15 / 05 / 2024

Bursada bina yapıları

Bursada bina yapıları

Jeoloji Mühendisleri Odası Bursa Şubesi Başkanı Ahmet Ağlan, Bursa'nın depreme hazırlıklı olmadığını, kentsel dönüşüm çerçevesinde yapılan binaların da yapı denetiminin yetersiz olduğunu belirtti.

Yapı ruhsatı verilen yapıların yüzölçümü 2023'ün son çeyreğinde yüzde 7.9 arttı!

2023'ün son çeyreğinde bir önceki yılın aynı çeyreği ile kıyaslandığında yapı ruhsatı verilen yapıların bina sayısı yüzde 7,9, daire sayısı yüzde 16,0 ve yüzölçümü yüzde 8,8 yükseldi. İşte son dakika rakamlar...

Nora Bina Yapı Taahhüt Anonim Şirketi kuruldu!

Nora Bina Yapı Taahhüt Anonim Şirketi Bağcılar'da 10 milyon TL sermaye bedeli ile Arek Polat ve Oşin Aliksan Polat ortaklığında kuruldu.

Uzmanlardan yapılaşma uyarısı: Yeni yapılar kayalık zeminlerde olmalı! 

Depremlerin ardından şehirleşme, bina inşası ve yapılaşma ile ilgili açıklamalar peş peşe geliyor. Uzmanlardan yapılaşma uyarısı: Yeni yapılar kayalık zeminlerde olmalı!

Ahşap yapılar büyük depremlere karşı dirençli!

"Sismik eğilimli alanlarda, ahşap yapılar tercih edilebilir." diyen Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Üyesi Ceccotti, "Depremden iletilen enerjiyi dağıtma kapasitesine bağlı olarak ahşap kullanılan bir bina, bir dereceye kadar hasar görmüş olsa bile harabe olmayacaktır." dedi.

9 soruda kentsel dönüşümde riskli yapılar nasıl yıkılır?

Kentsel dönüşüm kapsamında riskli alanlardaki binalar ile riskli olarak tespit edilen binalar yıkılarak yerine yeni bina inşa ediliyor. Peki, kentsel dönüşümde riskli yapılar nasıl yıkılır?

Bursa'ya kentsel dönüşümle modern yapılar geliyor!

Bursa'da 196 bin 200 metrekare alanda yapılacak uygulamalarla birlikte mevcut 935 bina ve 212 iş yerinin yerinde depreme dayanıklı, ideal şehir yaşamına uygun yapılar yükselecek.

Güvenli yapılar için inşaat sektöründeki yönetmelik karmaşasına son verilmeli!

Türkiye İMSAD Başkanı Fethi Hinginar, Türkiye'de güvenli yapıların inşa edilmesi için inşaat sektöründe yaşanan yönetmelik karmaşasına son verecek konsolide bir Ulusal Bina Yönetmeliği'ne ihtiyaç olduğunu belirtti.

Güvenli yapılar için Ulusal Bina Yönetmeliği'ne ihtiyaç var!

Türkiye İMSAD Başkanı Fethi Hinginar, Türkiye'de güvenli yapıların inşa edilmesi için inşaat sektöründe yaşanan yönetmelik karmaşasına son verecek konsolide bir Ulusal Bina Yönetmeliğine ihtiyaç olduğunu belirtti.

Aydın Efeler'de tarihi yapılar restore ediliyor!

Aydın'ın Efeler ilçesinde eski kent dokusunun korunması ve tarihi yapıların yaşatılması için belediye tarafından birçok eski bina kamulaştırılarak restore ediliyor.

1981 yılında Boğaz kıyılarında en çok 3 katlı bina yapılabilecekmiş!

1981 yılında Anıtlar Yüksek Kurulu, Boğaz kıyılarında inşa edilecek yapıların üç katı geçmemesini kararlaştırmış. Boğaziçi'ni Koruma Projesi'ni hazırlayan Anıtlar Yüksek Kurulu, yükseklik ölçüsünün arsanın en düşük noktasından alınmasını kararlaş

Balıkesir'de kaçak yapılar yıkılıyor!

Balıkesir'de Karesi Belediyesi, ilçe sınırları içerisinde kaçak ve çevreye tehlike arz eden bina ve yapıları ilgili kurum, kuruluş ile kişilerin talep ve şikayetleri üzerine yıkmaya başladı.

Türkiye'de yapıların yüzde 60'ı kaçak!

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Adana Şube Başkanı Nazım Biçer, Türkiye'deki 20 milyonluk bina stoğunun yüzde 60'ının mühendislik hizmeti almadan inşa edilen kaçak yapılar olduğunu söyledi.

Nazım Biçer: Yapıların yüzde 60'ı kaçak!

İNŞAAT Mühendisleri Odası (İMO) Adana Şube Başkanı Nazım Biçer, Türkiye'deki 20 milyonluk bina stoğunun yüzde 60'ının mühendislik hizmeti almadan inşa edilen kaçak yapılar olduğunu söyledi...

Bursada bina yapıları Haberi

Bursada bina yapıları

Nepal'de binlerce kişinin hayatını kaybettiği 7.8'lik depremin ardından, ABD'li uzmanların, İstanbul'da büyük bir deprem beklendiğini, ancak megakentin buna hazırlıklı olduğunu belirtmesinin ardından açıklama yapan Jeoloji Mühendisleri Odası Bursa Şubesi Başkanı Ahmet Ağlan, İstanbul'un ve Bursa'nm depreme kesinlikle hazır olmadığını kaydetti. Nepal'de binlerce kişinin hayatını kaybettiği 7.8'lik depremin ardından ABD merkezli 'GeoHazards International' adlı organizasyonda görevli uzmanlar, İstanbul'da beklenen yıkıcı bir depremin yaklaştığını duyurdu. Organizasyonun başkanı Brian Tucker, Türkiye'nin kuzeyinden geçen fay hattında da son yıllarda çok sayıda deprem yaşandığını, kırılmanın giderek İstanbul'a yaklaştığını söyledi. Tucker, bir sonraki büyük depremin İstanbul merkezinde ya da çevresinde meydana gelmesinin beklendiğini vurgularken, "İstanbul binaların deprem yönetmeliğine en sert şekilde uyularak inşa edildiği bir kent. Bence İstanbullular iyi bir iş çıkarttı" diye konuştu. 



JAPONYA BİLE...