03 / 05 / 2024

Büyükşehir Belediyesinin Silivri OSB açıklaması

Büyükşehir Belediyesinin Silivri OSB açıklaması

Silivri, lojistik açıdan kentin Trakya'ya açılan kapısı niteliğinde görülüyor. İlçe, bu konumundan dolayı firmalar için önemli ve cazip bir bölge şeklinde değerlendiriliyor. Silivri, ekonomideki konumunu Islah OSB ile güçlendirmeye çalışıyor.

İzmir Büyükşehir Belediye binası yıkım ihalesi Nisan'da!

İzmir Büyükşehir Belediyesinin 2020 yılında gerçekleştirilen depremde hasar gören ana hizmet binasının yıkım ihalesi önümüzdeki ay gerçekleştirilecek.

Mardin Büyükşehir'in vakıflara tahsis ettiği ve kiraladığı mülkler mecliste!

Bağımsız Mardin Milletvekili Tuma Çelik, Mardin Büyükşehir Belediyesinin vakıflara tahsis ettiği ve kiraladığı mülklere ilişkin soru önergesi verdi. 

Ordu Büyükşehir'in satışa çıkardığı taşınmazlar TBMM'de!

CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel, Ordu Büyükşehir Belediyesinin satışa çıkardığı taşınmazları meclis gündemine taşıdı. 

Samsun Büyükşehir Belediyesi'nden OSB yatırımcılarına yer tahsisi!

Samsun'da, yatırımcılara vergi indirimi, gümrük vergisi muafiyeti, sigorta primi işveren hissesi, döviz ve dövize endeksli kredi gibi desteklerin verileceği ilçelerde Organize Sanayi Bölgesi (OSB) yatırımcılarına Samsun Büyükşehir Belediyesinin yer tahsis edeceği belirtildi.

İzmir Büyükşehir Belediyesinin 2019 yılı faaliyet raporu kabul edildi!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, İZSU ve ESHOT Genel Müdürlüğünün 2019 Yılı Faaliyet Raporları kabul edildi.

Ankara Büyükşehir ihalelerinde yüksek kırım yaşanıyor!

Ankara Büyükşehir Belediyesinin sosyal medya hesapları, Youtube kanalı ve ABB TV’den canlı şekilde yayınladığı ihalelerde yüksek kırım rekorları kırılıyor.

Kocaeli Büyükşehir’den Sağlık Bakanlığı'na arsa tahsisi!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin 9 maddeli olağanüstü meclis toplantısı Kocaeli Kongre Merkezinde gerçekleştiriliyor

Ordu Büyükşehir Belediyesi'nin 2020 bütçesi 750 milyon TL!

Kasım Ayı Olağan Toplantısı’nın 3. toplantısını gerçekleştiren Ordu Büyükşehir Belediyesinin 2020 mali yılı bütçesi 750 milyon TL olarak belirlendi.

Denizli Büyükşehir'den Çameli ve Serinhisar'a kültür merkezi!

Denizli Büyükşehir Belediyesinin Serinhisar ve Çameli İlçesi'ne kazandırdığı "Serinhisar Gençlik ve Kültür Merkezi" ile "Hayri Dev Kültür Merkezi" bugün açılacak.

Ordu Büyükşehir'in 2019 bütçesi 510 milyon TL!

Ordu Büyükşehir Belediye Meclisi, Kasım ayı olağan toplantısının ikinci oturumunda Ordu Büyükşehir ve 19 ilçe belediyesinin 2019 mali yılı bütçesi görüşüldü.

Kahramanmaraş Büyükşehir'in kiraladığı binalar meclis gündeminde!

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinin bina ve araç kiralamaları meclis gündemine taşındı. CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

Denizli Büyükşehir'den Tavas'a dev spor kompleksi!

Denizli Büyükşehir Belediyesinin kent merkezi ve 4 ilçede hayata geçirdiği 7 kapalı yüzme havuzu ve spor kompleksinden biri olan Tavas Kapalı Yüzme Havuzu ve Spor Kompleksi'nin inşaatını tamamlandı. 

Ordu Büyükşehir yatırımları masaya yatırıldı!

Ordu Büyükşehir Belediyesinin 2017’de yaptığı ve 2018 yılında sürdürdüğü projeler için yeni bir toplantı gerçekleştirildi.

Büyükşehir Belediyesinin Silivri OSB açıklaması Haberi

Büyükşehir Belediyesinin Silivri OSB açıklaması

2011 yılında çıkan Islah OSB Yönetmeliği'yle birlikte ilçede Islah OSB'ler oluşturma çalışmaları başlatıldı. Islah OSB'lerin sanayinin toplandığı Ortaköy, Alipaşa, Çanta ve Değirmenköy'de kurulması planlanıyor. Bununla birlikte, bölgeye bakanlıklardan Islah OSB oluşturulabilir onayı alınsa da 2013 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin, Islah OSB kurulması çalışmasını onaylamadı. Bundan dolayı ilçe temsilcileri Islah OSB'ler için büyükşehir belediyesinden onay bekliyor. 




Silivri yazlıkçüarıyla öne çıkan bir sahil ilçesi gibi görünse de sanayisi ve yaptığı ihracatla da dikkat çekiyor. İstanbul'un Trakya'ya açılan kapısı konumundaki ilçe, bu konumundan dolayı firmalar için cazip bir bölge haline geldi. 1990'lı yılların sonlarına doğru İstanbul sanayisi şehir dışına çıkarılmaya başladı. Bu dönemde Silivri de İstanbul ve Avrupa'ya açılan kapı konumundaki Trakya'ya yakınlığından dolayı, sanayinin gidebileceği stratejik bölgelerden birisi oldu. Fakat bölgeye gelen...