28 / 04 / 2024

Büyükçekmece Barajıi1984 yılında Büyükçekmece

Büyükçekmece Barajıi1984 yılında Büyükçekmece

Büyük ve Küçükçekmece barajlarının yapımıma 1984 yılının haziran ayında başlanacakmış. Baraj yapımı için 1 milyar mark bulunmuş. Öz kaynaklarla yapımına başlanacak barajlarla, şehre verilen su miktarı iki kat artacakmış.

1942 yılında Emlak Bankası Küçük Çamlıca'da büyük arsa satıyormuş!

1942 yılında Emlak ve Eytan Bankası ''Bulunmaz büyük fırsat'' başlığı altında Küçük Çamlıca'da açık artma ve peşin fiyatla büyük arsa satış ilanı vermiş.

1945 yılında beş bin metreden büyük arsaların kamulaştırılması gündeme gelmiş!

1945 yılında 5 bin metreden büyük arsaların kamulaştırılarak vatandaşın arsaları ellerinden alınarak, şehirden kendilerine bir ev verileceği gündeme gelmiş 

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'dan metrobüs yolu açıklaması! 2024 yılında tamamlanacak!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu metrobüs yolunda yapımı tamamlanan  birinci ve ikinci etap beyaz yol çalışmalarını inceleyerek, yaklaşık 53 kilometreyi aşan bir kısmını tamamlandığını kalan yolların ise 2024 yılında tamamlanacağını açıkladı.

Bakan Ömer Bolat duyurdu: Cumhuriyet'in 100. yılında marketlerde büyük indirim kampanyası

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Cumhuriyet'in 100. yılında marketlerin büyük bir indirim kampanyası düzenlemesini umduklarını belirtti ve bu konuda öncülük edenlere teşekkür etti. İşte detaylar...

Kuzu Grup 2017 yılında da Dünyanın En Büyük 250 Uluslararası Müteahhidi listesinde!

Ataköy'de hayata geçirdiği Sea Pearl projesiyle dikkat çeken Kuzu Grup, 2017 yılında da Dünyanın En Büyük 250 Uluslararası Müteahhidi listesinde yer almayı başardı.

Yıkılmak istenen evin içi görenleri büyülüyor!

Evin dışı komşuların rahatsız olmasına yetiyor. Komşular tarafından yıkılmak istenen evin içi görenleri büyülüyor.

1947 yılında Surp Agop sahasında büyük bir otel yapılacak!

1947 yılında Surp Agop sahasında İstanbul Belediyesi tarafından satılan bir arsada büyük bir otel inşa edilecekmiş. Belediye tarafından inşa edilecek olan Radyoevi'nin arkasına tesadüf ediyormuş.

1946 yılında Belediye üç büyük otel yaptıracak!

1946 yılında İstanbul Belediyesi, şehrin otel ihtiyacını karşılayabilmek için üç büyük otel yaptırılacakmış. Çırağan Sarayı'nın otel haline getirilmesinden sonra Taksim ve Florya'da birer otel yaptırılacakmış.

1945 yılında iki büyük şehir tiyatrosu inşa edilecek!

1945 yılında Fatih Halkevi binası ve iki büyük şehir tiyatrosu inşa edilecekmiş. Belediye binasının bugünkü yerinde yapılmasına karar verilmesinden sonra Fatih ve Taksim'de iki şehir tiyatrosunun inşası kararlaştırılmış.

1999 yılında Büyükçekmece'ye Akmerkez!

1999 yılında Büyükçekmece Belediyesi, Büyükçekmece'de E-5 kenarında Belediye İşhanı'nın bulunduğu yere, 2.1 trilyona, Akmerkez benzeri 16 kat yüksekliğinde ikiz kulelerden oluşan bir alışveriş merkezi inşa edecekmiş.

2006 yılında İstanbul'un en büyük marinası Zeytinburnu'na!

2006 yılında İstanbul'un üçüncü marinası Zeytinburnu'na yapılacakmış. Kazlıçeşme'de yapılacak bin 500 kapasiteli marina 325 bin 736 metrekare dolgu alanı ile İstanbul'un en büyük marinası olacakmış.

2007 yılında Büyükşehir Belediyesi, Trakya için imar planı hazırlayacak!

2007 yılında Büyükşehir Belediyesi, 2.6 milyon liraya Trakya için ikinci kez imar planı hazırlayacakmış. Trakya Kalkınma Birliği'nin isteği doğrultusunda hazırlanacak planının Trakya'yı İstanbul'un kenar mahallesi yapacağı iddia edilmiş.

2006 yılında en büyük otel ve kongre merkezi Bomonti'ye!

2006 yılında Global ve Çelebi grupları, İstanbul'un en büyük oteli ve en büyük kongre merkezini Bomonti'ye inşa edilecekmiş. Bira Fabrikası'nın tarihi binası da restore edilerek eğlence ve gezi mekanı haline getirilecekmiş.

Büyükçekmece Barajıi1984 yılında Büyükçekmece Haberi

Büyükçekmece Barajıi1984 yılında Büyükçekmece



İSTANBUL'UN SUYU İÇİN 1 MİLYAR MARK BULUNDU


Büyük ve Küçükçekmece barajlarının yapımı haziranda başlıyor


İstanbul'a verilen günlük su miktarını iki katına çıkaracak olan barajlardan 3 yıl sonra içme suyu alınabilecek


   İSTANBUL'u suya kavuşturmak için ABD, İngiltere ve Federal Alman bankalarından 1 milyar mark kredi sağlandı. 

   Yetkililer, kredinin 100 milyon marklık diliminin bu yıl kullanılacağını, kredi ve öz kaynaklarla haziran ayında yapımında başlanacak Büyükçekmece ve Küçükçekmece barajlarından en erken 3 yıl sonra içme suyu alınabileceğini ve böylece kente günde verilen su miktarının 2 katına çıkacağını söylediler. 

   Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü yetkilileri, ''Bir süre önce ihalesi yapılan Büyükçekmece Barajı'nın ve su...