02 / 05 / 2024

Çamlıca Camii inşaatında son durum

Çamlıca Camii inşaatında son durum

İnşa çalışmaları devam eden Çamlıca Camisi, ileri teknoloji kullanılarak oluşturulan akustik hesapları ve ses sistemiyle, günümüzden 50 yıl sonra da teknolojiyi yakalayacak şekilde donatılıyor.

Çamlıca Camii'nin inşaatından son görüntüler!

Cumhuriyet tarihinin en büyük camisi olacağı belirtilen Çamlıca Camii'nin kaba inşaatının büyük bir bölümü tamamlandı. Caminin mimari özellikleri, mimari şekli vev renkleri de ortaya çıkmaya başladı. İşte caminin inşaatından son görüntüler;

Altunizade-Ferah Mahallesi-Çamlıca Camii-Bosna Bulvarı Metro Hattı 2025'te açılacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu yaptığı açıklamada Altunizade-Ferah Mahallesi-Çamlıca Camii-Bosna Bulvarı Metro Hattı'nı 2025 yılında hizmete açacaklarını söyledi.

Çamlıca Kass İnşaat Turizm Gıda Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Çamlıca Kass İnşaat Turizm Gıda Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Beşiktaş'ta 500 bin TL sermaye bedeli ile Fatih Çamlıca tarafından kuruldu.

Taksim Camii inşaatında bütçe iki katına çıktı!

SUR Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas, Taksim Camii inşaatının bütçesiyle ilgili şunları söyledi: ''İnşaata başladığımızda dolar 3.6 TL idi. Şimdi malum. Son bir yılda emtia fiyatları kaynaklı maliyet artışı oldu. Önemli bir eser yaptık. Her şeyin en iyisi olsun istedik.''

AKM ve Taksim Camii inşaatında sona yaklaşıldı!

Tarihi Taksim meydanında yüzyılın değişimi yaşanıyor. AKM ve Taksim Camii inşaatında sona yaklaşılırken, yeni yapıların şehre yeni soluk kazandırması planlanıyor.

Şanlıurfa Eyyüp Nebi Cami ve Külliyesi'nin inşaatında son aşamaya gelindi!

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde inşaat çalışmaları süren Eyyüp Nebi Camii ve Külliyesi inşaatında sona gelindi.

Çamlıca Radyo ve Televizyon Kulesi inşaatında sona geliniyor!

Bu yıl açılması planlanan Küçük Çamlıca TV-Radyo Kulesi inşaatında sona gelindi. Tamamlandığında 388,5 metre yüksekliğinde olacak olan kule, 53 kattan oluşacak...

Gebze-Darıca Metro inşaatında üzerine demir düşen işçi hayatını kaybetti! 

Kocaeli'de Gebze-Darıca Metro Hattı inşaatında çalışan bir işçi, vincin taşıdığı demirlerin üzerine düşmesi sonucunda hayatını kaybetti.

Antalya Eroğlu Nuri Camii inşaatında sona gelindi!

Antalya Finike’nin en güzel noktalarından birine inşa edilen Eroğlu Nuri Camii inşaatında sona gelindi.

Çamlıca Kulesi'nin inşaatında sona gelindi!

Çamlıca'da görüntü kirliliği oluşturan antenler ve kulelerinin tek bir noktada toplanması için yapılan Küçük Çamlıca TV-Radyo Kulesi inşaatında sona gelindi. Projenin bu yıl içerisinde açılması planlanıyor.

Küçük Çamlıca TV-Radyo Kulesi inşaatında sona gelindi!

Çamlıca'da görüntü kirliliği oluşturan antenler ve kuleleri tek bir noktada toplayacak Küçük Çamlıca TV-Radyo Kulesi inşaatında sona yaklaşılıyor. Projede restoran, seyir terası gibi sosyal alanların olacağı katların montajı tamamlandı.

Çamlıca Camii'nde ilk ezan okundu!

İstanbul'un en yüksek tepesinde inşa edilen Çamlıca Camii'nde bu sabah ilk ezan okundu. Çok sayıda vatandaş ilk sabah namazını kılmak için camiye geldi.

Çamlıca Camii etrafında kentsel dönüşüm başlıyor!

TOKİ Başkanı Ömer Bulut, "İstanbul Gaziosmanpaşa, Esenler ve Cumhurbaşkanımızın talimatı doğrultusunda, Çamlıca Camii etrafının düzenlenmesi amacıyla etrafıyla ilgili kentsel dönüşüm ihale aşamasına getireceğiz" dedi...

Çamlıca Kulesi inşaatında sona gelindi!

Çamlıca Kulesi inşaatında sona doğru yaklaşıldı. Sosyal alanların bulunacağı kulenin 10 katı tamamlanmış hali Taksim Meydanı’ndan göründü.

Çamlıca Camii inşaatında son durum Haberi

Çamlıca Camii inşaatında son durum

Gelişmiş bilgisayar altyapısına sahip, network tabanlı uzaktan komuta edilebilen sistem, olası virüs saldırılarına karşı  da korunuyor. İşitme ve görme engelli vatandaşların ibadetlerini kolaylıkla yapabilmelerini sağlayan ses ve görüntü sistemlerinin kurulduğu camide, imamın sözlerini yabancı ziyaretçiler için üç dile çeviren program devreye girecek.


Çamlıca Camisi Ses Danışmanı Süden Pamir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ibadette sesin, konuşmanın anlaşılırlığı ve yayılmasının çok önemli olduğunu söyledi. Dini mesajların sesle verildiğini, bu nedenle sesin verdiği huzurun önem taşıdığını belirten Pamir, caminin akustik ve elektro akustik olarak da baştan hesaplandığını, bu nedenle camiden nasıl bir ses çıkacağının sürpriz olmayacağını ifade etti.


Bu konuda iki yıldır yoğun bir çalışma yürüttüklerini aktaran Pamir, sözlerini şöyle sürdürdü:


"Caminin çok ciddi bir teknolojik altyapısı var. Ardından gelecek teknolojilere de açık bir altyapı...