03 / 05 / 2024

Bursaya enerji tesisi

Bursaya enerji tesisi

Karacabey'in Harmanlık köyüne 70 milyon dolarlık 16 rüzgâr türbini yerleştiren Borusan EnBW Enerji, yapımı tamamlanan tesisini törenle hizmete soktu.

Erkan Petekkaya'nın sahibi olduğu şirket İzmir'den 250 dönüm arazi satın aldı! GES tesisi kurulacak!

İzmir’in Karaburun ilçesi Küçükbahçe Köyü’nden 250 dönümlük arsa alan Erkan Petekkaya'nın sahibi olduğu Nano Yenilenebilir Enerji Yatırımları Anonim Şirketi buraya GES ve Elektrik Depolama Tesisi kuracak.

TOGG'un 'Gemlik Tesisi'ndeki inşaat çalışmaları tamamlanıyor!

Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG) tarafından Gemlik Tesisi'nde başlayan inşaat çalışmaları tamamlanıyor. Tesis içerisinde boyahane, enerji, gövde ve giriş binalarının alt yapı çalışmalarının tamamlandığı duyuruldu.

Yenigün İnşaat'tan Rusya’ya iki yeni tesis inşaatı!

Yenigün İnşaat Rusya’da enerji tesisi projelerine hız kesmeden devam ediyor. Tesisin inşasını üstlenen Yenigün İnşaat, Timonovo ve Hmetyevo'da toplam 230 milyon dolar bedelli iki yeni ‘atıktan enerji üretim tesisi’ sözleşmesi imzaladı. 

ETİ Maden Bor Karbür Tesisi’nin temeli atıldı!

Balıkesir'in Bandırma ilçesinde ETİ Maden Bor Karbür Tesisi Temel Atma Töreni'ne, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez katıldı. Dönmez, “Tesisimizi 24 ay gibi kısa bir sürede tamamlamayı hedefliyoruz.” dedi…

Rönesans Holding Ceyhan’da petrokimya tesisi kuracak!

Rönesans Holding, Cezayir’in milli enerji şirketi Sonatrach ortaklığıyla Ceyhan Mega Petrokimya Endüstri Bölgesi’nde,  1,2 milyar dolar yatırımla polipropilen üretim tesisi kuruyor. 

Ankara'ya Okçuluk Spor Tesisi inşa ediliyor!

Ankara Büyükşehir Belediyesi yeşil enerji kullanımını yaygınlaştırıyor, büyükşehir Çayyolu'nda yapımına başlanacak “Okçuluk Spor Tesisi”nde yeşil enerji uygulaması yapacak.

Erzincan'a 7.4 milyon TL'ye enerji üretim tesisi kurulacak!

Erzincan Belediye Başkanlığı, Erzincan Beybağı'ndaki arsa üzerine enerji üretim tesisi kurulmasını işini ihale edecek. İşin, yatırım maliyeti ve kira bedeli 7 milyon 408 bin TL olarak belirlendi.

Çin'de termal tesis inşaatı çöktü!

Doğudaki Fengcheng'deki bir termal enerji tesisi inşaatında gerçekleşen kaza sonucunda, bölgeye onlarca itfaiye aracı gönderildi.

Kocaeli'de 80 bin konut, evsel atıktan enerji üretim tesisi ile aydınlatılacak!

Türkiye'de ilk defa Kocaeli'de kurulacak evsel atıktan enerji üretim tesisi ile yılda 80 bin konutun 1 yıllık tüketimine denk gelen 250 milyon kilovatsaat elektrik enerjisi üretilecek.

Bolu Yenilenebilir Enerji Üretim Tesisi'nin ÇED toplantısı 8 Eylül'de!

MAV Elektrik Üretim Sanayi ve Ticaret A.Ş., Bolu Göynük'te Arıkçayırı Kümes Atıklarından Yenilenebilir Enerji Üretim Tesisi Projesini yapmayı planlıyor. Projenin ÇED toplantısı 8 Eylül Perşembe günü Arıkçayırı Köyü'nde yapılacak.

Isparta'daki enerji tesisi imar planına işlendi!

İsparta Belediyesinin çöp deponi alanındaki atıklardan enerji üretim tesisi kurulması için gerekli olan imar düzenlemesi İl Genel Meclisinde görüşüldü.

Mersin Ham ve Rafine Yağ Üretim Tesisi Kapasite artırımı ÇED toplantısı 18 Ağustos'ta

Aves Enerji Yağ ve Gıda Sanayi A.Ş., Mersin İli, Akdeniz İlçesi'ne Ham ve Rafine Yağ Üretim Tesisi Kapasite Artışı ve Margarin Üretim Tesisi ile Kojenerasyon Tesisi İlavesi projesinin gerçekleştirilmesi planlanmaktadır. Projenin ÇED toplantısı 18 Ağustos Perşembe günü yapılacak.

Balıkesir Dumanca Kağıt Üretim Tesisi'nin ÇED raporuna iptal!

Varaka Kağıt Sanayi A.Ş.'nin Dumanca Mevkii'nde kurmak istediği 'Kağıt Üretim Tesisi ve Enerji Santrali' için hazırlanan Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) raporunu Balıkesir İdare Mahkemesi iptal etti.

Bursaya enerji tesisi Haberi

Bursaya enerji tesisi

Karacabey'in Harmanlık köyüne 70 milyon dolarlık 16 rüzgâr türbini yerleştiren Borusan EnBW Enerji, yapımı tamamlanan tesisini törenle hizmete soktu. Duyarlı firmalar doğaya yatırım yapmaya devam ediyor. Borusan EnBW Enerji 16 adet rüzgar türbinini Karacabey'in Harmanlık köyüne yaptı. Borusan'ın, Harmanlık Tesisi'ndeki törende konuşan Borusan ENBW Enerji Genel Müdürü Mehmet Acarlı, 2000'li yılların başında Türkiye'de yıllık elektrik tüketimi yılda 128 TWh/yıla düzeyinde olduğunu hatırlattı. Elektrik tüketiminde 2013'te yüzde 1.6 olan artışın bir yıl sonra 3.7 olarak gerçekleştiğini ifade eden Acarlı bu yılki artışın yüzde 3-4 oranında gerçekleşmesinin beklendiğini belirtti. Acarlı, "Türkiye'deki kurulu gücün yüzde 21'ini kömür, yüzde 36'sını doğalgaz, yüzde 35'ini hidroelektrik santralleri ve yüzde 5,6'sını da rüzgar enerjisi santralleri oluşturuyor" dedi. 


130 KONUTUN GÜNLÜK İHTİYACI İÇİN 

Genel Müdürlüğü'nü yaptığı Borusan EnBW Enerji'nin,...