09 / 05 / 2024

Çağrı Acı orta boy inşaat firmaları açıklaması

Çağrı Acı orta boy inşaat firmaları açıklaması

MERKEZİ Ankara'da bulunan ve 1982 yılından bu yana faaliyet gösteren Çağhan İnşaat'ın Yönetim Kurulu Üyesi Çağrı Acı, inşaat sektöründeki sorunlar nedeniyle orta boy şirketlerin yok olma tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu söyledi.

Orta boy inşaat firmaları büyük firmalara karşı savaş veriyor!

Merkezi Ankara'da bulunan ve 1982 yılından bu yana faaliyet gösteren Çağhan İnşaat'ın Yönetim Kurulu Üyesi Çağrı Acı, inşaat sektöründeki sorunlar nedeniyle orta boy şirketlerin yok olma tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu söyledi.

CHP'li Cumhur Uzun'dan İnceleme Komisyonu'na çağrı: 'Bodrum'a ihanet etmeyin'

CHP 28. Dönem Muğla Milletvekili Cumhur Uzun, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un da ortağı olduğu şirketin inşa edeceği otel projesi için İnceleme Değerlendirme Komisyonu'na çağrı yaptı.

Ağır hasarlıdan orta hasarlıya çevrilen bina herkesi şaşırttı!

Akademisyen İnşaat Mühendisi Mayk İnşaat, X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, ağır hasarlıdan orta hasarlıya çevrilen binanın son halini paylaştı. İşte o paylaşım ve paylaşıma gelen yorumlar...

Orta hasarlı binalar artık ağır hasarlı sayılacak! AFAD genelgeyi yayımladı!

6 Şubat tarihli depremlerin ardından halen bazı bölgelerde yıkım çalışmaları sürerken, AFAD tarafından orta hasarlı yapılar ile ilgili genelge yayımlandı. Yayımlanan genelgeye göre, orta hasarlı binalar, ağır hasarlı olarak kabul edilecek.

Yıkılmış, ağır ve orta hasarlı binaların hak sahipliği açıklandı mı, nasıl sorgulanır?

Depremden etkilenen vatandaşlar yıkılmış, ağır ve orta hasarlı binaları için bazı haklara sahip olabilecek. Peki, hak sahipliği açıklandı mı, nasıl sorgulanır? İşte detaylar...

Deprem bölgesinde başlanan toplam inşaat sayısı 200 bini buldu! Orta hasarlı binalar da ağır hasarlı gibi görülecek!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, deprem bölgesindeki konut inşaatları ile ilgili konuştu. Bakan Özhaseki, başlanan toplam inşaat sayısının 200 bini bulduğunu aktardı ve orta hasarlı binaların da ağır hasarlı gibi görüleceğini söyledi. İşte ayrıntılar...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, riskli binaların kentsel dönüşüme sokulması için vatandaşlara çağrıda bulundu!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bir kez daha tüm vatandaşlarıma, 6 Şubat acılarını tekrar yaşamamak için eski ve riskli binalarını kentsel dönüşüme sokmaları çağrısında bulunuyorum." şeklinde konuştu.

11 şehirdeki 1 milyon 430 bin 363 bina incelendi: 144 bin 595 bina ağır, 34 bin 747 bina orta hasarlı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdürü Banu Aslan, deprem bölgesindeki hasar tespitiyle ilgili konuştu. 11 şehirdeki 1 milyon 430 bin 363 bina incelendi: 144 bin 595 bina ağır, 34 bin 747 bina orta hasarlı!

Türkiye Müteahhitler Birliği'nden çağrı: Kamuya iş yapan küçük ve orta ölçekli müteahhitler af yasası kapsamına alınsın

Türk inşaat sektörünün en köklü sivil toplum örgütlerinden Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB),çaresizlik içinde teminat mektuplarını yakmak zorunda kalan ve cezalı duruma düşen müteahhitlik firmalarının, af yasası kapsamına alınması çağrısını yaptı.

Düzce'de ağır hasarlı binalar yıkılmaya başlandı!

İçişleri Bakanı Soylu, Düzce'deki depremden sonra yapılan hasar tespit çalışmalarına ilişkin, "369 konut acil yıkık ve ağır hasarlı. Orta hasarlı yok. Ağır hasarlı ve acil yıkık binalar bugünden itibaren yıkılmaya başlanıldı" açıklamasını yaptı.

Türkiye'den en çok konut alan yabancı ülke vatandaşları bakın kim oldu! Krizin çözümü için 'durdurun' çağrısı yapılmıştı

Türkiye'de büyüyen konut krizinin çözümü için çalışmalar devam ederken yabancıların Türkiye'den konut satın almaları Haziran ayında rekor kırdı. Orta ve dar gelir grubunun konuta erişiminin zorlaştığı bu dönemde yabancıya konut satışının sınırlandırılması çağrıları yapılmıştı.

Emlak Konut GYO'nun konut çağrısına talep yağdı!

Emlak Konut GYO’nun, konut talebinin giderilmesi ve fiyatların baskı altına alınması amacıyla orta ve küçük ölçekli yatırımcıya yaptığı ‘Gel, beraber inşa edelim’ çağrısına yoğun talep geldi. Kamu ile ortak proje geliştirmeyi isteyen 200’ü geçen yatırımcıdan başvuru geldi.

İstanbul depremi: 48 bina ağır, 150 bin bina orta hasar görecek!

İzmir depreminin yıkıcı etkisinden sonra dikkatler yeniden İstanbul’a çevrildi. İstanbul’da olası 7 ve üzeri şiddette bir depremde hasarın ne olacağı sürekli tartışılan konulardan. 48 bin binanın çok ağır veya ağır, yaklaşık 150 bin binanın ise orta seviyede hasar göreceği öngörülüyor...

48 bin binada ağır hasar olacak!

CHP’nin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na sunduğu raporda; olası bir 7.5 şiddetindeki depremde İstanbul’da ortalama olarak 48 bin binada ağır veya çok ağır hasar, 146 bin binada ise orta hasar oluşacağı belirtildi.

Çağrı Acı orta boy inşaat firmaları açıklaması Haberi

Çağrı Acı orta boy inşaat firmaları açıklaması

MERKEZİ Ankara'da bulunan ve 1982 yılından bu yana faaliyet gösteren Çağhan İnşaat'ın Yönetim Kurulu Üyesi Çağrı Acı, inşaat sektöründeki sorunlar nedeniyle orta boy şirketlerin yok olma tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu söyledi. "Marketler karşısında eriyen bakkallar gibi. orta ölçekli inşaat şirketleri de büyük firmaların karşısında var olma savaşı veriyor" diyen Acj. "Büyük firmalar krediyle büyüyor. 

Sıkıntıların temelinde de sektöre yön verenlerin bu tip hataları var. 'Nasıl olsa satarım' mantığıyla dev projeler gerçekleşiyor. Lansman için ciddi para harcanıyor. Halbuki tüketicinin kullanabileceği ev tipi ve ödeme gücü iyi belirlenmeli" diye konuştu. 


Ticari...