Bursada çevreci restoran projesi Haberi
BURFAŞ'ın, Yıldırım Kaymakamlığı ve Enerji Verimliliği Derneği Bursa Şubesi işbirliğinde BE BKA desteğiyle Hüdavendigar Kent Parkı'nda hayata geçirmeyi planlandığı Green Park Restaurant projesi, kapsam ve donanım açısından Türkiye'de bir ilki teşkil ediyor.
Çalışmada atık azaltma ve geri dönüşüm yöntemiyle mutfak atıkları ile yaklaşık 500 dönüm arazi üzerine kurulu Hüdavendigar Park alanının yeşil atıklarından gaz ve enerji ihtiyacı karşüanacak. Yağmur suyu ve atık suyu toplanarak, tekrar bahçe ve tuvaletlerde kullanım sağlanarak, su tasarrufu yapılacak.
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanvekili Abdülkadir Karlık, vejetaryen ve diyet ürünlerin menüde yer alacağını belirterek, "GDO'lu ürünler ise menüde yer almayacak. Bunlar sürdürülebilirlik açısından önemli uygulamalar" dedi. Çatısında organik tarım yaparak müşterilerine sağlıklı ve doğal ürünler sunacak olan restoranın ısı pompası, jeotermal enerji ve güneş enerjisi gibi yenilenebilir enerji...