19 / 05 / 2024

Çağlayandibi Şelalesi turizmi

Çağlayandibi Şelalesi turizmi

Gümüşhane 'de, Avrupa ve Türkiye'nin en yüksek ladin ve köknar ağaçlarını barındıran Örümcek Ormanları'ndaki Çağlayandibi Şelalesi 'nin turizme kazandırılması amacıyla çalışma başlatıldı.

Mimarlar Odası İzmir Şubesi'nden Ekolojik Tarım Turizmi tepkisi: Tarım arazileri yapılaşmaya açılıyor!

TMMOB Mimarlar Odası İzmir Şubesi 46. Dönem Yönetim Kurulu, ekoköy turizmi ile ilgili değerlendirmelerde bulundu ve tarım arazilerinin yapılaşmaya açıldığına dikkat çekti. İşte detaylar...

Medway Uluslararası Sağlık Turizmi Anonim Şirketi kuruldu! 

Medway Uluslararası Sağlık Turizmi Anonim Şirketi bugün Ataşehir'de Bedros Arda Kurçeren ve Talcon Uluslararası Yazılım ve Bil. Tek. A.Ş. ortaklığında kuruldu.

Clinic Prime Sağlık Turizmi Ve İşletmeleri Limited Şirketi kuruldu!

Clinic Prime Sağlık Turizmi Ve İşletmeleri Limited Şirketi Bağcılar'da Çağdaş Armağan tarafından kuruldu.

Classic Gayrimenkul Pazarlama Sağlık Turizmi Lojistik Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Classic Gayrimenkul Pazarlama Sağlık Turizmi Lojistik Dış Ticaret Limited Şirketi bugün Küçükçekmece'de 120 bin TL sermaye bedeli ile Mahmut Türker, Mehmet Ağaoğlu ve Mustafa Ağaoğlu ortaklığında kuruldu.

Karavan turizmi pandemide patladı!

Dünya genelinde karavan turizmi, pandemi dönemiyle beraber arttı. Tatil beldelerinin kapanması, sokağa çıkma yasakları ve izole tatil arayışı insanları karavana yönlendirdi. 

İspanya'da 1200 otel satışa sunuldu!

Koronavirüs salgını nedeniyle turizmi en ağır darbe yiyen ülkelerden olan İspanya'da krizin her gün yeni bir boyutu gözler önüne seriliyor. İspanya'da 1.200 otel satışa sunuldu ve alıcısını bekliyor...

Doğa Turizmi Ve İnşaat Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Doğa Turizmi Ve İnşaat Ticaret Anonim Şirketi Sarıyer'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Saran Holding Anonim Şirketi tarafından kuruldu.

İzmir’den ortak akıl çağrısı 'İzmir Zamanı' ile dönüşüm hızlanacak!

İzmir Zamanı ortak akıl çağrısı, daha iyi bir yaşam için sadece binaları, park ve caddeleri değil; ticareti, tarımı, turizmi, kültür ve sanatı, hayatın tüm alanlarını tasarlamaya yönelik, çığır açan fikirleri İzmir’e davet ediyor.

Açılan Maraş, turizmin merkezi olacak!

KKTC’de önceki gün kısmen açılan Maraş’ta ‘hüzün turizmi’ merkezi haline gelmesi planlanıyor. 46 yıl önce kent sakinlerinin bıraktığı gibi kalan Maraş, açık hava müzesi görüntüsüyle turistlerin ilgisini çekecek.

Düden Şelalesi ve Çayı kesin korunacak hassas alan ilan edildi!

Antalya İli, Kepez ve Muratpaşa ilçeleri sınırları içerisinde bulunan Düden Şelalesi ve Çayı Doğal Sit Alanının kesin korunacak hassas alan olarak ilan edilmesi hakkında karar bugünkü 2918 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

20 ülkeye hasta takip ofisi açılacak!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sağlık turizmi kapsamında Türkiye’den hizmet alacak hastaların tedavi sonrası takiplerinin 20 ülkede açılacak tanı merkezleri ile sağlanacağını bildirdi.

Medical Promise Sağlık Turizmi Hizmetleri Danışmanlık Limited Şirketi kuruldu!

Medical Promise Sağlık Turizmi Hizmetleri Danışmanlık Limited Şirketi Gaziosmanpaşa'da 100 bin TL sermaye bedeli ile Kemal Sulocevizci ve Mustafa Mücahit Gümüş ortaklığında kuruldu.

Hazine’nin özel gayrimenkulleri Bakanlığa devredilecek!

AK Parti’nin TBMM Başkanlığı’na sunduğu 12 maddelik ‘Turizmi Teşvik Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi’ ile Hazine’nin özel mülkiyetindeki taşınmazlar Bakanlığa tahsis edilebilecek.

Çağlayandibi Şelalesi turizmi Haberi

Çağlayandibi Şelalesi turizmi

Gümüşhane Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü İlbeyi Aydın, Çağlayandibi Şelalesi'nin, Örümcek Ormanları güzergahında bulunmasının turizm açısından önemini artırdığını ifade etti. Çağlayandibi Şelalesi'nin bulunduğu alanın, Orman ve Su İşleri Bakanlığınca tabiat parkı ilan edildiğini belirten Aydın, "Bu ilimiz turizmi açısından önemli gelişmedir. Şiran ilçemizdeki Tomara Şelalesi, Zigana Dağındaki Limni Gölü ve Torul ilçesindeki Artabel'den sonra Çağlayandibi Şelalesi dördüncü tabiat parkımız oldu" dedi. Aydın, Çağlayandibi Şelalesine ahşap yürüyüş yolu, seyir terası ve kameriye yapımı için proje hazırladıklarını dile getirerek, projeyi Orman ve Su işleri Bakanlığına sunduklarını söyledi. Aydın, bakanlığın onayının ardından şelaleye ulaşmak için ahşap yürüme parkuru, manzara seyir terası ve kameriye yapımına başlayacaklarım ve bu yıl içerisinde tamamlayarak turizme açacaklarım...