02 / 05 / 2024

cami tasarımı

cami tasarımı

Diyanet, camilerden toplanan parayla ibadet yerlerinin engellilere göre yeniden dizayn edileceğini duyurdu. Camilere yaşlılar için asansör, kadınlar için bebek odaları da yapılacak

Cami Tasarımı Fikir Yarışması'nın ödülleri sahiplerini buldu!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, İller Bankası ve Diyanet İşleri Başkanlığınca düzenlenen “Cami Tasarımı Fikir Yarışması”nın ödülleri sahiplerini buldu. İlk kez düzenlenen yarışmada iki kategoride birinci olan gençlere toplam 200 bin TL ödül verildi. 

Murat Kurum'un talimatıyla Cami Tasarımı Fikir Yarışması düzenleniyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un talimatı ile camilerin daha estetik, erişilebilir, sağlam ve çevreye duyarlı olabilmesi amacıyla "Cami Tasarımı Fikir Yarışması" düzenleniyor.    

Cami Tasarımı Fikir Yarışması başlıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, “Mimarlık, Peyzaj Mimarlığı, Mühendislik, Kentsel Tasarım Projeleri, Şehir ve Bölge Planlama ve Güzel Sanat Eserleri Yarışmaları Yönetmeliği” doğrultusunda "Şehir ve cami estetiği açısından ilk olma özelliğine sahip “Cami Tasarım Fikir Yarışması” düzenliyor.

TOKİ'den cami planlama ve tasarım projesine destek!

TOKİ Başkan Yardımcısı Ömer Bulut, cami planlama ve tasarımı projesi çalışmalarına TOKİ’nin de katkı sağlayacağını belirtti...

Cami Planlama ve Tasarımı Projesi değerlendirildi!

Diyanet İşleri Başkanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığının ortaklaşa yürüttüğü "Cami Planlama ve Tasarımı Projesi" değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi. 

Mersin kentsel tasarım çalışmalarıyla değişiyor!

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Yoğurt Pazarı, Ulu Cami Meydanı, Atatürk Caddesi, Atatürk Evi Çevresi, Silifke Caddesi ve Taş Bina çevresinde yapılan Kentsel Tasarım ve Yenileme Projesi kapsamında çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor.

Çelebizade'den iz ve koku bırakmayan özel tasarım halılar!

Çelebizade, iz ve koku bırakmayan özel tasarım halılarıyla dikkat çekiyor. Kalabalık alanlara uygun olarak üretilen Çelebizade cami ve vakıf halıları, ibadet alanlarında hijyenik kullanım alanı yaratıyor.

Core Studios Mimarlık Tasarım Limited Şirketi kuruldu!

Core Studios Mimarlık Tasarım Limited Şirketi, Mhd.Amer Kouly ve Omar Araar ortaklığıyla 120 bin TL sermaye ile 13 Ekim'de Fatih, Dervişali Mahallesi, Yazıcı Cami Sokak'ta kuruldu.

Yılmaz Değer Mimarlık Tasarım Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Yılmaz Değer Mimarlık Tasarım Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Yılmaz Değer tarafından 10 bin TL sermaye ile 15 Eylül'de Beyoğlu, Arap Cami Mahallesi, Bankalar Caddesi'nde kuruldu.

Sakarya Kentsel Tasarım Projesi’nde çalışmalar tamamlandı!

Sakarya Caddesi Kentsel Tasarım Projesi’nde çalışmaların tamamlandığını duyuran Başkan Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, “Proje kapsamında Yeni Cami Kavşağı’nı kaldırdık. Küpçüler Kavşağı’nda gerekli düzenlemeleri tamamladık" dedi

Hearst Tower'dan Babil Kulesi'ne kadar dünya gökdelenleri tasarım yarışında!

Kahire'den Toronto'ya, Varşova'dan New York'a dünyanın çeşitli yerlerinde yapılan gökdelen projeleri farklılaşmak için tasarım yarışına girdi

Şişli Belediyesi Osmanbey'de kentsel tasarım projesiyle 18 sokağı yeniledi!

Tekstil merkezi Osmanbey, Şişli Belediyesi'nin kentsel tasarım projesi ile yeni yüzüne kavuştu

Arçelik In Love serisi çamaşır makinesinde teknoloji ve tasarımı buluşturdu!

Teknoloji, inovasyon ve fonksiyonelliği temsil eden Çelik, tasarım, estetik, stil ve zarafet sembolü Çeliknaz ile birlikte, 2012'nin ilk yeniliğini sunuyor

cami tasarımı Haberi

cami tasarımı

Türkiye’dekibütün camiler engelli vatandaşlara göre yeniden düzenlenecek.Diyanet İşleri Başkanlığı bayram namazı hutbesinde camilerin engelliler için tasarlanacağını duyurarak vatandaştan bu konuda maddi yardım etmelerini istedi.Hutbede, engelli vatandaşların da camilerde ibadet etmelerinin en doğal hakları olduğuna işaret edilerek engellilerin camilere giriş ve çıkışlarında sorun yaşadıklarına değinildi.


Diyanet, Türkiye genelindeki tümcamilerde restorasyon çalışmalarına başlarken, camilerin engellilere uygunluğu, erişilebilirlik özelliklerinin tasarımı ve uygulamaları hakkında çalışmalar yaptı.


TARİHİ CAMİLERE ÖZEL ASANSÖR 


Camilerde engellilerin ve yaşlı vatandaşların yararlanacağı özel asansör sistemi de geliştirilecek. Tarihi camilerde, tarihi yapıya dokunmadan merpen basamaklarınamonte edilen özel tasarım, güvenlikli taşıma sistemi oluşturulacak.


BEBEK ODASI BİLE BULUNACAK 


Diyanet, kadınların ibadet etmek için camiyi tercih etmelerini sağlayacak çalışmalar da yapacak. Bu çalışma çerçevesinde kadınlar için camilere bebek odası yapılacak. Böylece anneler kolaylıkla çocuklarını bu odada oyalayarak ibadetlerini...