30 / 04 / 2024

büyüme rakamları 2019

büyüme rakamları 2019

Türkiye ekonomisi yılın üçüncü çeyreğinde yüzde 0,9 büyüme kaydetti. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Türkiye ekonomisinin, 3. çeyrekte yüzde 0.9 büyüdüğünü açıkladı.

AB, Türkiye için büyüme tahminini ve enflasyon oranını açıkladı

AB Komisyonu'nun "Avrupa Ekonomik Tahminleri 2023 İlkbahar" raporu yayımlandı. AB Komisyonu raporunda Türkiye ekonomisinin 2023 ve 2024 yıllarındaki büyüme ve enflasyon rakamları belli oldu.

Türkiye ekonomisinde rekor büyüme!

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından ikinci çeyreğe ilişkin büyüme rakamları açıklandı. TÜİK'in açıklamış olduğu verilere göre Türkiye ekonomisi ikinci çeyrekte yüzde 21,7 oranında rekor bir büyüme kaydetti.

İnşaat yatırımları ile büyüme devam edecek!

Yılın ilk çeyreğin büyüme rakamlarını yorumlayan Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın, inşaat yatırımları ile büyümenin hızlanacağını dile getirdi.

Büyüme rakamları, yabancı gayrimenkul alıcısını pozitif etkiliyor!

Inhouse Global Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Ergüven, dün açıklanan sektör bazlı büyüme rakamları ve inşaat sektöründeki büyüme hacminin yabancı gayrimenkul alıcısını pozitif etkilediğini söyledi.

İnşaat sektöründe 2020 büyüme hedefleri!

2019'da 41 büyük holdingten 12'si yüzde 3-35 büyüme beklediğini açıklamıştı. 2020'de ise salgın ortamında 36 holdingten sadece 4'ü büyüme 2'si ise sıfır büyüme bekliyor.

Büyüme rakamları inşaat sektörünün ok gibi fırlayabileceğini gösteriyor!

İNDER Başkanı Durbakayım, "İnşaat sektörünün iyice gerilen yay pozisyonunu aldı. 2019 itibarıyla açıklanan büyüme rakamları, inşaat sektörünün önümüzdeki dönemler için hazırlandığını göstermektedir" dedi...

Moody’s Türkiye'nin 2019 için büyüme tahminini yüzde  0,2'ye yükseltti!

Moody’s raporunda, Türkiye’de büyüme ivmesinin beklenenden daha hızlı şekilde ilerlediğinin altı çizilerek, 2019 için büyüme tahmininin yüzde 0,2'ye revize edildiği bildirildi.

Fitch Türkiye için 2019 büyüme tahminini yukarı yönlü revize etti!

Fitch Ratings, bugün yayınladığı 'Global Ekonomik Görünüm' raporunda Türk ekonomisi için 2019 büyüme tahminini yukarı yönlü olacağını ifade etti. Fitch, Dolar/TL kurunun 2019 sonunda 6.00 TL, 2020 yılında ise 6.60 TL olacağını düşünüyor.

İtalyan ekonomisinde 2019'da sıfır büyüme tahmini!

İtalyan Sanayiciler Konfederasyonu'na (Confindustria) bağlı analiz merkezinin hazırladığı raporda, 2019 yılı için "sıfır büyüme" tahmini yapılarak, küçülme riskinin yüksek olduğu ifade edildi. 

Süzer Grubu'nun veliahtlarından büyüme hedefi!

Süzer Grubu'nun veliahtlarından Serhan Süzer, Seyfi Erol ve Levent ilhaner'in ortaklığında kurulan Moka Ödeme Kuruluşu, 2019 yılında yüzde 80 büyüme hedefledi.

2019'da kredilerde yüzde 15 büyüme bekleniyor!

Garanti Bankası Genel Müdürü Ali Fuat Erbil, 2019’un düşen kredi büyümelerinin yükselmeye başladığı bir dönem olacağını kaydederek “Ocak ayı itibariyle yavaş yavaş dip noktalardan büyüme başladı" dedi

İnşaat patronlarının 2019 yılı büyüme stratejileri!

İnşaat CEO'ları ve patronları yönettikleri şirketlerin 2019 yılı büyüme stratejilerini ve odaklandıkları başlıca yatırım alanlarını anlattı.

Büyüme rakamları, kriz yaratmak isteyenlere en güzel cevap oldu!

Demir İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Demir, Atmaca Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Adem Atmaca 2018 yılı büyüme rakamlarına ilişkin görüşlerini paylaştı.

büyüme rakamları 2019 Haberi

büyüme rakamları 2019

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), yılın üçüncü çeyreğine (temmuz-eylül) ilişkin gayrisafi yurt içi hasıla (GSYH) sonuçlarını açıkladı. Buna göre, GSYH tahmini, zincirlenmiş hacim endeksi olarak, bu yılın üçüncü çeyreğinde geçen yılın aynı çeyreğine göre yüzde 0,9 artış gösterdi.

Üretim yöntemine göre cari fiyatlarla GSYH tahmini, bu yılın üçüncü 3 aylık döneminde geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 11,5 artarak 1 trilyon 145 milyar 99 milyon lira olarak gerçekleşti.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; GSYH'yi oluşturan faaliyetler incelendiğinde bu yılın üçüncü çeyreğinde, geçen yılın aynı dönemine kıyasla zincirlenmiş hacim endeksi olarak tarım sektörünün katma değeri yüzde 3,8, sanayi sektörünün yüzde 1,6 artarken, inşaat sektörünün yüzde 7,8 azaldı. Ticaret, ulaştırma, konaklama ve yiyecek hizmeti faaliyetlerinin toplamından oluşan hizmetler sektörünün katma değeri de yüzde...