03 / 01 / 2025

Bütünleşik Afet Yönetimi Projesi

Bütünleşik Afet Yönetimi Projesi

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, yürütecekleri Bütünleşik Afet Yönetimi Projesi kapsamında hazırlanacak risk haritasına göre, bölgelerin deprem, su baskını ve yangın risklerinin belirleneceğini bildirdi.

Türkiye'de 2024'ün ilk yarısında en büyüğü 5,6 büyüklüğünde 17 bin 343 deprem oldu! Bu iller peş peşe sallandı!

Gazi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi ve Afet Yönetimi Uzmanı Doç. Dr. Bülent Özmen,  Türkiye'nin yılın ilk yarısında 17 bin 343 depremle sarsıldığına dikkat çekti ve büyüklükleri sıraladı. İşte peş peşe meydana gelen o depremler...

GYODER'in yeni konut modeli MIPIM'de tanıtıldı: Türkiye'de acil olarak bütünleşik konut politikası oluşturulmalı!

GYODER Başkanı Neşecan Çekici, GYODER Yeni Konut Modeli'nin ne kadar doğru bir çözüm önerisi sunduğuna dikkat çekerek, konut sorunu ile ilgili önerileri dile getirdi. İşte Çekici'nin o açıklaması...

Büyük İstanbul depreminde can simidi deniz yolu olacak! İstanbullular bu bölgelere aman dikkat!

Beklenen büyük İstanbul depreminde yaşanacak en büyük sorunlardan birinin de ulaşım ve halkın tahliyesi olacağından yola çıkan İTÜ öğrencisi Yıldız, çözümü denizde buldu. “Deniz Yollu Afet Yönetimi” projesi, depremin ardından yaşanacak kötü senaryolara çeşitli çözümler getiriyor. İşte ayrıntılar...

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Gökce açıkladı: ‘Askeri alanların imara açılması afet yönetiminde riski arttırdı!’

TMMOB Şehir Plancıları Odası Genel Merkezince düzenlenen 8 Kasım Dünya Şehircilik Günü 47’nci Kolokyumu’nda konuşan İBB Genel Sekreter Yardımcısı Gökce, “Askeri alanların imara açılması, afet yönetimi bakımından riskleri arttırdı ve şehirlerin planlanması bakımından büyük zaaflar yarattı” dedi.

Prof. Dr. Mehmet Ali Kaya'dan kentsel dönüşüm açıklaması: Güvenli yapıların inşasında kentsel dönüşümün rolü büyük

Trakya Üniversitesi Doğal Afet Yönetimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Mehmet Ali Kaya, güvenli yapıların inşa edilmesinde kentsel dönüşümün öneminin büyük olduğunu açıkladı.

Deprem bölgesine dev ödenek! Bütçenin yüzde 14,4’ü deprem bölgesine!

AK Parti Adıyaman Milletvekili Resul Kurt, 2024 yılı bütçesinden afet konutlarının yapım giderlerinde kullanılmak üzere çok önemli bir ödenek tahsis edildiğini söyledi. Kurt, "Deprem bölgemize tahsis edilen ödenek, bütçemizin yüzde 14,4'üne denk düşmektedir” şeklinde konuştu.

Türkay Konut Tesis Yönetimi Ve Danışmanlık Hizmetleri Limited Şirketi kuruldu!

Türkay Konut Tesis Yönetimi Ve Danışmanlık Hizmetleri Limited Şirketi Esenyurt'ta 100 bin TL sermaye bedeli ile Akif Güneşer ve Yaşar Çendik ortaklığında kuruldu.

e-Devlet'te yeni hizmet! Kullanıma açıldı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, e-Devlet Kapısı'na yeni bir dijital hizmetin eklediğini açıkladı. Cevdet Yılmaz, "Varis ve miras işleriyle ilgili 10'dan fazla kurumun hizmetlerini tek bir başlık altında toplayarak bütünleşik bir hizmet sunuyoruz" şeklinde konuştu.

2024 bütçesinin aslan payı yazılım ve donanıma!

2024 yılında bütçelerde aslan payı altyapı yenilemelerine, yazılım ve donanıma ayrılacak. Yeni teknolojilere uyum süreci de bütçeleri artıracak. Yönetilen servisler ve bulut bilişimin bütçedeki payı artacak.

Bütçeden sosyal güvenlik kurumuna 7 ayda 460 milyar lira aktarıldı!

Sosyal güvenlik sistemine yapılan bütçe transferleri, bu yılın ilk 7 ayında geçen yıla göre yüzde 97,2 oranında artarak 459 milyar 987 milyon liraya ulaştı.

Afet Yönetim Uzmanı Bülent Özmen: Depremle ilgili kanun ve yönetmelikler güncellenmeli!

Gazi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi ve Afet Yönetimi Uzmanı Doç. Dr. Özmen, afet yönetimi ile ilgili olan tüm kanun ve yönetmeliklerin risk azaltmayı öncelik alacak şekilde güncellenmesinin gerekli olduğunu söyledi. 

Türkiye, yılın ilk 6 ayında yaklaşık 53 bin kez sallandı!

Türkiye, yılın ilk 6 ayında yaklaşık 53 bin kez sallandı. konuya ilişkin Gazi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi ve Afet Yönetimi Uzmanı Doç. Dr. Bülent Özmen değerlendirmelerde bulundu.

Depremde kayıplar sarsıntılara uygun tasarlanan yapılarla en aza indirilebilir!

Trakya Üniversitesi (TÜ) Doğal Afet Yönetimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Mehmet Ali Kaya, Türkiye'nin bir deprem ülkesi olduğunun altını çizdi ve depremde kayıpların nasıl en aza indirilebileceğini açıkladı. İşte ayrıntılar...

Bütünleşik Afet Yönetimi Projesi Haberi

Bütünleşik Afet Yönetimi Projesi

Bayraktar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bir ülkenin kalkınması, gelişmesi ve insanlarının mutlu olabilmesinin, sadece kişi başına düşen milli gelirin artırılmasıyla gerçekleşemeyeceğini söyledi. 


Teknik altyapının, medeniyetin en temel göstergeleri arasında yer aldığına işaret eden Bayraktar, bu bakımdan Türkiye'nin geldiği noktada kentsel dönüşümün kaçınılmaz olduğunu ifade etti. 


Bayraktar, dünya nüfusunun yüzde 50'den, Türkiye nüfusunun yüzde 75'ten fazlasının şehirlerde yaşadığına dikkati çekerek, Bakanlık olarak şehirleri, kasabaları, köyleri salaş ve kaçak yapılarla afet riski taşıyan binalardan kurtarmak için var güçleriyle çalışacaklarını anlattı. 

     


''Bütünleşik Afet Yönetimi Projesi''

     


Bakanlık olarak Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ile ''Bütünleşik Afet Yönetimi Projesi'' üzerinde çalıştıklarını dile getiren Bayraktar, projeyle bölgelerin risk haritasının çıkarılacağını bildirdi. 


Haritada, bölgelerin deprem, su baskını ve yangın risklerinin belirleneceğini belirten Bayraktar, ayrıca havaalanına yakın...