29 / 04 / 2024

Cafer Kara güvenli bina

Cafer Kara güvenli bina

Çukurova Kent Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Cafer Kara, ülkemizde, deprem bilincini artırmayı hedefleyen 1-7 Mart arasındaki Deprem Haftası'nda sağlıklı ve güvenli binaların inşa edilmesi gerektiğine dikkat çekti..

İş güvenliği hafife alınıyor!

Tüm uyarı ve yaptırımlara, dahası ölümle sonuçlanan yaşanmış olaylara rağmen iş güvenliği konusunu hafife alınmaya devam ediyor. İşçiler de "kara düzen" çalışmaya devam konusunda ısrarcı.

Cafer Kara: Sağlıklı ve güvenli binalar inşa edilmeli!

Çukurova Kent Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Cafer Kara, ülkemizde, deprem bilincini artırmayı hedefleyen 1-7 Mart arasındaki Deprem Haftası'nda sağlıklı ve güvenli binaların inşa edilmesi gerektiğine dikkat çekti..

Cafer Kara: Kentsel dönüşümün ilk adımı şehir planlaması olmalı!

Yapılaşmanın hızlı bir şekilde gerçekleştiği Türkiye'de, çarpık kentleşmenin neden olduğu sorunlar şehir planlarının önemini gözler önüne seriyor.Kentsel dönüşümün ilk adımı şehir planlaması olmalı.Cafer Kara konuyu değerlendirdi.

Cafer Kara: Türkiye'deki konutların yarısında yaşanmaz!

Çukurova Gayrimenkul icra Kurulu Başkanı Cafer Kara, "Kentsel dönüşümle ilk etapta 6 milyon konut yenilecek. 20 yılda ise hedef 14 milyon. Bu bizler için güzel bir şans, önemli olansa bu şansı iyi değerlendirebilmek" dedi.

Cafer Kara: Binaların yarıya yakını değişmeli!

Dünya Konut Günü dolayısıyla açıklamalarda bulunan Çukurova Gayrimenkul icra Kurulu Başkanı Cafer Kara, Türkiye 'deki 20 milyon binanın yüzde 45'inin yaşamaya uygun alanlar olmadığını söyledi...

Cafer Kara: Türkiye'deki binaların yüzde 45'i depreme hazır değil!

Çukurova Gayrimenkul İcra Kurulu Başkanı Cafer Kara, "17 Ağustos'taki aynı acıları tekrar yaşamamak için binalar, deprem anında kaçılacak değil, içine güvenle sığınılacak yerler olmalı" diye konuştu.

Cafer Kara: Deprem sırasında binalar kaçılacak yer değil, sığınılacak yer olmalı!

Çukurova Gayrimenkul İcra Kurulu Başkanı Cafer Kara, "17 Ağustos'taki aynı acıları tekrar yaşamamak için binalar, deprem anında kaçılacak değil, içine güvenle sığınılacak yerler olmalı" diye konuştu.

Nest şirketi ev güvenliği için kamera üreten Dropcam'i 555 milyon dolara satın aldı!

Google' ın sahip olduğu Nest şirketi ev güvenliği için kamera üreten Dropcam' i 555 milyon dolara satın aldı. Satın almanın duyurulmasının hemen ardından 'mahremiyet' tartışmaları başladı...

Makel Smarthome güvenli ve enerji verimli çözümler sunuyor!

Aydınlatmadan, ses-görüntü ve bahçe sulama sistemlerine kadar birçok fonksiyonu KNX tabanlı sistemlerle kontrolünü sağlayan Makel Smarthome Akıllı Bina Otomasyon Sistemleri, akılcı, güvenli ve enerji verimli çözümler sunuyor.

İş güvenliği ve Soma paneli gerçekleşti!

301 işcimizin yaşamını kaybetmesine neden olan Soma Maden Ocağı Faciası sonrasında gündemin birinci sırasına İş Sağlığı ve Güvenliği konusu yerleşti. Mühendisler maden kazalarının önlenebilmesi detaylı bilgiler verdiler.

TMMOB: İş güvenliği kamusal hizmet olmalı!

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliğinin (TMMOB) 43. Olağan Genel Kurulu sonuç bildirgesinde, "işçi sağlığı ve iş güvenliği hizmetlerinin kamusal bir hizmet olarak algılanması gerektiği" belirtildi

Veysel Eroğlu: İş güvenliği önemli!

Sakarya'da Yüksek Hızlı Tren istasyonunun inşaatında meydana gelen göçük hakkında konuşan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu: İnşallah herhangi bir ölüm hadisesi olmaz. Geçmiş olsun. Tabi iş güvenliği önemli. Daha dikkatli olunması lazım" dedi...

Seismic Safety Deprem Güvenliği ve Intergeo Euraisa ikiz fuarları gerçekleşti!

MMI Eurasia Fuarcılık tarafından organize edilen Türkiye’nin ilk İkiz Konferans Fuarları olan Seismic Safety Deprem Güvenliği ve Intergeo Euraisa fuarları başarıyla gerçekleştirildi. Fuar, katılımcılar tarafından övgüye değer bulundu...

Cafer Kara güvenli bina Haberi

Cafer Kara güvenli bina

Dünyanın en önemli ve hareketli coğrafi kuşaklarından birinde yer alan Türkiye'de, bugüne kadar ağır kayıpların yaşandığı birçok deprem meydana geldi. 17 Ağustos 1999 tarihinde gerçekleşen 7,5 şiddetindeki Marmara Depremi'nde resmi raporlara göre; 17 bin 480 kişi hayatını kaybetti. 23 bin 781 kişi yaralandı, 505 kişi sakat kaldı. 285 bin 211 konut ve 42 bin 902 işyeri de hasar gördü. Marmara ve ardından 2011 yılında yaşanan Van depremleri, yüzölçümünün yüzde 92'si deprem kuşağında bulunan ve nüfusunun yüzde 95'i deprem tehdidi altında yaşayan ülkemiz için ne ilk ne de son. Türkiye'deki 18 milyonu aşan yapı stoğunun yüzde 67'si ruhsatsız ve kaçak, yüzde 60'ı ise 20 yaşın üzerindeki konutlardan oluşuyor. Konutların yüzde 45'i oturulamaz durumda ve 6,5 milyon konutun acilen yenilenmesi gerekiyor....