07 / 05 / 2024

büyükşehirler

büyükşehirler

Başta İstanbul, Ankara, İzmir olmak üzere büyükşehirler, yüksek kira bedelleri ile öğrencileri, dar gelirlileri olumsuz etkilerken devlet memurları için ise adeta sürgün yeri oldu. Maaşlarının büyük bir bölümünü kiraya vermek istemeyen memurların tayin talebinde patlama yaşanıyor.

Ev sahipleri dikkat! Büyükşehirlerden kira göçü dalgası büyüyor

Başta İstanbul, Ankara, İzmir olmak üzere büyükşehirler, yüksek kira bedelleri ile öğrencileri, dar gelirlileri olumsuz etkilerken devlet memurları için ise adeta sürgün yeri oldu. Maaşlarının büyük bir bölümünü kiraya vermek istemeyen memurların tayin talebinde patlama yaşanıyor.

Sakarya Büyükşehir Akıllı Şehirler Protokolü'nü imzaladı!

Sakarya Büyükşehir Belediyesi ve Kamu Teknoloji Platformu arasında “Akıllı Şehirler Protokolü” imzalandı

Konya Büyükşehir Belediyesi’nden 3 park!

Konya Büyükşehir Belediyesi, Ankara Yolu üzerinde 566 bin 790 metrekarelik alanda oluşturduğu Türk Yıldızları Parkı, Kardeş Şehirler Parkı ve Şehit Pilot Yüzbaşı Ümit Özer Parkı, farklı temaları ile dikkat çekiyor.

Dünyanın 3. büyük camisi Cezayir’e!

Alman mimar Jürgen Engel Cezayir’de, mukaddes şehirler Mekke ve Medine’de bulunan camilerden sonra dünyanın üçüncü büyük camisi olacak ‘Djamaâ el Djazair’in (Cezayir Büyük Cami) projesini tasarlıyor...

Büyük şehirlerin isim listesi!

Yeni büyükşehir belediyesi olan iller de dahil Türkiye'de toplam 31 adet Büyükşehir Belediyesi bulunuyor. Peki hangi şehirler "büyükşehir" olma niteliğine sahip? İşte büyük şehirlerin isim listesi..

Büyükşehirler Bilişim Zirvesi sona erdi!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi misafirliğinde gerçekleştirilen Büyükşehirler Bilişim Zirvesi’nde Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Strateji ve Geliştirme Daire Başkanı Bayram Çolakoğlu ve Kamu Sertifikasyon Yöneticisi Hasan Başaran da katıldı...

Burhan Özdemir: Büyükşehirler'de sosyal konut çok zor!

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) İnşaat Sektör Kurulu Başkanı Burhan Özdemir, arsa rayiçleri üzerinde yapılan düzenlemelerin Büyükşehirler'de sosyal konut yapmayı imansız hale getirdiğini belirtti.

Burhan Özdemir: Büyükşehirler'de sosyal konut yapmak imkansız hale geldi!

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği ( MÜSİAD ) İnşaat Sektör Kurulu Başkanı Burhan Özdemir, arsa rayiç değerleri üzerinde yapılan düzenlemelere dikkat çekti. Özdemir ' Büyükşehirler'de sosyal konut yapmak imkansız hale geldi' dedi...

Şekip Karakaya: Kentsel dönüşüm Türkiye'nin en büyük seçeneği!

Dünya Akıllı Şehirler Zirvesi'nde konuşma yapan Merkezi Adana'da bulunan Uluslararası Bilişim Firması SAMPAŞ'i İcra Kurulu Başkanı Şekip Karakaya, kentsel dönüşümün Türkiye'nin 'en büyük seçeneği' olduğunu söyledi.

Türkmenistan'da hızla pek çok büyük tesis inşa ediliyor!

2017 Asya Olimpiyatlarına ev sahipliği edecek Aşkabat ve diğer şehirler birer şantiye haline geldi. Orta Asya'daki bu kardeş ülkede hızla pek çok büyük tesis inşa ediliyor...

13 il büyükşehir oluyor!

Nüfusu 750 bini geçen şehirler büyükşehir statüsüne geliyor Trabzon tam sınırda dururken; Ordu 40 bin kişiyle kaçırıyor...

Büyük şehirler insanı nasıl hasta ediyor

İngiliz Daily Mail gazetesi, büyük şehirlerde yaşayanların obezite, kısırlık, görme bozukluğu, depresyon ve kanser olma riskini tetikleyen nedenleri derledi. İşte riski yaratan sebepler:

Büyükşehir olacak iller arasında Van da var!

Erciş'in büyükşehir sınırları içinde olması kararlaştırıldı 11 il büyükşehir olacak. Bu şehirler arasında en üst sırada Van yer alıyor. Hükümet, depremde büyük zarar gören Van'a 'büyükşehir' müjdesi vermeye hazırlanıyor

büyükşehirler Haberi

büyükşehirler

Kamu kurumlarında çalışan memurlar kiraların daha uygun olduğu şehirlere göç etmek için tayin talebinde bulunuyor. Büro Memur-Sen'in verilerine göre bu yöndeki taleplerin sayısı önceki yıllara göre en az iki üç kat artmış durumda.

Büro Memurları Sendikası Genel Başkanı Yusuf Yazgan, büyükşehirlerden yaşamın nispeten daha ucuz olduğu küçük illere doğru memur göçünün başlayacağını belirterek, bu durumun 'kadro eksikliği' sıkıntısını da ortaya çıkaracağını ifade etti.

Memur göçünün en önemli sebebinin astronomik rakamlara ulaşan ev kiraları olduğunu vurgulayan Yazgan, “'Ankara’da kiralar 5 bin TL'yi aşmış durumda. İzmir'de 6, İstanbul'da da 7 bin lirayı aştı. Ortalama devlet memuru maaşının 10 bin lira olduğunu düşünürsek, gıda-eğitim gibi diğer kalemlere büyük şehirlerde yaşayan memurların parası kalmıyor” diye konuştu.

Büro Memur Sen Başkanı Yazgan, büyükşehirlerde yaşayan kamu çalışanlarına tazminat...