07 / 07 / 2024

Büyükince Konağı restorasyon

Büyükince Konağı restorasyon

Melikgazi İlçe sınırları içerisinde yer alan tarihi yapıların onarılarak hizmete sunulduğunu hatırlatan Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, aslına uygun onarımı devam eden Büyükince Konağının eski kimliği ile bir kültür ve sosyal yaşam merkezi olacağını bildirdi.

Depremde büyük hasar alan 1.600 yıllık o yapı için kollar sıvandı! Restorasyon çalışmaları resmen başladı!

Kahramanmaraş merkezli depremlerde, Diyarbakır'daki 1600 yıllık Saint George Kilisesi, büyük hasar görmesinin ardından Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü Diyarbakır Rölöve ve Anıtlar Müdürlüğü restorasyon çalışmaları başlattı.

Bursa Ağaköy Mahalle Konağı'nın inşaatı tamamlanıyor!

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nce Gürsu’nun Ağaköy Mahallesi’ne kazandırılması planlanan Mahalle Konağı inşaatında çalışmalar tamamlanıyor.

Tekirdağ Süleymanpaşa Büyük Meydan Projesi için yıkım başladı!

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, il genelinde tarihi yapıları restore ederek şehre kazandırıyor. Restorasyon çalışmaları kapsamında "Süleymanpaşa Büyük Meydan Projesi" çerçevesinde 3. ve son aşama olan Telekom binasının yıkım çalışmaları tamamlandı.

Depremde hasar gören İzmir Büyükşehir Belediye binası için yıkım kararı!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer yaptığı açıklamada şehirde meydana gelen 6.6 büyüklüğündeki depremde hasar alan İzmir Büyükşehir Belediye binasının yıkılarak yerine tarihi Hükümet Konağı ile bütünleşen sembolik bir başkanlık ve meclis binası yapılacağını duyurdu.

800 yıllık köprünün üzerine iş makinası çıkardılar: Büyük taşlar vardı!

Sivas Divriği'deki Kız Köprüsü’nün onarımını yapan müteahhit, 800 yıllık tarihi köprünün üstüne iş makinası çıkardı. Firma "Büyük taşlar vardı, o nedenle iş makinasıyla çalışmak zorundayız" savunması yaparken, arkeolog Nezih Başgelen “İş makinası ile restorasyon olmaz” şeklinde açıklama yaptı.

Bursa Büyükşehir'den Gelemiç'e mahalle konağı!  

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Bursa Büyükşehir Belediyesi Keles’in kırsal Gelemiç Mahallesi’ne mahalle konağı kazandırdı.

CHP'nin Büyükşehir Belediye Başkanları Çalıştayı'nda imar konuşuldu!

CHP'den seçilen büyükşehir belediye başkanları, Sultanahmet Tunuslu Hayrettin Paşa Konağı'nda gerçekleştirilen "Büyükşehir Belediye Başkanları Çalıştayı"nda bir araya geldi 

Leon Troçki'nin Büyükada'daki evi harabeye döndü!

Rus devrimci Leon Troçki'nin Büyükada'daki görkemli konağı, havadan görüntülendi. Ev, ilgisizlikten harebe hale döndü.

Antalya Güçlüköy Mahalle Konağı açıldı!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Akseki’de inşa edilen Güçlüköy Konağı’nı hizmete açtı. 

Büyükada'daki tarihi Rum Yetimhanesi restorasyonu bekliyor!

Dünyanın en büyük ikinci, Avrupa’nın ise en büyük ahşap yapısı olma özelliğine sahip Büyükada’daki Rum Yetimhanesi'nde restorasyon çalışmalarının bu yaz başlaması bekleniyor...

Antalya Büyükşehir'den Alanya'ya mahalle konağı!

Antalya Büyükşehir Belediyesi, eğitimin taşımalı sisteme geçtiği kırsal mahallelerde yer alan atıl durumdaki eski köy okullarına tekrar hayat veriyor. 

Tekirdağ Büyükşehir'den Doğanca Evi restorasyon açıklaması!

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Doğanca Evi" olarak bilinen tarihî binada restorasyon çalışmalarının durdurulduğu yönündeki haberlerle ilgili basın açıklaması yaptı.

Kayseri Büyükşehir'den iki restorasyon ihalesi!

Kayseri Tosun Mahallesi ve Tavukçu Mahallesi’nde yer alan iki konak Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edilecek.

Büyükince Konağı restorasyon Haberi

Büyükince Konağı restorasyon


Melikgazi İlçe sınırları içerisinde yer alan tarihi yapıların onarılarak hizmete sunulduğunu hatırlatan Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, aslına uygun onarımı devam eden Büyükince Konağının eski kimliği ile bir kültür ve sosyal yaşam merkezi olacağını bildirdi.


Kiçikapı Mahallesinde yer alan Büyükince Konağı aslına uygun olarak onarıldığını ve kültür yolu projesi kapsamında turizme kazandırılacağını ifade eden Başkan Memduh Büyükkılıç, özgün yapısı ve mimarisi ile Kayseri Evlerine iyi bir örnek teşkil eden Büyükince Konağının Anadolu mirası olarak gelecek nesillere kazandırılacağını belirtti.


Melikgazi Belediyesince bakım ve onarımı yapılan tarihi eserlerin dünya tarihi ve mirası açısından önemli bir yere sahip olduğunu ve koruma altına alındığını vurgulayan Başkan Memduh Büyükkılıç, konu ile ilgili olarak şunları söyledi;


“Melikgazi İlçesi aynı zamanda Anadolu’nun tarihi kimliği sayılır. Kayseri ilinde mevcut tarihi...