18 / 05 / 2024

Camdan Yansımalar 2 konferansı

Camdan Yansımalar 2 konferansı

Mimaride cam kullanımıyla ilgili son gelişmeleri paylaşmayı amaçlayan Trakya Cam, bu yıl ikincisini düzenlediği ‘Camdan Yansımalar II’ başlıklı konferansta, 300’ü aşkın sektör temsilcisini bir araya getirdi...

Merkez Bankası Başkanı değişti, faiz artırımı gelebilir! Hem gayrimenkul hem otomobil piyasası olumsuz etkilenir!

Merkez Bankası Başkanının değişmesinin ekonomiye yansımaları merak ediliyor. Kripto fenomeni Murat Ali Calman, faiz artırımına gidilirse gayrimenkul ile otomobil sektörünün ve enflasyonun nasıl etkileneceğine ilişkin bir paylaşımda bulundu. İşte o paylaşım ve vatandaşlardan gelen yorumlar...

Faizler artsa da borsada çıkış sürecek! Uzmanlara göre borsa endeksi 11 bine doğru gidiyor!

Merkez Bankası’nın faiz kararının piyasalara yansımaları devam ediyor. Piyasa çevreleri faiz artışının henüz TL’nin cazibesini artıracak noktada olmadığını belirtirken, BIST 100 endeksinin ise kısa vadede düşse bile 11 bine doğru yolculuğunun devam edeceği bekleniyor.

Akaryakıtta yeni zam ya da indirim var mı? Benzin, motorin, LPG bugün hangi şehir kaç TL? Sürücüler şimdi göz atın!

Döviz ve brent petrol fiyatlarındaki dalgalanmanın akaryakıt fiyatları üzerindeki yukarı yönlü yansımaları sürüyor. Peki akaryakıtta yeni zam ya da indirim var mı? Benzin, motorin, LPG bugün hangi şehir kaç TL?

IMF'den son dakika temerrüt uyarısı: Ciddi yansımaları olur!

Uluslararası Para Fonu (IMF) Sözcüsü Julie Kozack yaptığı açıklamada ABD'nin temerrüde düşmesi durumunda söz konusu bu durumun yalnızca ABD için değil, küresel ekonomi için de çok ciddi yansımaları olacağı uyarısını yaptı.

Hisse değeri yüzde 237 arttı! Açıklama geldi neler oluyor?

Hisselerinde değer artışı üç ayda yüzde 237 seviyesinde bulan Martı Otel İşletmeleri, bir yatırımcısının medya üzerinden yaptığı açıklamalar ve sosyal medya yansımaları üzerine KAP'a açıklama gönderdi.

Benzin ve mazota akla hayale gelmez zam açıklaması: 2 bin 500 liraya dayanacak

Türkiye'de benzin ve mazota gelen zamlar önümüzdeki günlerde de durmayacak gibi görünüyor. Piyasa uzmanları akaryakıta gelmesi beklenen zamlara işaret etti. Petrol fiyatlarındaki hareketlilik piyasalara yansıyacak. 2 bin 500 doları bulacak.

Rusya-Ukrayna savaşı Laleli esnafını da etkiledi: Kepenkler kapanacak mı?

Rusya ve Ukrayna savaşında 20. güne girilirken, savaşın yarattığı ekonomik yansımalar Türkiye’de de görülüyor. Rusların ve Ukraynalıların uğrak yeri olan İstanbul Laleli’de sakin durum dikkatleri çekiyor.

Küresel borç miktarında rekor kırıldı!

Küresel borç miktarı, 2020 yılında koronavirüs pandemisinin de yansımalarıyla 33 trilyon dolar tutarında yükseliş kaydederek 292,6 trilyon dolar olmuştu. Peki 2021'de borçlar ne kadar oldu? İşte ayrıntılar...

2. el konutlarda zamlar iptal oluyor!

Döviz kurlarında meydana gelen düşüşler konut fiyatlarına da yansıdı. 2. el konut fiyatları hızla gerilemeye başladı. 

Döviz kurundaki düşüş ikinci el araç fiyatlarına da yansıyacak

Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu Genel Başkanı Aydın Erkoç, ikinci el araç sektöründe de kurun düşmesinin yansımalarının görüleceğini belirterek, "İkinci el araç fiyatları da geri gelecektir." dedi.

Faiz indirimi konut sektörünü nasıl etkileyecek?

Satış Çözümleri kurucusu, Motto Turkey Yönetim Kurulu üyesi Soner Keleş, geçtiğimiz hafta kamu bankaları tarafından konut kredisi faiz oranlarında yapılan indirimin sektöre olabilecek yansımalarını değerlendirdi...

Çinli emlak şirketi Evergrande’nin krizi inşaat sektörünü nasıl etkileyecek?

1996'da kurulan Evergrande'nin finansal açıdan zor durumda olduğunun ortaya çıkmasının ardından yükselen risk algısı küresel piyasalarda olumsuz yansımalar oluşturdu.

Kovid-19'la mimaride hangi trendler başladı?

Koronavirüs salgını ile birlikte binaların insan sağlığı üzerindeki yansımaları tartışılmaya başlandı. Peki mimaride yeni trendler neler? Yeni nesil nasıl bir mimari istiyor? İşte detaylarıyla yeni mimari düşünceleri...

Camdan Yansımalar 2 konferansı Haberi

Camdan Yansımalar 2 konferansı

Mimaride cam kullanımıyla ilgili son gelişmeleri paylaşmayı amaçlayan Trakya Cam, bu yıl ikincisini düzenlediği ‘Camdan Yansımalar II’ başlıklı konferansta, 300’ü aşkın sektör temsilcisini bir araya getirdi. Trakya Cam tarafından Yapı-Endüstri Merkezi’nde düzenlenen konferansta, ulusal ve uluslararası alanda önemli projelere imza atan uzmanlar deneyimlerini katılımcılarla paylaştı.



 Düzcam pazarının lideri Trakya Cam Sanayii A.Ş., geçen yıl ilkini gerçekleştirdiği ve sektör profesyonelleri tarafından büyük ilgi gören ‘Camdan Yansımalar Konferansı’nın bu yıl ikincisini düzenledi. Trakya Cam tarafından 11 Haziran 2014, Çarşamba günü Yapı-Endüstri Merkezi'nde düzenlenen ‘Camdan Yansımalar-II Konferansı’nda insanlık tarihinin en eski malzemelerinden biri olan camın mimaride inovatif kullanımı ünlü mimarlar tarafından örneklerle anlatıldı.


Avrupa’nın 4’üncü, dünyanın ise 6’ncı büyük düzcam üreticisi olan Trakya Cam’ın mimaride cam kullanımıyla ilgili son gelişmeleri paylaşmak amacıyla ünlü mimarları...