05 / 05 / 2024

cami kubbelerine bakırdan yapılan alemler

cami kubbelerine bakırdan yapılan alemler

Afyonkarahisar'ın Sandıklı ilçesinde yok olmaya yüz tutan bakırcılık mesleğini yürüten Mehmet ve Ahmet Üstün kardeşler, Sakarya Hendek Rasim Paşa Camisi'nin kubbesi için 5 metre yüksekliğinde ve 700 kilo ağırlığında bakırdan alem yaptı...

Altın sahteciliğinde son nokta! Polisler bile şaşırdı! Bakın bilgisayarlar ve cep telefonlarıyla neler yapmışlar...

Kuyumcuları 1 milyon TL’lik zarara uğratan İstanbul merkezli 10 kentte sahte altın operasyonu düzenlendi. Bakırdan elde edilen ve değeri toplamda 10 milyon TL sahte altınları altın suyuna batırdığı öğrenilen çetenin kuyumcuları kandırdığı o yöntem ise polisi bile hayretler içinde bıraktı.

Prefabrik evlerin bakımı nasıl olur? Prefabrik evlere bakım gerekir mi?

Prefabrik ev alacak ya da sıfırdan yaptırmayı düşünenler, bakım konusuna da dikkat ediyor. Prefabrik evlerin bakımı nasıl olur? İşte yanıtı!

Keşan'da bina yıkımında 'tedbirsizlik' iddiası!

Keşan Büyük Cami Mahallesi Bakırcılar Sokak'ta bir binanın özel firma tarafından yaklaşık 1 ay boyunca gerçekleştiren yıkım çalışmalarında gerekli tedbirlerin alınmadığını iddia edildi.

Konutta risk nerede?

Konuttan döküm sanayine, bakırdan çimentoya kadar pek çok sektörde arz fazlası alarm veriyor. Sadece konut sektöründe 2 milyon arz fazlası bulunurken bakırda yüzde 80 arz fazlalığı dikkat çekiyor...

Bulgaristan'da 479 yıllık cami yıkılmak üzere!

Pek çok Osmanlı mimarisinin bulunduğu Balkan ülkelerinden biri olan Bulgaristan'da bulunan 479 yıllık Fatih Sultan Mehmet Camii'si yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya. Bulgaristan'ın Köstendil kentinde bulunan tarihi cami, bakımsızlık nedeniyle yok olma tehlikesi yaşıyor. 

Tuzla Belediyesi'nden 2 cami ve 3 cemevi!

Tuzla Belediyesi, 2016 yılında 2 Cami ve 3 Cemevi’nin yapımını sürdürdü. 8 camide bakım ve onarım yapan Tuzla Belediyesi, ibadethanelerin çevre düzenlemeleri, halı ve ıslak zemin temizliklerini düzenli olarak sürdürdü.

İzmir Buca'daki 40 cami onarılacak!

İzmir'in Buca ilçesinde '40 gün, 40 gece, 40 cami' projesi kapsamında vatandaşların ibadetlerini daha rahat ve bakımlı ortamlarda yapabilmeleri için ilçe genelindeki 83 caminin 40'ında bakım, onarım ve çevre düzenlemesi çalışmaları yapılacak.

İş adamı İlhan Pestil, Bursa Yenişehir'de cami yaptırıyor!

İş adamı İlhan Pestil, doğup büyüdüğü Tabakhane Mahallesi'ne cami yaptırıyor. Hacı İlhan Pestil Camii'nin temel atma töreninde konuşan Yenişehir Müftüsü Mehmet Nedim Bakır, caminin yapılacağını duyunca çok mutlu olduğunu söyledi.

Nevşehir Yeni Cami hizmete açıldı!

Kaymaklı merkezde bulunan Yeni Cami' nin bakım, onarım ve genişletilmesi çalışması tamamlanarak halkımızın hizmetine açıldı. Yeni eklenen kadınlar için namaz yeri ile birlikte bir adet dükkan, abdest alma yeri ve tuvaletlerin yenilenmesi tamamlandı.

Nazilli'de cami ve sağlık ocağı onarım çalışmaları tamamlandı!

Rutin çalışmalarının yanı sıra okullar camiler gibi ortak kullanım alanlarında bakım ve iyileştirme çalışmalarına devam eden Nazilli Belediyesi, Bozyurt Mahallesi’ndeki cami ile sağlık ocağının bakım ve tadilat çalışmalarını tamamladı.

Dünya Ticaret Merkezi Bakırköy cami imar planı askıda!

86 bin 970 metrekare alanı kapsayan İstanbul Bakırköy İlçesi, 1221 ada, 193 parselin bir kısmına ve tescil dışı alana ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı tadilatı askıda...

Bakırköy'de DTM'ye ait arsaya cami yapılacak!

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi İstanbul Bakırköy'de bulunan Dünya Ticaret Merkezi'nin yanında bulunan 4 bin 350 metrekarelik alan için cami yapılması için imar planı teklifini onayladı.

İBB DTM'ye ait arsaya cami yapılmasını onayladı!

Bakırköy ilçesindeki Dünya Ticaret Merkezi'ne ait arsanın 4 bin 350 metrekarelik alanına cami yapılmasıyla ilgili imar planı değişikliği teklifi İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nde geçtiğimiz günlerde onaylandı.

cami kubbelerine bakırdan yapılan alemler Haberi

cami kubbelerine bakırdan yapılan alemler


Afyonkarahisar'ın Sandıklı ilçesinde yok olmaya yüz tutan bakırcılık mesleğini yürüten Mehmet ve Ahmet Üstün kardeşler, Sakarya Hendek Rasim Paşa Camisi'nin kubbesi için yaklaşık 5 metre yüksekliğinde ve 700 kilo ağırlığında bakırdan alem yaptı.


Ahmet Üstün, sipariş üzerine eski sanayi sitesindeki atölyelerinde hilal şeklindeki alemi yapmaya başladıklarını belirtti. Çalışmanın, bu zamana kadar yapılan alemler arasında en büyüğü olduğunu savunan Üstün, 40 günde tamamlanan alemin boyunun 5 metre, çapının ise 3 metre olduğunu ifade etti. 


Üstün, 700 kilo ağırlığındaki ailemin alt kaidesinin yüksekliğinin ise 160 santimetre ve yüksekliğinin de 140 santimetre olduğunu aktardı. 


Mesleğe 1985 yılında başladığını anlatan Üstün, şöyle konuştu:


"Dedemin ne zaman başladığını hatırlamıyorum ama babam, 1946 yılında bu mesleğe başlamış. Bakırcılık bize rahmetli dedemden kalan bir meslek. Bu yapmış olduğumuz hilal, şimdiye...