15 / 05 / 2024

C2 Belgeli dübel yasal zorunluluk

C2 Belgeli dübel yasal zorunluluk

İnşaat el aletleri sektörünün global jenerik markası Hilti, ülke tarihinin en acı olaylarından biri olan 17 Ağustos 1999 depreminin 16. yıldönümü kapsamında “Türkiye’de Deprem Gerçeği ve Yapı Güvenliği" konusuna dikkat çekti.

Enerji krizi Belçika'da kafeleri yeni uygulamalara yöneltti!

Belçika'da bazı kafeler müşterilerin enerji bağışında bulunmalarını talep etmeye başlarken, diğerleri sıcaklıkları düşürüyor ve uzun süre oturan insanları bölgeyi terk etmeye teşvik ediyor.

Belçika’da yurt dışında mal varlığı olanlar sosyal konutlardan çıkarılıyor!

Hollanda'dan sonra Belçika’da da düşük kiralarla sosyal konutlarda oturan kişilerin, yurt dışında mal varlığı olup olmadığını takip etme kararı alındı. Karar, aralarında Türkiye kökenlilerin de olduğu göçmenleri yakından ilgilendiriyor.

Belçika'da sosyal konut tartışması: Yurt dışında evi olan 25 aileye tahliye!

Belçika'nın Lier kentinde yurt dışında gayrimenkulü olduğu belirlenen 25 aile kaldıkları sosyal konutları terk etmek zorunda kalacak. Ayrıca burada kaldıkları süre için aldıkları kira yardımları iade etmeleri talep edildi.

Emlak dünyasından kentsel dönüşüme destek!

İzmir’de yaşanan deprem sonrasında kentsel dönüşüm konusu tekrardan gündeme geldi. Yetki belgeli emlak işletmeleri de kentsel dönüşüme tam destek vermeye hazır olduklarını duyurdu.

Çamlıbel Plastik Geri Dönüşüm Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Çamlıbel Plastik Geri Dönüşüm Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Arnavutköy'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Hüseyin Çizgici ve Osman Çizgici ortaklığında kuruldu.

Çamlıbel Plastik Geri Dönüşüm Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Çamlıbel Plastik Geri Dönüşüm Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Arnavutköy'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Hüseyin Çizgici ve Osman Çizgici ortaklığında kuruldu.

AB ve Belçika'dan, "İsrail'in yasa dışı yerleşim planlarına" tepki!

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, İsrail'in Batı Şeria'da yerleşim birimi yapma faaliyetlerinin durdurulması için çağrı yaptı...

İnşaat sektöründeki yeni düzenlemeler ekonomiye can verecek!

Tona Yapı ve Safe İnşaat Ortaklığı İcra Kurulu Başkanı Erdal, "Yapılan düzenlemeler Türkiye ekonomisinin bel kemiği olan inşaat sektörünün hareketlenmesine ve ekonominin büyümesine katkı sağlayacaktır" dedi. 

Hilti’den yapı güvenliğini artıran inovatif dübeller!

İnşaat sektörüne pek çok farklı kategoride çözüm sunan Hilti, RE 500v3 ve RE 100 Kimyasal Dübel ile HST3 ve HST2 Klipsli Dübel ürünleriyle yapı güvenliğine katkı sağlıyor.

Hilti'den C2 sismik onaylı dübeller!

Hilti, deprem ülkesi Türkiye için C2 sismik onayına sahip, yapı elemanlarını sabitleyen dübelleri geliştirdi. Depremin olası hasarlarını azaltmaya yardım sağlıyor.

Belçim Bilgin Londra'da 4 bin sterline ev tuttu!

Boşandıkları iddia edilen Yılmaz Erdoğan-Belçim Bilgin çifti, önümüzdeki günlerde Londra'ya gidip hem bir hafta tatil yapacak hem de ev döşeyecek.

Konya Çamlıbel Parkı yenileniyor!

Konya Büyükşehir Belediyesi Meram bölgesindeki Çamlıbel Parkı’nda tarihi ve yeşil dokuya uygun bir düzenleme projesini hayata geçiriyor.

Ayturk Turizm Gıda İnşaat Tekstil Sanayi Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ayturk Turizm Gıda İnşaat Tekstil Sanayi Ve Dış Ticaret Limited Şirketi 10 bin TL sermaye ile bugün Seda Kaya, Gizem Bel ve Badrı Ismail Yasın ortaklığında kuruldu.

C2 Belgeli dübel yasal zorunluluk Haberi

C2 Belgeli dübel yasal zorunluluk

İnşaat el aletleri sektörünün global jenerik markası Hilti, ülke tarihinin en acı olaylarından biri olan 17 Ağustos 1999 depreminin 16. yıldönümü kapsamında “Türkiye’de Deprem Gerçeği ve Yapı Güvenliği" konusuna dikkat çekti. Yapı elemanlarını sabitleyen dübellerin ve taşıyıcı sistemlerin yapı güvenliği konusunda ne kadar belirleyici olduğunun altını çizen Hilti, deprem ülkesi Türkiye’de C2 deprem performans sınıfında dübel kullanımının yasal zorunluluk olması gerektiğini vurguladı.


Yüzölçümünün yüzde 92’si deprem kuşağında yer alan ülkemizde, binaların depreme karşı güvenli olması hayati önem taşıyor. Ancak bilinenin aksine bu güvenlik sadece binanın depremde yıkılmaması anlamına gelmiyor. Hayati risklerin ve yaralanmaların önlenmesi için binanın sağlamlığı kadar elektrik tesisatı, asansör, dış cephe gibi yapı elemanlarını sabitleyen dübellerin ve taşıyıcı sistemlerin sağlamlığı da önemli. Bu konudaki inovasyonu ve ileri teknolojisi...