04 / 10 / 2024

Büyükada gayrimenkul dolandırcılığı

Büyükada gayrimenkul dolandırcılığı

Büyükada’da bir grup faytoncu hakkında ‘tefecilik’ suçlaması ile dava açıldı. İddialara göre, ödenmeyen senetlere karşılık aralarında yalı ve otelin de bulunduğu mağdurlara ait 40 gayrimenkul faytoncu çeteye geçti.

1931'de Büyükada'da sekiz taksitle satılık emlak!

1931 yılında Emlak ve Eytam Bankası Umum Müdürlüğü'nden Büyükada'da sekiz sene taksitle emlak satılıkmış.

1942 yılında Büyükada'da 35 bin liraya satılık iki köşk!

1942 yılında Büyükada'da 35 bin liraya iki köşkün satışı için ilan verilmiş.  İki köşk de Nizam Caddesi'nde yer alıyormuş.

Çatalca'daki sosyal tesis alanları ile Büyükada'daki 2 adet dükkan ve konut kiraya veriliyor! 

Adalar Belediyesi, Büyükada'daki 2 adet dükkan ile 1 adet konutu, Çatalca Belediyesi de sosyal tesis alanlarını kiraya veriyor. İşte ayrıntılar...

1941'de Adalar'a yeni imar planı! Büyükada'ya dalgakıran projesi için start verilmiş

1941 yılında Büyükada'nın güzelleştirilmesi için yeni imar planı hazırlanmış. Hazırlanan planda dalgakıran projesine yer verilmiş.

Emlakta Nostalji: Büyükada'da 4 bin liraya satılık ev!

İstanbul'da 1937 yılında Büyükada'da konumlanan bir ev 4 bin liraya satışa çıkarılmış. Evin 4 odası ve 900 metrekare büyüklüğünde bahçesi bulunuyormuş.

Emlakta Nostalji: Büyükada'da 12 bin liraya satılık villa! 

İstanbul'un en çok ziyaretçi alan adası Büyükada'da bir villa 1941 yılında 12 bin liraya satılığa çıkarılmış. 

Büyükşehir belediyesinden satılık 35 gayrimenkul!

Van Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Van Edremit'te yer alan 35 adet gayrimenkulü satışa çıkardı. Söz konusu ihale 27 Kasım 2023 tarihinde yapılacak.

İBB tarafından açılışı yapılan Büyükada Oteli'nin fiyatı ortaya çıktı! Bakın gecelik ücreti ne kadarmış!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Orman Bakanlığı'nca satışa sunulan Adalar'daki bir tesisi satın alarak, İstanbulluların ve turistlerin kullanımına açtı. Peki, Büyükada Oteli'nin fiyatı ne kadar? İşte ayrıntılar...

Sosyal yardım ödemelerinde büyük sürpriz! Yaşlı aylığı, engelli aylığı, Evde bakım parası, SED desteği.. Hepsi zamlandı!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, sosyal yardım ödemeleri ile ilgili bir son dakika açıklamasında bulundu. Sosyal yardım ödemelerinde büyük sürpriz! Yaşlı aylığı, engelli aylığı, Evde bakım parası, SED desteği.. Hepsi zamlandı!

Ordu Büyükşehir'den satılık gayrimenkul fırsatı! Yatırımcılar dikkat! 

Ordu Büyükşehir Belediyesi, mülkiyeti Belediyeye ait 2 gayrimenkulü satışa sunuyor. İşte o gayrimenkullerin fiyatı...

Bursa Büyükşehir'den İnegöl'e kentsel dönüşüm desteği!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, İnegöl'de kentsel dönüşüm projesi için çalışmalara başladı. Proje dahilinde ilçede yıkımlar başladı. 

Ordu Büyükşehir'den satılık 21 gayrimenkul!

Ordu Büyükşehir Belediyesi, Altınordu İlçesi Bucak Mahallesi 297 ada 73 ve 74 nolu parsellerde bulunan bağımsız bölüm numarası verilen konutları satışa çıkardı. İhale 2 Aralık 2020 günü saat 14:00'da düzenlenecek. 

Küçükyalı Büyükada ödeme planı!

Küçükyalı Büyükada ödeme planı haberimizde yer alıyor. İşte Küçükyalı Büyükada ödeme planı ve proje detayları...

Büyükada gayrimenkul dolandırcılığı Haberi

Büyükada gayrimenkul dolandırcılığı

Büyükada’da ‘Laçinliler’ olarak anılan bir grup faytoncu hakkında ‘tefecilik’ suçlaması ile dava açıldı. 

Hürriyet Gazetesi'nden Dinçer Gökçe'nin haberine göre, Adalar Cumhuriyet Savcısı Ömer Lütfü Savaş, Yalçın Al (68) ile oğulları Gürkan Al (35) ve Emir Al’ın (29) da aralarında bulunduğu ve ‘Laçinliler Grubu’ olarak anılan 45 kişi hakkında iddianame hazırladı.

İddianamede, aynı zamanda faytonculuk da yapan Al ailesi ‘tefecilik’le suçlandı. Sanıkların, Ada’daki bazı işadamlarına ve faytonculara, senet karşılığında yüksek faizle para verdikleri iddia edildi. Dava dosyasına göre ödenmeyen senetlerden bazıları için mağdurlara ait, aralarında yalı ve otelin de olduğu 40 kadar gayrimenkul çeteye geçti.  Soruşturma kapsamında şüphelilerin ev ve işyerlerinde aramalar yapıldı. Aramalar sırasında, çok sayıda çek, senet ve alacak bilgilerinin yer aldığı ajandalar ele geçirildi.

Aldığı borçlara karşılık verdiği senetleri...