03 / 05 / 2024

Çalköy kaya mağaraları

Çalköy kaya mağaraları

Trabzon'un Düzköy ilçesine bağlı Çalköy Orta Mahalle'de bulunan yamaçtaki yüksek kayalar üzerinde bulunan çok sayıdaki mağara adeta Türkiye'nin dünyaca ünlü turizm merkezi Kapadokya'daki görüntüleri andırıyor.

İzmir Uzundere Kentsel Dönüşüm Mağdurları 15 yıldır evlerine kavuşmayı bekliyor!

Uzundere Kentsel Dönüşüm projesi yüzlerce mağdur da yarattı. 15 yıldır evlerine kavuşmayı bekleyen vatandaşlar, Büyükşehir şirketi İzbeton’un yapımını üstlenmiş olduğu proje alanında yeni başkan Cemil Tugay’a seslendi.

TOKİ Eskişehir 100 bin konut projesinde taksitler 22 bin TL'ye kadar yükseldi! Mağdurlar tepkili!

TOKİ Eskişehir 100 bin sosyal konut projesinin mağdurları dün Meclis'teydi. Evlerine kavuşamayan mağdurlar, yükselen fiyatlara tepkili. İşte detaylar...

Depremlerde büyük yıkıma uğrayan Hatay nereye kurulmalı? Hatay’da neresi daha sağlam zemine sahip?

Deprem felaketlerinde büyük yıkıma uğrayan şehirlerimizin yeniden imarının bir yıl içerisinde tamamlanması planlanırken, hala artçı sarsıntıların devam ettiği bölgede bu sürecin nasıl işleyeceği şu sıralar en önemli gündem maddesi.

A Y Kaya İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

A Y Kaya İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Pendik'te 100 bin TL sermaye bedeli ile Abdulletif Yalçınkaya tarafından kuruldu.

Sarıkaya Mağarası Bölgesi Doğal Sit Alanı kesin korunacak hassas alan ilan edildi!

Sarıkaya Mağarası Bölgesi Doğal Sit Alanının koruma statüsünün yeniden değerlendirilmesi sonucunda, ekli kroki ile listede sınır ve koordinatları gösterilen alanların kesin korunacak hassas alan olarak tescil ve ilan edilmesine kararı verildi. 

Şanlıurfa Kızılkoyun'da 2. etap yıkım çalışmalarına başlandı!

Tarihi değerleri gün yüzüne çıkartmalara başlayan Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Haleplibahçe havzasında bulunan Kızılkoyun mağaralarının 2. etap uygulaması çerçevesinde yıkım çalışmalarına start verdi.

Koçtaş, Ankara'daki 5'inci büyük mağazasını açtı!

Koçtaş, başkent Ankara'daki 5'inci büyük mağazasını Bilkent Center AVM'de hizmete açtı.

Trabzon Düzköy'de arazi kavgası: 1 ölü!

Trabzon Düzköy'deki Çalköy Camii Mahallesinde dün akşam saatlerinde Ahmet ve ağabeyi Ali K. arasında arazi anlaşmazlığı sebebiyle tartışma çıktı. Ali K. hayatını kaybetti.

Akiş GYO Kadıköy'deki mağazasının inşaat işleri için Conart İnşaat ile anlaştı!

Akiş GYO'nun maliki bulunduğu İstanbul İli, Kadıköy İlçesi'ndeki çok katlı mağaza niteliğindeki binanın ince yapı inşaatı işleri için Conart İnşaat ile anlaşıldı.

Ormanköy Çarşı mağazaları fiyat listesi!

Ormanköy Çarşı mağazaları fiyat listesi haberimizde yer alıyor. İşte Ormanköy Çarşı fiyat listesi ve proje detayları...

İsrail evlerini yıktığı Filistinlileri sığındıkları mağaralarda da rahatsız ediyor!

Filistinli genç kadın Esma Muhammed Nevaca ve onun gibi yaklaşık 250 Filistinli, evlerinin yıkılması sebebiyle sığındıkları mağaralar ve teneke evlerde dahi İsrail tehdidi altında yaşamlarını sürüyor. 

Nike en büyük mağazasını ANKAmall AVM'de açtı!

ECE Türkiye tarafından yönetilen ve dünyanın en seçkin markalarıyla birlikte 330’u aşkın mağazasıyla alışveriş tutkunlarının uğrak noktası olan ANKAmall, bu kez de Türkiye’nin en büyük Nike mağazasına ev sahipliği yapıyor.

Cennet-Cehennem mağaralarına yapılan asansör ve seyir terasına tepki!

Mersin'in Silifke ilçesinde bulunan Cennet-Cehennem mağaraları için 2 yıl önce Kalkınma Bakanlığı tarafından hazırlanan 10 milyon TL'lik asansör projesi tartışmalara sebep oldu. Demir asansörün bölgenin doğal yapısına zarar verdiği belirtildi...

Çalköy kaya mağaraları Haberi

Çalköy kaya mağaraları

Çalköy Orta Mahalle'de bulunan yamaçtaki yüksek kayalar üzerinde bulunan çok sayıdaki mağara adeta Türkiye'nin dünyaca ünlü turizm merkezi Kapadokya'daki görüntüleri andırıyor. İsmini aynı yerden alan Çal Mağarası uçsuz bucaksız uzunluğu ile ilgi çekerken, yöre halkı, Çal Mağarası gibi yörede farklı mağaralar bulunduğunu ifade ediyor. Çalköy sakinleri, bölgeye ilk kez gelenlerin mağaraları şaşkınlıkla karşıladıklarını belirtirken, Çalköy Mağarası ile birlikte kaya mağaralarının da yöre turizmine katkı sağlaması için çaba sarf edilmesini...