ağır hasar alan ya da yıkılan 19 bin 391 depremzedenin hak sahipliği başvurusu onaylandı!

Gaziantep'te, evleri ağır hasar alan ya da yıkılan 19 bin 391 depremzedenin hak sahipliği başvurusu onaylandı.

Depremlerde yıkılan Diyar Galeria Sitesi'nin bilirkişi raporu açıklandı! Galeria Sitesi neden yıkıldı? Kimler kusurlu?

Diyarbakır’da depremde iki bloğu yıkılan, 89 kişinin yaşamını yitirdiği Diyar Galeria sitesiyle ilgili Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nca sürdürülen soruşturma çerçevesinde ek bilirkişi raporu tamamlandı. Peki Galeria Sitesi neden yıkıldı?

Diyarbakır'da Depremde Yıkılan Galeria Sitesi İçin Bilirkişi Raporu Tamamlandı: Çökmenin nedeni belli oldu!

Diyarbakır'da, 6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerde yıkılan ve 89 kişinin hayatını kaybettiği siteye ilişkin bilirkişi raporu tamamlandı.

Depremlerde yıkılan binalara ilişkin tutuklananların sayısı 247'ye yükseldi!

Kahramanmaraş merkezli depremlerde yıkılan ya da imara aykırı değişiklik tespit edilen binalarla ilgili soruşturmalarda tutuklananların sayısı 247'ye yükseldi...

Depremlerde yıkılan binalara ilişkin tutuklananların sayısı 218'e yükseldi!

Kahramanmaraş merkezli depremlerde yıkılan veya imara aykırı değişiklik tespit edilen binalarla ilgili yürütülen soruşturmalarla ilgili olarak tutuklanan şüpheli sayısı 218'e yükseldi.

Bakan Bozdağ açıkladı: Depremlerde yıkılan binalarla ilgili soruşturmalarda 171 kişi tutuklandı!

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ yaptığı açıklamada depremlerden etkilenen illerde yıkılan binalarla ilgili soruşturmalarda 171 kişi hakkında tutuklama kararı çıkarıldığını söyledi.

Bakanlık şok eden rakamı duyurdu! İşte yıkılan ve ağır hasarlı bina sayısı!

Kahramanmaraş merkezli yaşanan deprem felaketinde can kayıpları ve yaralı sayısının ardından ağır hasarlı ve yıkık bina sayısıyla ilgili de son rakamlar açıklandı. İşte depremin vurduğu 10 ilde ağır hasarlı ve yıkılan bina sayısı...

Diyarbakır'da yıkılan binalardaki kusurlara ilişkin gözaltı sayısı 53'e çıktı!

"Asrın felaketi" şeklinde nitelenen Kahramanmaraş merkezli depremlerde Diyarbakır'da yıkılan binalarla ilgili "yapım kusurları ve kolon kesme" iddialarına ilişkin gözaltına alınanların sayısı 53'e çıktı.

Depremde yıkılan binalarla ilgili soruşturmalarda 24 şüpheli tutuklandı!

Kahramanmaraş merkezli depremlerde yıkılan veya  imara aykırı değişiklik tespit edilen binalarla ilgili yürütülen soruşturmalarda, sorumlulukları tespit edilen toplam 24 şüpheli tutuklandı.

Hatay'da yıkılan Rönesans Rezidans'ın müteahhidi tutuklandı!

Hatay depreminde yıkılan Rönesans Rezidans müteahhidi Mehmet Yaşar Coşkun, çıkarıldığı hakimlikçe tutuklandı.

Depremde yıkılan binaların yarısı sigortasız! En az sigorta yapılan il Diyarbakır oldu!

Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) tarafından yayınlanan resmi verilere göre, depremde yıkılan binaların yarısı sigortasız! En az sigorta yapılan il Diyarbakır oldu! İşte ayrıntılar...

Enes Yıldırım Mimarlık İnşaat Proje Danışmanlık Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Enes Yıldırım Mimarlık İnşaat Proje Danışmanlık Ticaret Limited Şirketi Bahçelievler'de Seyyid Enes Yıldırım tarafından kuruldu.

Bursa Yıldırımda yıkılan binalar Haberi

Bursa Yıldırımda yıkılan binalar

Kentsel dönüşüm ile Yıldırım’ı daha yaşanabilir bir şehir kimliğine kavuşturmak isteyen Yıldırım Belediyesi’nin diğer yandan da kaçak yapılaşma ile mücadelesi hız kesmeden devam ediyor. Yıldırım Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü ekipleri 2015 yılında 68, 2016 yılının ilk 7 ayında 62 kaçak binayı yıktı. Yıldırım’ın yeniden yapılanmasında kaçak yapılaşmaya taviz vermediklerini söyleyen Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Yıldırım’da yıllardır süregelen kaçak yapılaşma sonucunda yaşadığımız sıkıntılar ortada. Doğru planlamalarla şehrimizi tekrar inşa ederken, kaçak yapılara asla göz yummuyoruz” diye konuştu.



Yıldırım’da yeni bir çarpıklığa sebebiyet verecek kaçak yapılaşmayla mücadelenin süreceğini belirten Edebali, “Vatandaşlarımızın yanı sıra hazır beton firmalarının da bu konuda hassasiyet göstererek, kaçak yapılara beton temin etmemelerini istiyoruz. Bu konuda aksi bir tutum sergileyen firmalar tespit edildiğinde gerekli cezai müeyyideler taviz...