08 / 07 / 2024

Büyükşehir belediyelerine ait alanlar

Büyükşehir belediyelerine ait alanlar

3030 sayılı Kanun hükümleri ile bu Yönetmeliğe göre idare ve işletilmeleri büyük şehir belediyelerine bırakılan yer ve alanlarda zabıta hizmeti ile diğer belediye hizmetleri büyükşehir belediyelerince yürütülüyor...

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin 11 ilçedeki taşınmazına satış onayı çıktı!

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi, mülkiyeti belediyeye ait olan 11 ilçede yer alan bazı parsel ve hisselerin satışına onay verdiğini açıkladı. 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, afetlere karşı 'Felaket Kurtarma Merkezi' kuruyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, şehire ait olan verileri, afet durumlarına karşı koruma altına almak ve bir sorun karşısında anında müdahale etmek için Felaket Kurtarma Merkezi projesini hayata geçirdiğini açıkladı. Olası büyük deprem, sel ve yangın gibi büyük afet gibi durumlarda kurum faaliyete ge

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi 1 adet özel yurt alanı satışı yapacak! Sakın kaçırmayın...

Mülkiyeti Gaziantep Büyükşehir Belediyesine ait Karacaören mahallesinde yer alan, 8619 ada, 1 parsel, 5.458,54 metrekare tapu alanı belirtilen taşınmaz satışa çıkarılacak.

Ordu Büyükşehir'den satılık gayrimenkul fırsatı! Yatırımcılar dikkat! 

Ordu Büyükşehir Belediyesi, mülkiyeti Belediyeye ait 2 gayrimenkulü satışa sunuyor. İşte o gayrimenkullerin fiyatı...

Ankara Büyükşehir'den satılık 24 arsa! 1 milyon TL'den başlayan fiyatlarla...

Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne ait 24 adet arsa satılıyor. Satışı yapılacak arsaların fiyatları 1 milyon 27 bin TL'den başlıyor, 20 milyon 260 bin TL'ye kadar yükseliyor. 

Ankara Büyükşehir 7 konutu satıyor! 2 milyon 400 bin TL'den başlayan fiyatlarla...

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı, mülkiyeti Belediyeye ait olan, Ankara ili, Çankaya ilçesi, Kızılırmak - Karakusunlar Mahallesi'nde yer alan 7 konutu 2 milyon 400 bin TL'den başlayan fiyatlarla satıyor...

Kayseri Büyükşehir Belediyesi konut arsalarını satışa çıkardı!

Kayseri Büyükşehir Belediyesi mülkiyeti kendilerine ait olan 6 adet konut arsasının satışı için ihale gerçekleştirecek.

Ankara Büyükşehir Belediyesi taşınmazlarını öğrencilere tahsis edecek!

Ankara Büyükşehir Belediyesi kent genelinde öğrencilere verdiği desteğe devam ediyor. Belediye mülkiyeti kendilerine ait taşınmazlarını öğrencilerine tahsis etti. 

Ankara Büyükşehir Belediyesi 20 gayrimenkulünü satışa çıkardı!

Ankara Büyükşehir Belediyesi mülkiyeti kendilerine ait olan 20 adet taşınmazı satışa çıkardı. Taşınmazların ihalesi 29 Temmuz'da gerçekleşecek.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nden kira indirimi müjdesi!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, koronavirüsle mücadele kapsamında belediyeye ait kiracıların Nisan ve Mayıs ayları kiralarında yüzde 50 indirim yaptı. 

Sakarya Büyükşehir'den 12.5 milyon TL'ye satılık 3 arsa!

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanlığı, mülkiyeti Belediyeye ait, Sakarya ili, Adapazarı ilçesi, Karakamış Mahallesi, 4301 ada 1 parselde yer alan 3 arsayı 12 milyon 465 bin 852 TL'ye satıyor...

Samsun Büyükşehir'den COVID-19'dan etkilenen esnafa kira yardımı!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Samsun Büyükşehir Belediyesi, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) sürecinden etkilenen ve mülkiyeti belediyeye ait iş yerlerine kira desteği verecek.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi 2021'de kira fiyatlarına zam yapmayacak!

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, koronavirüs ile mücadele çerçevesinde belediyeye ait kiracıların kira ücretlerine zam yapmayacak.

Büyükşehir belediyelerine ait alanlar Haberi

Büyükşehir belediyelerine ait alanlar

Büyükşehir belediyelerince işletilen alanlar!

3030 sayılı Kanun hükümleri ile bu Yönetmeliğe göre idare ve işletilmeleri büyük şehir belediyelerine bırakılan yer ve alanlarda zabıta hizmeti ile diğer belediye hizmetleri ve her türlü ruhsat verme iş ve işlemleri büyük şehir belediyelerince yürütülüyor.

    

Bu gibi yer ve alanlardan elde edilecek gelirler ile tahsili gereken vergi, resim ve harçlar da büyük şehir belediyelerine aittir.

    

İlçe belediyelerinin bu yer ve alanlarda herhangi bir görev ve yetkisi yoktur.


İlçe Belediyelerinin Görevleri Nelerdir?

Madde 28 - 3030 sayılı Kanunun 6 ncı maddesinin (A) fıkrası ile büyük şehir belediyelerine bırakılanlar dışında kalan ve yürürlükteki mevzuatla belediyelere verilen bütün görevler ilçe belediyelerince yürütülür.


İlçe Belediyeleri Görevlerinin Devri

Madde 29 - İlçe belediyelerine ait görevlerden bir veya birkaçı;

    a) İlçe belediye meclise kararı...