02 / 05 / 2024

büyükçekmece deprem 2020

büyükçekmece deprem 2020

Mega kent İstanbul’un deprem açısından en riskli 2 ilçesinin belediye başkanları çarpıcı açıklamalar yaptı. Avcılar’da binlerce binanın yenileme beklediğini dile getiren Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli, “Paraya pula bakmaksızın seferberlikle hareket etmeli...” diye konuştu.

Büyükçekmece Marmara depremine hazırlanıyor: Deprem riskli 8 blokluk 64 daireli site yıkılıyor!

Büyükçekmece’de kentsel dönüşüm çerçevesinde dprem riskli 8 blokluk 64 daireli sitenin yıkımına başlandı. Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, dönüşümle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. 

Büyükçekmece'de deprem riskli 304 konut yıkılıyor!

İstanbul Büyükçekmece'de, kentsel dönüşüm kapsamında deprem riski taşıyan 2 adada 22 bloktan oluşan toplam 304 konutun yıkım çalışmalarına başlandı.

Büyükçekmece'de deprem hazırlığı: 3 bin bina dönüşecek! 

Büyükçekmece'de kentsel dönüşüm çalışmaları çerçevesinde son 10 senede 1052 bina yıkıldı. Dönüşüm çalışmaları kapsamında 138'i acil olacak şekilde 3 bin binanın dönüştürülmesi planlanıyor...

Büyükçekmece'de deprem riski taşıyan blokların yıkımına başlandı

İstanbul Büyükçekmece'de, kentsel dönüşüm projesi kapsamında deprem riski taşıyan 4 blokun yıkımına başlandı.

Büyükçekmece'de hasarlı 3 bina yıkıldı!

2019 senesinden Silivri'de meydana gelene deprem nedeniyle Büyükçekmece'de hasar alan 3 binanın yıkımı gerçekleştirildi.

Büyükçekmece'de deprem riski taşıyan binalar yıkılıyor!

İstanbul Büyükçekmece'de kentsel dönüşüm çalışmaları dahilinde deprem riski bulunan 3 blok için yıkım çalışmaları başladı. 

Büyükçekmece Çakmaklı Mahallesi 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı askıda!

Büyükçekmece ilçesi, Çakmaklı Mahallesi, 149 ada, 27 parsel ve 150 ada, 1 parselin bir kısmına ilişkin itiraz 1/5000 ve 1/1000 ölçekli 22.12.2020 tasdik tarihli Nazım ve Uygulama İmar Planı askıya çıkarıldı.

İstanbul'un ilk deprem-tsunami gözlem istasyonu Büyükçekmece'de açıldı!

Mega kent İstanbul'un ilk deprem-tsunami gözlem istasyonu Büyükçekmece'de açıldı...

Büyükçekmece Pınartepe mahallesi 1/5000 ölçekli plan tadilatı askıda!

Büyükçekmece ilçesi, Pınartepe Mahallesinin bir kısmına ilişkin 1/5000 ölçekli 26.10.2020 tasdik tarihli plan tadilatı askıya çıktı.

Büyükçekmece Adliye binasına depreme dayanıksız raporu: Göçme riski var!

Uzmanlar büyük İstanbul depreminin kapıda olduğuna ve acilen önlem alınması gerektiğine her gün dikkat çekerken Büyükçekmece Adliyesi’nin depreme dayanıksız olduğu Türkiye Bina Deprem Yönetmeliği (TBDY) çerçevesinde alınan raporla öğrenildi. 

Büyükçekmece açıklarında fayın geçtiği bölgelerde kameralı takip!

Büyükçekmece Belediyesi ve DOHAD iş birliğiyle Kumburgaz, Celaliye ve Sinanoba mahallerinde kurulan "Deprem Öncü İşaretleri İzleme İstasyonları" aracılığıyla fay hattının geçtiği Marmara Denizi'ndeki değişimler kayıt altına alınıyor

"Depreme en hazırlıklı ilçe Büyükçekmece"

Büyükçekmece Belediyesi ilçe sakinlerini deprem konusunda bilinçlendirmek amacıyla Büyükçekmece Atatürk Kültür Merkezi'nde 'Olası Marmara Depremi' konulu panel düzenledi. Depremin İstanbul ve Büyükçekmece'de bırakacağı etkiler konuşuldu.

Hasan Akgün: Büyükçekmece'nin zemin etüdünü yeniden yaptık!

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Deprem Bilinçlendirme Semineri'nde yaptığı konuşmada "Bütün belediye başkanları olarak, bizim konumuz kentsel dönüşümdür. Büyükçekmece kentsel dönüşüm açısından en şanslı ilçelerden biridir" dedi.

büyükçekmece deprem 2020 Haberi

büyükçekmece deprem 2020

İstanbul'un Avcılar İlçesi, 1999 yılında yaşanan en çok etkilenen ilçelerden biri oldu. Sözcü'den Hande Zeyrek'in haberine göre, Avcılar'da 270 kişi yaşamını yitirdi, yüzlerce kişi ise yaralandı. 1823 konut ve 326 işyeri yıkıldı veya ağır hasar gördü. 5 bin 106 konut ve 872 işyeri ise orta hasar gördü.

Avcılar Belediye Başkanı avukat Turan Hançerli, 16 Ocak tarihinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) İmar Komisyonu'nda oturma eylemi yaptı. Eylemin gerekçesi Avcılar'daki binaların depreme karşı güçlendirilebilmesi için hazırladıkları imar planı notu değişikliğinin 4 aydır çoğunluğun AKP'de olduğu İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nde gündeme alınmamasıydı. Geçtiğimiz günlerde yaşanan Elazığ depremiyle Türkiye yeniden deprem önlemlerine kilitlenirken, Hançerli, yüksek riskli ilçede yaşananları şu anlattı:


BARDAK KIRILDIKTAN SONRA

Deprem sonrası çalışmaları çokça inceledim. Çünkü biz hep bir şey olduktan...