15 / 05 / 2024

Bursalı STKlar

Bursalı STKlar

TMMOB Bursa İl Koordinasyon Kurulu, Bursa Barosu, Nilüfer Kent Konseyi ve DOGADER üyeleri kentsel dönüşümdeki emsal artışına tepki göstermek için ortak basın açıklaması yaptı.

Bursalı müteahhitler yüksek faiz, enflasyon ve kurdan rahatsız!

Bursa’da inşaat sektörü temsilcileri döviz kurlarında yaşanan düşüşün demir dışında diğer yapı malzemelerine yansımadığını dile getirerek, müteahhitler için sürdürülen işlerde fiyat farkı ve fesih kararnamesi çıkarılması için talepte bulundu.

Gayrimenkul yatırımları arttı mı?

Cumhuriyet Gazetesi köşe yazarı Orhan Bursalı, bugünkü köşesinde gayrimenkul alımlarının payının 2014’ten itibaren 4 milyar dolara çıktığını belirtti ve gayrimenkul yatırımlarını kaleme aldı. 

Bursa'da inşaat sektörü hızlandı!

Bursalı sanayicilere Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın sağladığı yatırım teşvikleri kapsamında 2020'de 210, 2021’in 7 aylık döneminde 144 komple yeni yatırım belgesi verildi. Bu durumda ayrı bir iş hacmi oluşurken, inşaatlar da hız kazandı.

Bursa'daki esnaflar gayrimenkullerini satıyor!

DEVA Partisi, Genel Başkan Ali Babacan’ın, geçen ay Bursa'da yaptığı esnaf ziyaretlerine ilişkin bir bölümü sosyal medya hesabı aracılığıyla yayınladı. Bursalı bir esnaf, "Araba sattık, ev sattık. Tarlamız var, onu satılığa çıkardık, onu satıyoruz. Onları satarsak ayakta kalacağız" dedi.

Bursa Yunuseli Havaalanı arazisinde ne yapılacak?

Bursa halkı son günlerde Yunuseli'ndeki eski havalimanı arazisinde ne yapılacağını merak ediyor. Peki Yunuseli arazisinde ne yapılacak? Bursalılar arazide ne istiyor?

Big Mamma’s 100 şubeye ulaşma kararı aldı!

Bursalı Nihat Yıldız’ın 1984'te Danimarka’da temellerini attığı, 1998'de ülkesine dönerek Bursa’da ilk şubesini açtığı ve bugün 62 şubesiyle lezzet tutkunlarını ağırlayan ‘Big Mamma’s’ büyüme kararı aldı.

LG Brand Shop Bursa'da açıldı!

LG Electronics, Bursa CarrefourSA Alışveriş Merkezi'nde LG Brand Shop açarak Bursalıları premium ürünleriyle bir araya getirdi...

Birevim 2020’yi ‘Tasarruf Seferberliği Yılı’ ilan etti!

“BİREVİM”, Bursa özelinde gerçekleşleşen “Yerel Halkın Tasarruf ve Finans Davranışlarına Yönelik Tutum” araştırması sonuçları yayınlandı. Araştırma sonucunda Bursalılar 30 yaşından önce tasarruf yaparken, Bursa’da 10 kişiden 6’sının borcu bulunmuyor.

Bursa Şehir Hastanesi ne zaman açılacak 2019?

Bursalı vatandaşların merakla beklediği Bursa Şehir Hastanesi ne zaman açılacak 2019? İşte Bursa Şehir Hastanesi açılış tarihi...

Bursalılar turizm imar düzenlemesi bekliyor!

Bursa Orhangazi Ticaret ve Sanayi Odası 7. meslek komitesi adına Muhammet Ali Varlı Orhangazi’de turizm konulu sunum düzenledi. Varlı, ''Bursa Büyükşehir Belediyesinden “turizm imar ” düzenlemesi bekliyoruz'' diye konuştu.

Bursalı esnafa kira indirimi müjdesi!

Esnafa nefes aldıracak yeni bir düzenlemeyi uygulamaya alan Bursa Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, esnafa kira indirimi müjdesi verdi. 

Bursalı inşaat sektörü temsilcileri öğrencilerle buluştu!

İMSİAD, üniversite-sanayi işbirliği kapsamında Uludağ Üniversitesi ile imzaladığı protokol kapsamında, Bursa inşaat sektörün önde gelen temsilcileri öğrencilerle bir araya geldi.

Bursa Millet Bahçesi ihalesi Ocak'ta!

Millet Bahçesi için TOKİ tarafından ocak ayında ihaleye çıkılacak. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Aktaş, "Burası Bursalıların buluşma noktası ve cazibe merkezi olacak." dedi.

Bursalı STKlar Haberi

Bursalı STKlar

Bursa'da Atatürk Heykeli önünde toplanan TMMOB Bursa İl Koordinasyon Kurulu, Bursa Barosu, Nilüfer Kent Konseyi ve DOGADER üyeleri kentsel dönüşümdeki emsal artışına tepki göstermek için ortak basın açıklaması yaptı. 


Grup adına konuşan Mimarlar Odası Bursa Şube Başkanı Can Şimşek, belediye meclisinin mayıs ayı olağan toplantısında, 17 ilçenin nazım imar planlarının tümüne tepki göstererek "Riskli bina tespit edilerek kentsel dönüşüm yapılması durumunda 0.50 emsal artışı yapılabilir şeklinde bir plan notu eklenmesine karar verildi. Bu kararın kontrolsüz yapılaşmanın önünü açacağı ve bkçok bölgede ciddi fiziksel sorunları beraberinde getirecektir" dedi. 


Şimşek, son yıllarda gerçekleşen parsel tabanlı plan değişiklikleriyle, altyapı hizmetlerinin ve temel ihtiyaç kaynaklarının kenti taşımakta zorlandığını dile getirerek "Yapılan 0.50'lik artış Bursa'ya altın vuruş yapmanın ötesinde bir anlam taşımıyor. Ayrıca imar kanunu ve...