10 / 05 / 2024

Çakırağa Konağı giriş ücreti

Çakırağa Konağı giriş ücreti

İzmir'in tarihi mahallesi Birgi'de 250 yıl önce yapılan Çakırağa Konağı korunmuş mimari özelliklerinin yanı sıra sahip olduğu romantik hikayesiyle de turistlerin ilgisini çekiyor.

ATEM Başkanı Hakan Akçam açıkladı! İkinci el konut fiyatları yüzde 30 düştü!

Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Esnaf Odası Başkanı Hakan Akçam konut fiyatlarında yaşanan değişime ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Akçam, ikinci el konut fiyatlarının yüzde 30 düştüğünü söyledi.

Kademeli konut satışı emlak piyasasını nasıl etkileyecek? ATEM Başkanı Akçam açıkladı!

Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Esnaf Odası (ATEM) Başkanı Hakan Akçam kademeli konut satışının emlak piyasasının nasıl etkileyeceğini Türkiye'nin ilk ve tek Emlak Haber Sitesi Emlakkulisi.com'a açıkladı. İşte ATEM Başkanı Akçam'ın o değerlendirmesi...

Asgari ücret zammı için peşi sıra açıklanan rakam bayram ettirdi! Ne 14 ne de 15 bin! Acilen bakın!

Asgari ücret zammında yaşanan son dakika gelişmeleri pek çok kişinin de gündeminde yer alıyor. Peki asgari ücret zammında son durum ne? Acilen peşi sıra açıklanan bu rakamlara bakın...

Ekonomi Uzmanı Hatice Kolçak'tan açtı ağzını yumdu gözünü: Dolar 25 TL'ye zıplayacak, altın da tam bu kadar olacak!

Kritik hafta öncesi finans piyasaları ateş hattında! Altın, dolar ve kripto paraların kaderi tamamen belirsiz. Hatice Kolçak doların geleceği seviyeyi açıkladı! İşte bütün ayrıntılar...

Altın yatırımcılarını endişelendiren açıklama! Hatice Kolçak olacakları tek tek açıkladı!

Seçimlerin ikinci turunun da gerçekleşmesinden sonra piyasalar hareketlendikçe hareketlendi. Bu konuya dair de uzman isim Hatice Kolçak'tan açıklamalar geldi. İşte detaylar!

Altın fiyatlarında akılalmaz yükseliş! Gram altın resmen uçuşa geçti! 

Altın yatırımcısı yeni güne mutlu başladı. Altın fiyatları dün akşam açıklanan Fed faiz kararı ile rekor seviyelere ulaştı. Peki, 4 Mayıs Perşembe günü güncel gram, çeyrek, yarım, tam, cumhuriyet, ata, tam altın fiyatları kaç TL? İşte detaylar...

Şadi Yazıcı ve Nazmi Durbakayım yeni şirket kurdu!

Şadi Yazıcı, Ahmet Nazmi Durbakayım, Kerem Çakırağa, Abdullah Fatih Ulusoy, Fatih Arslan, Kazım Çelik, Fethullah Fethi Hinginar yeni şirket kurdu. Teba Eğitim İnşaat Anonim Şirketi Tuzla’da  50 bin TL sermaye bedeli ile  kuruldu.

Teba Eğitim İnşaat Anonim Şirketi kuruldu!

Teba Eğitim İnşaat Anonim Şirketi Anonim Şirketi Tuzla’da  50 bin TL sermaye bedeli ile Şadi Yazıcı, Ahmet Nazmi Durbakayım, Kerem Çakırağa, Abdullah Fatih Ulusoy, Fatih Arslan, Kazım Çelik, Fethullah Fethi Hinginar tarafından kuruldu.

Çanakkale Çevre ve Şehircilik Müdürlüğünden kaçak yapı açıklaması!

Çanakkale Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü, Çanakkale Assos'ta sahile inşa edilen kaçak yapı ile ilgili olarak hukuki işlem başlatıldığını bildirdi.

Bodrum'da kaçak inşa edilen villa yıkıldı!

Bodrum'un Akbük koyunda kaçak inşa edilen milyon liralık villanın yıkımı gerçekleşti. 

TOKİ Uşak Karaağaç 729 konut ihalesi bugün!

Uşak İli Merkez İlçesi Karaağaç Mahallesi 729 Adet Konut ve 1 Adet Cami İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi (E- İhale) ihalesi bugün saat 10:00'da yapılacak.

Cihangir'deki Sadık Paşa Konağı satışa çıkarıldı! 

Beyoğlu Cihangir'de bir dönem Japon konsolosluğuna ev sahipliği yapan Sadık Paşa Konağı satışa çıkarıldı. Konak için 40 milyon TL isteniyor.

Yılmaz Büyükerşen'den kaçak villa açıklaması!

Eskişehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, kaçak yapıldığı tespit edilen villasında suçu arkadaşına yükledi. Yılmaz Büyükerşen, 4 bin metrekare arazi üzerinde inşa edilen 140 metrekarelik eve “villa” denmesini de eleştirdi.

Çakırağa Konağı giriş ücreti Haberi

Çakırağa Konağı giriş ücreti

İzmir'in tarihi mahallesi Birgi'de 250 yıl önce yapılan Çakırağa Konağı korunmuş mimari özelliklerinin yanı sıra sahip olduğu romantik hikayesiyle de turistlerin ilgisini çekiyor. Deri tüccan Şerif Ali Ağa tarafından 1761 yılında yapımına haşlanan Çakırağa Konağı, Ege Bölgesine özgü mimari üslubu günümüze kadar korumuş ender yapılardım biri olarak gösteriliyor.Kırsal Turizm Derneği Birgi Temsilcisi Yaşar Günaydın, işi gereği sık sık büyük şehirlere ve Avrupa'ya giden dönemin önemli tüccarlanndan Şerif Ali Ağa'nın gittiği yerlerde gördüğü mimari yapılardan etkilenerek Birgi'de onlara benzer bir ev yaptırmak istemesiyle konağın temelinin atıldığını söyledi. 


"HANIMLAR MEMLEKET ÖZLEMİ ÇEKMESİN" DİYE... 

Üç katlı konağın yapımında ünlü Osmanlı mimar ve ustalannın yanı sıra İtalyan ustaların da çalıştığını kaydeden Günaydın, ağaç işçiliği, duvarlarındaki süslemelerle dikkati çeken yapının İstanbul ve İzmir odalan ile yapıldığı...