10 / 05 / 2024

Çamur harcı

Çamur harcı

Yapı inşaatlarında tuğla veya taşları birbirine bağlamak için kullanılan çimento harcı nasıl hazırlanır? Yanıtı haberimizde...

Tapu harcı hesaplama tablosu!

Tapu dairesinde gerçekleşen taşınmaz mal tapu devir işlemleri için belli oranlarda tapu harcı ödemesinin yapılması isteniyor. Peki, tapu harcı nasıl hesaplanır? İşte tapu harcı hesaplama tablosu...

İzmir'de Çamur Bertaraf ve Dönüşüm tesisleri kurulacak!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 36 yıl sonrasının atık su ve çamuru için kolları sıvadı. "Çamur Yönetimi Master Planı" nda kurulacak çamur bertaraf ve dönüşüm tesislerinin yeri ve nitelikleri belirlenecek.

Tapuda bağışlama harcı ne kadar?

Taşınmaz mülkiyetinin devir işlemleri taşınmazın bağlı olduğu Tapu Dairesinde gerçekleşiyor. Peki, tapuda bağış nasıl yapılır? 2014 yılı tapuda bağışlama harcı ne kadar? İşte tapu bağış oranları..

Faizsiz konut kredisinde tapu harcı muafiyeti!

2985 sayılı Toplu Konut Kanununun Ek 2 nci maddesi kapsamında kullandırılacak kredilerle ilgili ipotekler ile bu konutların tapuya tescil işlemi, harçtan muaf tutuluyor. İşte konut kredisi tapu harcı muafiyeti..

İzmir'in Çamur Yönetimi Master Planı hazır!

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, arıtma çamurlarının çevreye zarar vermeden toplanmasını ve geri kazanımını sağlayabilmek için " Çamur Yönetimi Master Planı " çalışmalarına başladı.

Tapu harcı cezası ne kadar?

48 Seri Nolu Harçlar Kanunu Genel Tebliği gereğince, tapu ve kadastro harcı ödemeleri sırasında eksik beyanda bulunma cezası nedir? Eksik ödenen tapu harcı cezası ne kadar?

İzmir Büyükşehir Belediyesi çamur bertaraf ve dönüşüm tesisi kuracak!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 35 yıl sonrasının atık su ve çamuru için şimdiden çalışmaya başladı. 30 ilçeyi kapsayan ‘Çamur Yönetimi Master Planı’nda, gelecekte İzmir’de kurulacak çamur bertaraf ve dönüşüm tesislerinin yeri ve nitelikleri belirlenecek.

Tapu harcı pişmanlık dilekçesi nereye verilir?

Eksik tapu harcı cezası ile karşılaşmak istemeyen kimseler pişmanlık dilekçesi vererek, eksik beyanı tamamlama talebinde bulunabiliyor. Peki, tapu harcı pişmanlık dilekçesi nereye verilir? Dilekçe nasıl yazılır?

Tapu harcı eksik ödenirse ne olur?

Taşınmaz alım satım işlemlerinde, tapu dairesinde hem alıcı hem de satıcı tarafından harç ödenmesi gerekiyor. Peki gerçek satış bedeli üzerinden ödenmesi gereken tapu harcı eksik ödenirse ne olur?

Eksik ödenen tapu harcı cezası!

Tapu dairesinde yapılan devir hizmetine karşılık olarak tapuda belli oranlarda harç ödemelerinin yapılması gerekiyor. Harcın eksik ödenmesi durumunda ceza kesiliyor. İşte eksik ödenen tapu harcı cezası..

İnşaat ruhsatı yenileme harcı ne kadar?

İmar Kanunu gereğince bir arsa üzerinde inşaat çalışmalarına belli bir süre içerisinde başlanılıp, bitirilmesi gerekiyor. Belirlenen sürede inşaat bitmediği takdirde ruhsatın yenilenmesi gerekiyor. Peki, inşaat ruhsatı yenileme harcı ne kadar?

İşgal harcı tarifesi 2014!

Belediye sınırları içinde bulunan yerlerden herhangi birinin satış yapmak veya sair maksatlarla işgal edilmesi durumunda belli tarifelerde işgal harcı ödeniyor. İşte işgal harcı tarifesi 2014..

İşgal harcı ne zaman ödenir?

Belediye sınırları içinde bulunan yerlerden herhangi birinin, satış yapmak veya sair maksatla ve yetkili mercilerden usulüne uygun izin alınarak geçici işgal edilmesi, işgal harcına tabi tutuluyor. Peki, işgal harcı ne zaman ödenir?

Çamur harcı Haberi

Çamur harcı

Çimento harcı nasıl hazırlanır?

Harç, herhangi bir yapı inşaatında tuğla ve taş gibi yapı taşlarını birbirine bağlamak için kullanılan hamur olarak karşımıza çıkıyor. Söz konusu harç aynı zamanda kagir duvar ve tavanları sıvamak için kullanılıyor. Peki çimento harcı nasıl hazırlanır, merak ediyorsanız hemen yanıtlayalım.


Çimento harcı, kireç ve kumun su ile karıştırılması sonucunda elde ediliyor. Harç, kerpiç gibi ilkel yapılarda toprak ve samanı su ile karıştırarak da yapılabiliyor.


Harç çeşitleri..

- Alçı harcı, kum, alçı ve su ile yapılan harç olarak yapılıyor.

- Ateş harcı, Fırın, kazan, ocak gibi bütün yanma hücrelerinde kullanılıyor.  Bu harcın normal karışımı 3 ölçü ateş tuğlası horasanı ve 1 ölçü yüksek alüminli çimentodan meydana geliyor.

- Çamur harcı, Uygun çamur ve su ile bunlara katılan hayvan kılları, saman ve otlardan...