17 / 05 / 2024

Çağdaş Kaya kentsel dönüşüm açıklaması

Çağdaş Kaya kentsel dönüşüm açıklaması

İNŞAAT Mühendisleri Odası (İMO) Adana Şube Başkanı Çağdaş Kaya, Türkiye'nin birçok kentinde kentsel dönüşüm çalışması yapıldığını ancak, projeler için jeofizik, jeoloji ve inşaat mühendisleri gibi uzmanların önerilerinin alınmadığını söyledi.

Gaziosmanpaşa'da kentsel dönüşüm mağduriyeti: Kira yardımı verilmedi, 2013'ten beri evler yapılmadı! 

Gaziosmanpaşa’da 2013’te başlayan kentsel dönüşüm çerçevesinde yıkımı yapılan konutlar hala teslim edilmedi. İşte vatandaşların mağduriyeti...

Gaziosmanpaşa'da kentsel dönüşüm tam gaz! 2024'te 15 bin konut dönüşmüş olacak!

Gaziosmanpaşa'da, kentsel dönüşüm çerçevesinde devam eden projelerle 2024 yılının sonuna kadar toplam 15 bin konut dönüşmüş olacak. İşte ayrıntılar...

Gaziosmanpaşa'da 796 konutun tapusu teslim edildi!

Gaziosmanpaşa'da yapımı tamamlanan Sarıgöl Mahallesi 12B Kentsel Dönüşüm Projesi'nde hak sahiplerine tapu teslimleri yapıldı. 

Süleyman Soylu'dan Gaziosmanpaşa kentsel dönüşüm açıklaması!

Gaziosmanpaşa Hükümet Konağı'nda mahalle muhtarlarıyla buluşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Gaziosmanpaşa'da önemli kentsel dönüşüm projelerinin takip edildiğini ve pek çok dönüşümün de gerçekleştiğini söyledi.

Gaziosmanpaşa'da kentsel dönüşüm mağduriyeti mecliste!

İstanbul'un Gaziosmanpaşa ilçesindeki kentsel dönüşüm projesinin tamamlanmaması nedeniyle oluşan mağduriyetlerin giderilmesi meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Türkkan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Gaziosmanpaşa'da 4 bin 896 konutun teslimi yapıldı!

İstanbul Gaziosmanpaşa'da biten Yıldıztabya Mahallesi 1. Etap Kentsel Dönüşüm Projesi'nde 4 bin 896 konut hak sahiplerine teslim edildi. 

Tekirdağ Süleymanpaşa'da kentsel dönüşüm kararı!

Bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan Bakanlar Kurulu Kararı gereğince Tekirdağ Süleymanpaşa'da bazı alanlar kentsel dönüşüm ve gelişim proje alanı olarak ilan edildi...

Ankara'da 28 kentsel yenileme projesinde 44 bin konut inşa edildi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Ankara'da 28 kentsel yenileme projesinde 44 bin konutluk çalışma başlattıklarını, bunların 35 binini tamamlayarak hak sahiplerine teslim ettiklerini belirtti.

Gaziosmanpaşa'da kentsel dönüşüm kapsamında 2 bin 54 konut teslim edilecek!

Kentsel dönüşüm kapsamında daha önce 3 bin 843 konutun tamamlanarak hak sahiplerine teslim edildiği Gaziosmanpaşa’da, 2 bin 54 konut daha hak sahiplerine teslim edilecek. 

Gaziosmanpaşa'da kentsel dönüşüm çalışmaları sırasında 1500 yıllık su kemeri bulundu!

Gaziosmanpaşa'da başlatılan kentsel dönüşüm projesinin kazı çalışmaları sırasında Roma dönemine ait 1500 yıllık su kemeri ortaya çıktı.

Ekşioğlu Çağdaş Yapı Kentsel Dönüşüm Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ekşioğlu Çağdaş Yapı Kentsel Dönüşüm Ticaret Limited Şirketi bugün Maltepe'de 20 bin TL sermaye bedeli ile Haydar Ekşioğlu tarafından kuruldu. 

Murat Kurum Gaziosmanpaşa'da dönüşüm projelerini inceledi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İstanbul Gaziosmanpaşa'da kentsel dönüşüm projelerini yerinde inceledi.

Gaziosmanpaşa’da ada bazlı kentsel dönüşüm başladı!

Türkiye’nin en büyük kentsel dönüşüm çalışmasının yapıldığı Gaziosmanpaşa’da, süreci kolaylaştıracak yeni bir modele geçiliyor.

Çağdaş Kaya kentsel dönüşüm açıklaması Haberi

Çağdaş Kaya kentsel dönüşüm açıklaması

İNŞAAT Mühendisleri Odası (İMO) Adana Şube Başkanı Çağdaş Kaya, Türkiye'nin birçok kentinde kentsel dönüşüm çalışması yapıldığını ancak, projeler için jeofizik, jeoloji ve inşaat mühendisleri gibi uzmanların önerilerinin alınmadığını söyledi.


Türkiye'de 21 milyona yakın yapı bulunduğunu belirten İMO Şube Başkanı Çağdaş Kaya, deprem gibi afetler açısından bu yapıların güvenliğinin tartışmalı olduğunu belirtti. 


Yapı güvenliğiyle ilgili denetim ve önlem çalışmasının yaşamsal olduğunu vurgulayan Kaya, "Daha büyük acılar yaşanmadan acil olarak bu yapı güvenliğinin sağlanması gerekiyor" dedi. Türkiye'nin sağlıksız yapı durumunu düzeltmek için Türkiye'nin bir çok bölgesinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, TOKİ, belediyeler ve özel inşaat firmalarınca kentsel dönüşüm çalışması yapıldığını bildiren Kaya, şöyle konuştu: "Kentsel dönüşümle ilgili projeler hazırlanırken ilgili meslek odaları ve üniversitelerden kapsamlı bir destek alınmıyor. Başta TOKİ ile Çevre ve...