02 / 05 / 2024

bursadaki tiyatrolar

bursadaki tiyatrolar

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, sürekli gelişen ve değişen Bursa’ya kazandırılacak olan yeni ‘Açıkhava Tiyatrosu’nun modern yüzüyle kente değer katacağını söyledi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı personel alımı yapacak! Açık kadrolar tek tek belli oldu!

Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü, bünyesinde istihdam etmek üzere personel alımı yapacağını açıkladı. Cumhurbaşkanlığı İşe Alım Kariyer Kapısı üzerinden yayımlanan ilan kapsamında başvuru şartları ve son başvuru tarihi de paylaşıldı.

Yazılı ve sözlü sınav yok! Bakanlık 121 sözleşmeli personel alıyor! İşte kadro dağılımı! Son başvuru 30 Ocak 2023!

Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü 4/B Sözleşmeli Personel Alımı İlanı’nı duyurdu. Bakanlık yazılı ve sözlü sınavsız olmaksızın 121 sözleşmeli personel alımı yapacak. İşte detaylar…

Özel tiyatrolardan kira destek talebi!

Tiyatro Kooperatifi, salgın sürecinde ek destek alamadıkları takdirde özel tiyatroların yüzde 50’sinin sahnelerini kapatmak zorunda kalacaklarına dikkat çekerek bir kez daha acil destek çağrısında bulundu.

Ankara Sanat Tiyatrosu'nun kirasını ödeyemediği için kapanması mecliste!

Ankara Sanat Tiyatrosu'nun pandemi sürecinde kirasını ödeyemediği için kapanmasına ve özel tiyatroların desteklenmesine yönelik Bakanlıkça yapılan çalışmalar meclis gündemine taşındı. CHP'li Kaya, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

İBB, Yıldız Kenter Tiyatrosu'nu alıyor!

İBB’ye bağlı Şehir Tiyatroları Müdürlüğü, Yıldız Kenter tarafından kurulan Yıldız Kenter Tiyatrosu’nu İBB bünyesine katıyor.

Fatih Reşat Nuri Sahnesi yenileniyor!

İstanbul Şehir Tiyatroları’na bağlı Fatih Reşat Nuri Sahnesi’nin yenilenmesini sağlayacak imar planı değişikliği süreci tamamlandı.

Kıbrıs Girne Kültür Merkezi yeniden inşa ediliyor!

Kıbrıs Girne Belediyesi tarafından yıllardır çeşitli tiyatrolar, etkinlikler ve toplantılara ev sahipliği yapan Kültür Merkezi yeniden inşa ediliyor.

Reşat Nuri Sahnesi yeniden inşa edilecek!

Fatih’te Bozdoğan kemerlerinin bitişiğinde bulunan Şehir Tiyatroları’na bağlı Reşat Nuri Sahnesi yıkılarak yeniden inşa edilecek. Camdan yapılacak olan tiyatro binası 370 seyirci kapasiteli olacak.

Arnavutköy'ün yeni kültür merkezi tamamlanıyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Süha Uygur, Arnavutköy Belediyesi tarafından inşa edilen yeni kültür merkezini gezdi.

Naci Ağbal: Askeri tesisler planda yok!

Türkiye Varlık Fonu kurulmasına ilişkin yasa teklifi TBMM Plan Bütçe Komisyonu’nda kabul edildi. Planlarında, projelerinde askeri tesislerin kesinlikle olmadığını vurgulayan Maliye Bakanı Naci Ağbal, tiyatroların da özelleştirilmeyeceğini ifade etti

Naci Ağbal: Atatürk Orman Çiftliği satılmayacak!

Maliye Bakanı Naci Ağbal, Atatürk Orman Çiftliği ve devlet tiyatroları gibi kurumların özelleştirme yoluyla satılacağına ilişkin muhalefet milletvekillerinin eleştirilerine, “Yok öyle bir şey” sözleriyle karşılık verdi.

Cemal Reşit Rey Konser Salonu yeniden inşa edilecek!

İBB Kültür Daire Başkanı Abdurrahman Şen, AKM'nin açılmasının ardından, Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nu yeniden inşa edeceklerini söyledi. Şen; İBB Kültür Dairesi'nin faaliyetleri, kültür merkezleri ve Şehit Tiyatroları ile ilgili bilgiler verdi.

Reşat Nuri Tiyatrosu yenileniyor!

Uzun zamandır kapalı duran Şehir Tiyatroları'na bağlı Reşat Nuri Sahnesi nihayet eri dönüyor. Yenileme işlemi yakında başlayacak. Yenileme projesinde göre sahne, tiyatronun ortasına alınarak 'meydan sahnesi'ne dönüştürülecek.

bursadaki tiyatrolar Haberi

bursadaki tiyatrolar

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı (BKSTV) organizasyonuyla Hilton Otel’de gerçekleştirilen ‘Yeni Açıkhava Tiyatrosu’ lansman toplantısına katıldı. BKSTV Yönetim Kurulu Başkanı Fatma Durmaz Yılbirlik ile Büyükşehir Belediyesi bürokratları, BKSTV yönetim kurulu üyeleri ve İki Design Group adına Mimar Murat Kader’in de hazır bulunduğu toplantıya basın mensupları yoğun ilgi gösterdi.


Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa’nın her alanda öncü olduğunu ifade ettiği konuşmasında, kentin köklü kültürel yaşamına değer katan adımlara da öncelik verdiklerini belirtti. Başkan Altepe, Bursa’da dünyaya örnek çalışmalar gerçekleştirdiklerini hatırlatarak, “Bursa’da yer altında ve yer üstündeki tarihi eserleri ayağa kaldırıp işlevlendirdiğimiz gibi kentimizin sosyal ve kültürel hayatına da aynı derecede önem veriyoruz. Bursa’da önemli çalışmalar gerçekleştiriliyor, Türkiye’de bugüne kadar yapılamayanlar yapılıyor” dedi.


“Açıkhava tiyatrosu...