04 / 05 / 2024

Büyükada cami yarışması

Büyükada cami yarışması

Büyükada Çarşı Camii Derneği’nin açtığı yarışma tartışmayı da beraberinde getirdi. Mimarlar Odası yarışmanın kamusal fayda adına ciddi zafiyetler içerdiği gerekçesiyle jüriden çekildi..

Emlakta Nostalji: Büyükada'da 4 bin liraya satılık ev!

İstanbul'da 1937 yılında Büyükada'da konumlanan bir ev 4 bin liraya satışa çıkarılmış. Evin 4 odası ve 900 metrekare büyüklüğünde bahçesi bulunuyormuş.

Emlakta Nostalji: Büyükada'da 12 bin liraya satılık villa! 

İstanbul'un en çok ziyaretçi alan adası Büyükada'da bir villa 1941 yılında 12 bin liraya satılığa çıkarılmış. 

İBB tarafından açılışı yapılan Büyükada Oteli'nin fiyatı ortaya çıktı! Bakın gecelik ücreti ne kadarmış!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Orman Bakanlığı'nca satışa sunulan Adalar'daki bir tesisi satın alarak, İstanbulluların ve turistlerin kullanımına açtı. Peki, Büyükada Oteli'nin fiyatı ne kadar? İşte ayrıntılar...

Üç büyük zincirde yarış devam ediyor. Hangisinin kaç marketi var?

Üç büyük indirim zinciri arasında mağaza açma savaşı tam gaz devam ediyor. Şok Marketler, Kamu Aydınlatma Platformu'na (KAP) bugün yaptığı açıklamada mağaza sayısının 10 bin'e yükselttiğini açıkladı.

Fiat'tan büyük kampanya: Yarısını şimdi, kalanı bir sene sonra öde! İşte Fiorino Combi 13 Temmuz 2022 fiyat listesi

Ticari araç satın almak isteyenler Fiat Fiorino Combi modelini araştırıyor. Üstelik Fiat Fiorino Combi'de büyük kampanya sizleri bekliyor. 'Yarısını şimdi kalanı seneye öde' kampanyası ile satışa sunuldu. Peki Fiat Fiorino Combi fiyatı ne kadar? İşte Fiat Fiorino Combi 13 Temmuz 2022 fiyat listesi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi kentsel tasarım yarışması sonuçlandı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen kentsel tasarım yarışması sonuçlandı. Projede  kazanan isimler açıklandı. 

Küçükyalı Büyükada ödeme planı!

Küçükyalı Büyükada ödeme planı haberimizde yer alıyor. İşte Küçükyalı Büyükada ödeme planı ve proje detayları...

Nidapark Küçükyalı Büyükada'da yüzde 15 peşinatla!

Nidapark Küçükyalı Büyükada projesinden yüzde 15 peşinatla konut sahibi olunabiliyor. İşte projeyle ilgili tüm detaylar...

Nidapark Küçükyalı Büyükada'da ödemeye 2. yılda başlayın!

Geçtiğimiz günlerde satışa çıkan Nidapark Küçükyalı Büyükada projesinde ödemeler 2. yılda başlıyor...

Nidapark Küçükyalı Büyükada Multi Evler barbekü partisi 3-4 Ekim'de!

Nidapark Küçükyalı Büyükada Multi Evler için etkinlik düzenleniyor. Nidapark Küçükyalı satış ofisinde 3-4 Ekim tarihlerinde barbekü partisi gerçekleştirilecek.

Büyükada Rum Yetimhanesi'nin restorasyonu için ilk adım atıldı!

Avrupa'nın en büyük, dünyanın ise ikinci büyük ahşap yapısı olan Büyükada Rum Yetimhanesi, yıllar boyunca yıkım tehlikesiyle karşı karşıyaydı. Kurtarılmayı bekleyen yetimhanenin restorasyonu için ilk adım atıldı.

Nidapark Küçükyalı Büyükada Multi Evler fiyat!

Nidapark Küçükyalı Büyükada Multi Evler fiyat bilgisi haberimizde yer alıyor. Multi Evler, Nidapark Küçükyalı'nın Büyükada etabında yer alıyor...

Nidapark Küçükyalı Büyükada Multi Evler nerede?

Nidapark Küçükyalı Büyükada Multi Evler projesiyle ilgili detaylar haberimizde yer alıyor. Peki Nidapark Küçükyalı Büyükada Multi Evler nerede?

Büyükada cami yarışması Haberi

Büyükada cami yarışması

Büyükada Çarşı Camii Derneği’nin açtığı yarışma tartışmayı da beraberinde getirdi. Mimarlar Odası yarışmanın kamusal fayda adına ciddi zafiyetler içerdiği gerekçesiyle jüriden çekildi. Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şube Başkanı Sami Yılmaztürk, meslektaşlarına; Büyükada’nın sosyal ve kültürel dokusuna müdahale anlamını taşıyan cami projesi için açılan yarışmaya “katılmayın” çağrısı yaptı.


Büyükada Çarşı Camii Derneği, cami projesi yarışması için 7 Nisan 2014’te Mimarlar Odası’na başvurarak jüri talebinde bulundu. Mimarlar Odası, 30 Nisan 2014 tarihinde yapılan ana çağrıya yanıt vererek jüride yer alması öngörülen isimleri derneğe iletti. Ancak yarışmaya konu olan alan ile ilgili kamuoyuna da yansıyan bilimsel planlama kriterlerine yönelik kurumsal değerlendirmeler sonucunda kararını değiştirdi. Yarışmaların nitelikli ve sağlıklı çevre elde etmenin en önemli araçlarından biri olduğuna dikkat çeken mimarlar, Büyükada’ya cami için yapılan...