17 / 05 / 2024

Çaldağ nikel çıkarma

Çaldağ nikel çıkarma

Çaldağ'da nikel çıkarma projesine onay verildi. Çaldağı’nda nikel cevherinin çıkartılmasıyla ilgili hazırlanan Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) raporuna, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onay verildiği öğrenildi.

Manisa Çaldağı'daki maden projesinin ÇED raporu iptal edildi!

TURÇEP (Turgutlu Çevre Platformu) tarafından yapılan açıklamada, Çaldağı’nda işletilmek istenen nikel madeni için alınan ÇED raporunun mahkeme tarafından iptal edildiği bildirildi.

Teknik Yapı'dan Denizli'ye karma proje!

Evora İstanbul benzeri bir projeyi Denizli'de yapmaya hazırlanan Teknik Yapı, 1.500 konutluk karma projeyi Ocak 2016'da satışa sunacak.

Teknik Yapı'dan Denizli'ye karma proje!

"Yükümüzü sardık, çıktık İstanbul dışına" diyen Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Durbakayım, Denizli'deki karma projeyi Ocak 2016’da satışa sunacaklarını, ardından başka Anadolu projelerinin de geleceğini söyledi.

Bor Karma OSB, altyapısını güçlendiriyor!

Niğde Bor Karma ve Deri İhtisas Sanayi Bölgesi'nde bulunan sanayicilerin, ihtiyaçları doğrultusunda OSB'ye basınç düşürücü istasyonlar ve OSB içi dağıtım şebekesinden oluşan yaklaşık 5 milyon TL maliyetle doğalgaz dağıtım tesisi kurulacak.

İzmir'in en büyük ilk karma projesi: Point Bornova AVM!

Dünyaca ünlü mimarlık ofisi HOK imzası taşıyan ve her bir detayını incelikle düşünüp hayata geçirilen Kavuklar Bornova projesi İzmir’in en büyük ilk karma projesi olma özelliğini taşıyor.

Niğde Bor Karma OSB'deki yeni caminin temeli atıldı!

Bor Karma OSB Bölgesi Camii Yaptırma Derneğinin yaptırdığı ve Sanayi bölgesinde bulunan bazı fabrikaları desteği ile yapılacak caminin temeli düzenlenen törenle atıldı.

İş GYO, Tuzla Karma Projesi'nin işletmeci şirketini belirledi!

İş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda İstanbul Tuzla'daki Tuzla Karma Projenin işletimi konusunda hangi şirketten hizmet aldığını yayınlamıştır.

İş GYO, Tuzla Karma Projesi'nin işletmesi için anlaştı!

İş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş., İstanbul Tuzla'da geliştirilmekte olan ofis ve ticari alandan oluşan Tuzla Karma Projesi'nin işletilmesi konusunda bir şirketle anlaşıldığını KAP'a bildirdi.

Piyalepaşa İstanbul'a karma kullanım ödülü!

Piyalepaşa İstanbul, International Property Awards tarafından Avrupa'nın En İyi Karma Kullanım Mimarisi kategorisinde 'Highly Commended Award' ödülüne layık görüldü.

İş GYO İstanbul Tuzla Karma Projesi Değerleme Raporu!

İş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda Tuzla Karma Projesi Değerleme Raporu Hakkında Raporunu yayımladı. İşte İş GYO Tuzla Karma Projesi Değerleme Raporu...

İş GYO Tuzla Karma Projesi değerleme raporu!

İş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı AŞ., portföyünde bulunan İstanbul'un Tuzla İlçesi, Merkez Mahallesi, G22B-17A-1C pafta, 7301 adada bulunan Tuzla Karma Projesi'ne ilişkin değerleme raporunu KAP'a bildirdi.

İzmir Bayraklı karma projelerle hızla gelişiyor!

EVA Gayrimenkul Değerleme'nin gerçekleştirdiği araştırma, karma projelerle hızlı bir değişim sürecine giren İzmir Bayraklı ilçesinde yatırımların hız kazandığını, bölgenin prestij bölgesi olma yolunda ilerlediğini ortaya koyuyor.

Çankaya Çaldağ kentsel dönüşüm imar planı askıda!

Ankara Çankaya İlçesi Çaldağ Mahallesi Kentsel dönüşüm ve gelişim proje alanına ilişkin 1/5000 ölçekli nazım imar ve 1/1000 ölçekli uygulama imar planları bugün askıya çıktı...

Çaldağ nikel çıkarma Haberi

Çaldağ nikel çıkarma

Turgutlu Çevre Platformu’ndan (TURÇEP) Avukat Hasan Namak, kararı yargıya taşıyacaklarını söyledi. 


Çaldağı eteklerinde faaliyete geçecek ilkel yöntemle nikel cevherinin çıkartılacağı gerekçesiyle tepkilere neden olan madenle ilgili firma tarafından bu yılın başlarında hazırlanan 2’nci ÇED raporunun 27 Ekim’de Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onandığı ortaya çıktı. Raporda, bölgedeki fay hatlarının gösterilmediği ileri sürüldü. İstanbul Üniversitesi Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü’nden, TEMA Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. İsmail Duman, projenin hazırlık aşamasında yaklaşık 200 bin ağacın kesildiğini, tesis çalışmaya başladıktan sonra da yaklaşık 1 milyon 800 bin ağacın katledileceğini iddia etti. TURÇEP avukatlarından Hasan Namak, "Konuyu mahkemeye taşıyacağız. Yırca’da neler yaşandığını gördüğümüz için bu süreç içinde Çaldağı’nda ağaç kesilmesine izin vermeyeceğiz. Yargı karar verinceye kadar orada da gerekirse çadırlarımızı kuracağız"...