14 / 05 / 2024

cam gökdelen kürsel ısınma

cam gökdelen kürsel ısınma

New York'ta inşa edilen yüksek katlı cam gökdelenlerin küresel ısınma ile mücadele kapsamında yasaklanacağı açıklandı.

İstanbul'daki 1 ev fiyatına, Baltimore'da 135 bin metrekarelik gökdelen alınıyor! 

Türkiye'deki konut fiyatları ile yurt dışındaki konut fiyatları sık sık karşılaştırılıyor. Şimdi de ABD Baltimore'da satılan bir gökdelen fiyatıyla gündem oldu. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Migros’ta ilk ve son kez! Örgü hamak 69,90 TL’ye, oto cam güneşliği 44,9 TL’ye, yüzme tahtası 44,90 TL’ye düştü!

Migros’ta büyük yankı uyandıran indirim kampanyası sürüyor. Bu kapsamda, örgü hamak 69,90 TL’ye, oto cam güneşliği 44,9 TL’ye, yüzme tahtası 44,90 TL’ye düştü. İşte 14 Ağustos Pazartesi Migros fiyat listesi...

SGK’dan son dakika açıklaması! Gözlük cam ve çerçeve için ödenen tutarlara yüzde 39 ila yüzde 200 arasında arttı.

Sosyal Güvenlik Kurumu, genel sağlık sigortası doğrultusunda gözlük camı ve çerçeveler için ödenen tutarlarda değişiklik yaptığını açıkladı. Bunula beraber, farklı kalemlerde de artışların yapıldığı duyuruldu.

Harekete geçildi! Günlük 44.15 lira hesaplara ödeniyor! 

Kayıt dışı çalışanların başvurusu üzerine, işverene her ay Sosyal Güvenlik Kurumuna (SGK) ödeyecekleri primlerden mahsup edilmek üzere günlük 44,15 TL destek sağlanacak. ATO Başkanı Gürsel Baran, düzenlemenin önemli bir fırsat sağladığına dikkat çekti.

Abu Dabi'deki 144 katlı gökdelen yıkıldı!

Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) başkenti Abu Dabi'deki 144 katlı Mina Plaza gökdelen 18 bin sondaj deliğine yerleştirilen patlayıcıların aktif hale getirilmesiyle 10 saniyede yıkıldı.

Kemal Kılıçdaroğlu’ndan Ekrem İmamoğlu’na: Buraya gökdelen yaptırmayacaksın değil mi?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu İstanbul’da İBB’nin bazı şantiyelerinde incelemelerde bulundu. Kılıçdaroğlu, Kadıköy’deki gazhane binalarının restorasyon çalışmalarını incelerken İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na “Buraya gökdelen yaptırmayacaksın değil mi" diye espri yaptı.

Zorlu Holding’in İzmir’de yapacağı gökdelen için kat kararı bekleniyor!

Zorlu Holding’in İzmir’in kalbi Konak’a 60 kat olarak inşa etmeyi planladığı gökdelen için Kent Estetik Kurulu'nun kaç kat olacağı yönündeki kararını kısa sürede açıklanacak. Karar beklenirken, Zorlu’nun 60 kat olması yönünde baskı yaptığı ileri sürüldü.

New York'ta cam gökdelen yasağı!

New York'ta inşa edilen yüksek katlı cam gökdelenlerin küresel ısınma ile mücadele kapsamında yasaklanacağı açıklandı.

Çin dünya gökdelen sayısında rekor kırdı!

Çin 2018 yılında 88 gökdelen inşaasıyla dünya gökdelen sayısında Avrupa ve Amerikayı geride bıraktı. Çin dünya gökdelen sayısında rekor kırdı.

Maslak Oto Sanayi arsasına gökdelen geliyor!

Sarıyer Maslak’ta oto tamir atölyelerinin yer aldığı yaklaşık 7 dönümlük araziye gökdelen dikiliyor. 120 metrelik gökdelenin inşa edileceği parselde 37 yıldır içinde oto tamir atölyelerinin de bulunduğu 4 blok iş yeri vardı...

Gökova Körfezi'nde imar tartışması!

CHP Muğla İl Başkanı Mürsel Alban, Gökova Körfezi’nde, 12 bin 544 hektarlık alanın imara açıldığını iddia etti.

Çin'de 156 metrelik gökdelen internet üzerinden satılacak!

Çin'de yer alan 156 metre yüksekliğindeki bir gökdelen internet sitesi Taobao'da açık artırma usulü ile satılacak.

Gökdelen inşaatlarında rekor kırıldı!

Yüksek Bina ve Kentsel Yerleşim Konseyi (Council of Tall Buildings and Urban Habitat/CTBUH), bu yıl inşa edilen gökdelen sayısının artaracak rekor kırdığını açıkladı. 

cam gökdelen kürsel ısınma Haberi

cam gökdelen kürsel ısınma

ABD'nin New York şehrinde cam gökdelenlerin, sera gazı salımını yüzde 30 oranında azaltmak amacıyla yasaklanacağı duyuruldu.

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; New York Belediye Başkanı Bill de Blasio, kentindeki yüksek katlı cam yapılar fazla miktarda enerji kaybına neden oluyor ve cam gökdelenler enerji tutmada randımansız oluyor.

Belediye başkanı, New York'ta bulunan binaların sera gazı salınımının en önemli nedeni olduğunu açıkladı.

Yeni Yeşil Anlaşması kapsamında detayları paylaşan Blasio, inşaat şirketlerinin zehirli gaz salınımını azaltmak amacıyla gerekli olan yönetmelikleri yerine getirmesiyle cam malzeme kullanabileceklerini ifade etti.

Belediye başkanı, dünyaya ve geleceğe zarar verebilecek her türlü yapının New York kentinde var olamayacağını...