19 / 05 / 2024

Büyük Okyanusta kara parçası mı birleşti

Büyük Okyanusta kara parçası mı birleşti

Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi'nden (NASA) yapılan açıklamada, Japonya'nın başkenti Tokyo'nun 1000 kilometre güneyinde yer alan iki adanın deniz tabanındaki volkanik patlamalar sonucu birbirlerine doğru itilerek birleştiği belirtildi.

Elektriğe büyük zam işte o tarihte! Uzman isim resmen açıkladı: Faturalar uçacak!

Bakan Bayraktar, geçtiğimiz günlerde Mayıs ayında elektrik zammı beklentisi olmadığını belirtmişti. TCMB eski başekonomisti Hakan Kara, elektriğe büyük zamda tarihi açıkladı. İşte Kara'nın o paylaşımı ve yorumlar...

Büyük Marmara depremi için flaş açıklama: Hesaplara göre son 6 yıl kaldı!

TTB Olağan Dışı Durumlarda Sağlık Hizmeti Kolundan Uzm. Dr. Seçkin Kara, beklenen büyük Marmara depremi ile ilgili açıklamalarda bulundu. İşte o açıklamalar...

Türk Müteahhitlerin 2024 hedefi 50 milyar dolar için 'Kalkınma Yolu Projesi' büyük önem taşıyor...

Basra Körfezi'nden Türkiye'ye kara ve demir yolu ağıyla ulaşacak Kalkınma Yolu Projesi'ne ilişkin değerlendirmelerde bulunan TMB Başkanı Erdal Eren, söz konusu projenin Türk müteahhitler için büyük önem taşıdığını belirtti.

Dolar nereye gidiyor? İki büyük kara delik!

Tüm önlemlere rağmen dolar kurunda artış devam ediyor. Kurdaki artışta başka faktörlerle birlikte Türkiye ekonomisindeki iki büyük kara delik etkili oluyor.

Büyükçekmece Kanuni Sultan Süleyman Köprüsü Koruma planı askıda!

Büyükçekmece İlçesi, Kanuni Sultan Süleyman Köprüsü Koruma Alanı Kara Alanına ilişkin 1/5000 ölçekli plan bugün askıya çıkarıldı.

Büyükçekmece Kara Afrika Müzesi'nin temeli atıldı!

Gazeteci ve yazar Hıfzı Topuz’un 50 yıl süresince Afrika’nın çeşitli bölgelerinden topladığı 450 parça mask ve materyallerden oluşan koleksiyonu, Büyükçekmece Belediyesi tarafından hayata geçirilen Kara Afrika Müzesi'nde sergilenecek.

Erzurum Büyükşehir yeni yollar açıyor!

Erzurum Büyükşehir Belediyesi, çetin arazi koşulları ve kara rağmen kırsalda yol yapım çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor.

3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli ile sera gazı salınımı 115 bin ton azalacak!

İstanbul Boğazı altından geçerek Asya ve Avrupa kıtaları arasında kara ve demir yolu ulaşımı sağlayacak olan “3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli” projesi ile yıllık sera gazı salınımı 115.000 ton azalacak.

Sakarya Büyükşehir’den 3 yeni köprü!

Daha önce Karapürçek Uludere, Pamukova Çardak, Geyve Doğantepe ve Karaçay, Akyazı Çatalköprü, Salihiye ve Bedil Kazancı köprülerini inşa eden Sakarya Büyükşehir, şuanda 3 ilçede 3 köprü için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli'nin etüdü için 6 firma yarışacak!

3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli Projesi'nde etüdü 3 Mayıs'ta yapılacak ihalede, 6 firmadan teklif alınacak. Etüt, proje ve mühendislik hizmetleri kapsamında, kara ve denizde derin sondaj çalışmaları yapılarak, zemin verileri belirlenecek

Endüstriyel kalıba geçişin en büyük sebebi hız ve güvenlik!

İskele ve kalıp sektörünün sadece ürün tedarik edilen, üretip satılan bir sektör olmadığını belirten Doka Türkiye Genel Müdürü Ender Özatay, “Kara kalıptan endüstriyel kalıba geçişin en büyük sebebi hız ve güvenlik” dedi.

Çin 4 kilometreden büyük yapay ada mı oluşturdu?

ABD'li Amiral Harry Harris, Çin'in 4 kilometrekareden büyük bir yapay kara parçası oluşturduğuna dikkat çekti ve Çin'in yapay ada oluşturduğunu iddia etti.

Hatay Büyük Karaçay Barajı inşaatında heyelan meydana geldi!

Hatay'ın Samandağ ilçesinde yapımı devam eden Büyük Karaçay Barajı inşaatında dolgu çalışmaları sırasında meydana gelen heyelanda, 2 kişi toprak altında kaldı.

Büyük Okyanusta kara parçası mı birleşti Haberi

Büyük Okyanusta kara parçası mı birleşti


Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi'nden (NASA) yapılan açıklamada, Japonya'nın başkenti Tokyo'nun 1000 kilometre güneyinde yer alan iki adanın deniz tabanındaki volkanik patlamalar sonucu birbirlerine doğru itilerek birleştiği belirtildi.


NASA, Kasım 2013'te Nishino-shima adası yakınlarında yeni bir adanın ortaya çıktığını, deniz dibindeki volkanik hareketlilik sonucu iki adanın dört ay sonra birleştiğini kaydetti.   


Birleşmenin ardından adanın genişliği, 1 kilometreyi buldu. Deniz seviyesinden 60 metre yükseklikte iki volkanik kraterin oluştuğu adanın güneyinde lav akışı belirlendi. 


Nishino-shima, 1970'li yıllarda bir başka adayla daha birleşerek genişlemişti. Volkanik ada, Ogasawara (Bonin) takımadasında yer...