22 / 05 / 2024

Büyükadaya 5.cami inşa edilecek

Büyükadaya 5.cami inşa edilecek

Büyükada İskelesi’nin yakınında yer alan Ayedaş binasının bulunduğu 465 metrekarelik alana cami yapılmasını sağlayacak plan değişikliği İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi’nde oyçokluğu ile kabul edildi.

Müteahhitler Birliği açıkladı: Yüksek ücretlere rağmen büyük bir ara eleman açığı var!

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Erdal Eren yaptığı açıklamada yüksek ücretlere rağmen büyük bir ara eleman açığı olduğunu dile getirerek, söz konusu bu sorunun tüm sanayi dallarını ve ekonomiyi olumsuz olarak etkilediğini dile getirdi.

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan büyük deprem için saat verdi!

Deprem uzmanı Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan  son 100 yılda depremlerin en çok hangi saatte olduğunu açıklayarak büyük deprem için saat verdi. İşte Ercan'ın açıkladığı o saatler...

Büyükçekmece Yeşilyaka Bahçe satışa çıktı! Yeni proje!

Mesa ve Nurol güvencesiyle Büyükçekmece’de inşa edilen şehrin gürültüsünden uzakta, sizi doğa ile özgürleştirecek, göz alıcı yemyeşil dokusuyla büyüleyici Yeşilyaka’nın yeni etabı Yeşilyaka Bahçe satışa çıktı.

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı: Beklenen büyük deprem için İstanbul'da kayda değer çalışma yapılmadı!

Beklenen büyük İstanbul depremi tüm Marmara bölgesini tedirgin ederken, alınan önlemler de tartışma konusu oluyor. DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ekmen, büyük deprem için kayda değer bir çalışma yapılmadığının altını çizdi.

Avrupakent GYO halka arz büyüklüğü 5,51 milyar Türk Lirası oldu

Avrupakent GYO'nun halka arz büyüklüğü 5,51 milyar TL'ye ulaştığı kaydedildi. İşte detaylar...

Deprem uzmanı Ahmet Ercan'dan Silivri depremi açıklaması: Marmara gergin mi? Büyük deprem için güç birikti mi? 

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, dün akşam saatlerinde Marmara'da meydana gelen 3.1'lik depremi değerlendirdi. Peki Marmara gergin mi? Büyük deprem için güç birikti mi? İşte deprem uzmanının o açıklaması...

Demir fiyatlarına büyük indirim geldi! İnşaat sektörü derin bir nefes aldı! 14 Haziran 2023 demir fiyat listesi

Küresel piyasaların gözü bugün açıklanacak olan ABD Merkez Bankası faiz kararında. Dolar kuru faiz kararı öncesi dolar kurunun düşüşe geçmesi demir fiyatlarını da etkiledi. Demir fiyatlarına büyük indirim geldi, inşaat sektörü derin bir nefes aldı. 14 Haziran 2023 demir fiyat listesi.

Piyasa Kahini İslam Memiş altın ve dolarda büyük deprem için tarih verdi! Bunlar daha rekor değil

Piyasa Kahini İslam Memiş, altın ve dolarda büyük deprem için tarih vererek son günlerde görülen rakamların rekor olmadığını söyledi. 

Sinpaş GYO Çankaya Büyükesat projesi için imzalar atıldı!

Sinpaş GYO Çankaya Büyükesat projesi için Fırat Life Yatırım İnşaat A.Ş. ile Düzenleme Şeklinde Hasılat Paylaşımı Esasına Dayalı Arsa Payı Karşılığı İnşaat Yapım ve Gayrimenkul Satış Vaadi Sözleşmesi imzalandı. İşte ayrıntılar...

Ramazan pidesi fiyatlarına büyük zam! Tek tek açıklanan yeni fiyatları gören şok oldu!

Ramazan pidesi fiyatlarına büyük zam... Tek tek açıklanan yeni fiyatları gören şok oldu... Hemen bu detaylara bakın...

Altında resmen büyük deprem, tek tek açıklanan bu son rakamları görenin aklı gitti! İşte altın fiyatları 4 Mart 2023!

Altında resmen büyük deprem, tek tek açıklanan bu son rakamları görenin aklı gitti... İşte altın fiyatları 4 Mart 2023... Hemen bakın...

Elimizdeki altınları bozduralım mı? Altın Kahini İslam Memiş büyük riski pat diye açıkladı! Görenlerin etekleri tutuştu

Altın fiyatlarındaki son durum yatırımcıların odağında olmaya devam ediyor. Altın fiyatları yükselişe geçerken yatırımcılar ''elimizdeki altınları bozduralım mı?'' sorusunu araştırırken  Altın Kahini İslam Memiş büyük riski pat diye açıkladı! Görenlerin etekleri tutuştu.

Altında büyük tufanın tarihini açıklayan İslam Memiş bombayı patlattı: Elindekini kaptıran ayazda kalır

FED'in faiz kararları sonrası yükselen dolar karşısında baskılanan altın fiyatlarında sular ısınıyor. Piyasa uzmanı İslam Memiş, Altında büyük tufanın tarihini açıklayarak bombayı patlattı. 'Panik ile elindeki malı kaptıran ayazda kalır. Ucuza mal almak yok' dedi.

Büyükadaya 5.cami inşa edilecek Haberi

Büyükadaya 5.cami inşa edilecek

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın adaya cami yapılması yönündeki talimatı basına yansımış, Şehit Recep Koç Caddesi’nde bulunan 465 metrekarelik araziye cami inşa edileceği duyurulmuştu. İBB Meclisi’nin aylık oturumunda 1/5000 ölçekli planlarda konut ve ticaret alanı olarak belirlenen alanın dini tesis alanına alınması onaylandı. Maliye Bakanlığı’nın cami yapılmak üzere Diyanet İşleri Başkanlığı’na bedelsiz olarak tahsis ettiği arazide Ayedaş binası bulunuyor.


Konuyla ilgili olarak İBB Meclis oturumda söz alan CHP Grup Başkanvekili Ertuğrul Gülsever, "Dini tesis yapılmasına karşı değiliz ancak alan küçük. Farklı şekilde değerlendirilmeli" diyerek karara ret verdiklerini açıkladı.


Kış nüfusu 5 bin civarında olan Büyükada’da halen mescit ve cami ölçeğinde Hacı Havva Özden, Kumsal, Nizam camileri ile 2 yıl önce restore edilerek Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılışı yapılan Hamidiye Camii...