18 / 05 / 2024

çamur kurutma tesisleri

çamur kurutma tesisleri

Türkiye'nin önde gelen firmalarının üretim yaptığı, bünyesinde 480 sanayi tesisini barındıran Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi ( KOSBİ ) çevre yatırım lan ile de örnek oluyor.

İzmir Serbest Bölgesi'nden çevreci yatırım atağı!

Arıtma tesisi ve düzenli katı atık depolama alanından sonra solar çamur kurutma sistemi için de start veren İzmir Serbest Bölgesi, 2023 yılına kadar tam doluluk oranına ulaşmayı hedefliyor.

İzmir'de Çamur Bertaraf ve Dönüşüm tesisleri kurulacak!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 36 yıl sonrasının atık su ve çamuru için kolları sıvadı. "Çamur Yönetimi Master Planı" nda kurulacak çamur bertaraf ve dönüşüm tesislerinin yeri ve nitelikleri belirlenecek.

Kemalpaşa Organize'de çamur kurutma tesisi yapılıyor!

Türkiye'nin önde gelen firmalarının üretim yaptığı, bünyesinde 480 sanayi tesisini barındıran Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi ( KOSBİ ) çevre yatırım lan ile de örnek oluyor.

KOSBİ çamur kurutma tesisi projesini hayata geçiriyor!

Türkiye'nin önde gelen firmalarının üretim yaptığı, bünyesinde 480 sanayi tesisini barındıran Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi (KOSBİ) çevre yatırımları ile de örnek oldu. KOSBİ çamur kurutma tesisi projesini hayata geçiriyor...

İnegöl OSB'nin ihracat hacmi 1 milyar dolar!

Yıllık ihracat hacmi 1 milyar dolara ulaştı. Bu yıl içinde tamamlanması planlanan atık su arıtma ve atık çamur kurutma tesisi yatırımıyla kapasite günlük 165 tona ulaşacak.

İzmir'in ilk solar çamur kurutma tesisi açıldı!

İzmir'in Menderes ilçesinde bulunan Havza Atık Su Arıtma Tesisi'nde arıtma çamurlarının güneş enerjisiyle kurutulup ekonomiye kazandırılmasını sağlayacak ve yıllık 1000 ton karbondioksitin atmosfere salınımını engelleyecek.

İzmir'de solar çamur kurutma tesisi açıldı!

İzmir'de ilk kez solar çamur kurutma tesisi açıldı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu: "İzmir'de gerçekleştirdiğimiz çevre yatırımlarıyla hem Türkiye hem dünya ölçeğinde ses getirmeye başladık" dedi.

İzmir’in ilk solar çamur kurutma tesisi açıldı!

Havza Atık Su Arıtma Tesisi’nde arıtma çamurlarının güneş enerjisiyle kurutulup ekonomiye kazandırılmasını sağlayacak ve yıllık 1000 ton korbandioksitin atmosfere salınımını engelleyecek “Solar Çamur Kurutma Tesisi” açıldı.

İzmir'in ilk solar çamur kurutma tesisi açıldı!

Menderes ilçesinde bulunan Havza Atık Su Arıtma Tesisi'nde arıtma çamurlarının güneş enerjisiyle kurutulup ekonomiye kazandırılmasını sağlayacak ve yıllık 1000 ton korbandioksitin atmosfere salınımını engelleyecek "Solar Çamur Kurutma Tesisi" açıldı.

Aziz Kocaoğlu: Konak ve Karşıyaka tramvaylarının temelinin atılacak!

İzmir'in ilk solar çamur kurutma tesisinin açılış töreninde konuşan Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, yakında Konak ve Karşıyaka tramvaylarının temelinin atılacağını ve teleferik tesisinin bitirileceğini söyledi.

Uludağ Üniversitesi ilk yerli çamur kurutma makinesini üretti!

OSB'lerdeki arıtma tesislerinden çıkan çamurların kurutulması için yurt dışından makine ithalatı bağımlılığı ortadan kalkıyor. Uludağ Üniversitesi'yle işbirliğine giden Çevre Ekipman AŞ, Türkiye'nin ilk yerli çamur kurutma makinesini imal etti.

Torbalı, Tire ve Çandarlı'da çamur kurutma tesisi kurulacak!

Avrupa'nın en büyük kurutma ve dünyanın sayılı büyük çamur çürütme tesislerinden birini hayata geçiren İzmir Büyükşehir Belediyesi, çevre ilçelerde kurduğu arıtma tesislerindeki çamuru kurutmak için de çalışma yaptı

Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri 4 Temmuz'da açılıyor!

26 yıl önce Türk futboluna kazandırılan Riva arazisinin üzerinde yükselen Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri, cuma günü Başbakan Erdoğan tarafından açılacak. Saat 15.00’teki törende futbol ailesinin birçok ferdi yer alacak...

çamur kurutma tesisleri Haberi

çamur kurutma tesisleri

10 bin metreküp gün kapasiteli ilk etap antma tesisi çalışan, ikinci etap antma tesisi ihalesini de İZKA desteğiyle hayata geçirecek olan KOSBİ, şimdi de arıtma tesisinde çıkan çamurunun azaltılması ve ekonomiye kazandırılması için proje hazırlıyor. 

Antma çamurunun bertaraf edilmesi için dünyanın önde gelen finnalan arasında yer alan Alman Remondis yetkilileri ile Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlunun da katıldı bir toplantıda bir araya gelen KOSBİ Yönetim Kumlu Başkanı Kamil Porsuk ve Yönetim Kurulu Üyeleri, çamur bertaraf teknolojisi hakkında bilgi aldılar. 

Tesisin ikinci etap projesi hazır Toplantıda konuşan KOSBİ Yönetim Kumlu Başkanı Kamil Porsuk, sürdürülebilir bir büyüme için çevrenin korunmasına çok önem verdiklerini belirterek, bu amaçla bölgede arıtma tesisi kurduklarını söyledi. Antma tesisinin enerji ihtiyacının karşılanması için de güneş tarlası projesini hayata geçirdiklerini...