03 / 05 / 2024

Çanakkale bağaz köprüsü

Çanakkale bağaz köprüsü

AK Parti Grup Başkanvekili Turan: "Olağanüstü bir aksilik olmazsa 18 Mart 2017'de hem şehitlerimizi anacağız, hem de şehitler diyarı Çanakkale'ye boğaz köprüsü ile 'tarihi bir imza'nın temelini atacağız" dedi.

Türkiye'nin ilk boğaz köprüsü için tehlike çanları çalıyor! Yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya!

Balıkesir'in Ayvalık ilçesindeki Lale ve Cunda (Alibey) adalarını birleştiren ve 'Türkiye'nin ilk boğaz köprüsü' olarak bilinen Cunda Köprüsü'nün yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya olduğu belirtildi. 

1915 Çanakkale Köprüsü'nde geri sayım başladı!

Çanakkale Boğazı’nda Avrupa ve Asya kıtalarını ilk defa birbirine bağlayacak 1915 Çanakkale Köprüsü’nde artık sona gelindi. Simgelerin köprsünün ekonomiye yılda 223 milyarlık katlı sağlaması planlanıyor.

1915 Çanakkale Köprüsü'nün 3. tabliye montajı başladı!

"Çanakkale Boğazı'nın gerdanlığı" olan 1915 Çanakkale Köprüsü'nde 3. tabliye montaj çalışmaları başladı. 

1915 Çanakkale Köprüsü ile İstanbul Boğazı geçişine yeni alternatif!

1915 Çanakkale Köprüsü ve Otoyolu Projesi’nin yapımını üstlenen ortaklık Çanakkale Otoyol ve Köprüsü İnşaat Yatırım ve İşletme A.Ş. (ÇOK A.Ş.) proje ile ilgili açıklamalar yaptı.  

1915 Çanakkale Köprüsü'nde kuzey yönlü geçici çalışma halatı montajı başladı!

Çanakkale Boğazı'nda yapımı devam eden 1915 Çanakkale Köprüsü'nde kuzey yönlü geçici çalışma halatı montajına başlandı.

1915 Çanakkale Köprüsü'nde çalışma halatı montajı başladı!

Çanakkale Boğazı'nda inşa edilen 1915 Çanakkale Köprüsü'nde geçici çalışma halatı montajı çalışmaları başladı...

Üçüncü Boğaz Köprüsü ve Kuzey Marmara Otoyolu satılıyor mu?

Çin menşeili bir şirketin Üçüncü Boğaz Köprüsü'nü ve Kuzey Marmara Otoyolu'nu satın alacağı yönündeki iddialar meclis gündemine taşındı. CHP'li Tanrıkulu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

1915 Çanakkale köprüsü fay hattı üzerinde mi yapılıyor?

Deprem Uzmanı Prof. Dr. Doğan Perinçek, Çanakkale'de bir konferansta konuşma yaptı. Perinçek, "Yapımı süren Çanakkale Boğaz Köprüsü fayların üzerine yapılıyor, Çanakkale’deki faylar köprü eksenine dik olarak deniz içinde köprünün altından geçiyor" dedi...

3. Boğaz Köprüsü ve Kuzey Marmara Otoyolu satılıyor mu?

3. Boğaz Köprüsü ve Kuzey Marmara Otoyolu'nun Çin menşeli bir şirket tarafından satın alınacağı iddiası meclis gündemine taşındı. CHP'li Tanrıkulu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Denizli Sanayi Bağlantı Köprüsü’nde geri sayım başladı!

Denizli Büyükşehir Belediyesinin kent trafiğini rahatlatacak önemli projeleri arasında yer alan Sanayi Bağlantı Köprüsü’nün inşaatında sona gelindi.

1915 Çanakkale Boğaz Köprüsü, Çanakkale'ye ilgiyi artırdı!

1915 Çanakkale Boğaz Köprüsü ile Çanakkale Organize Sanayi Bölgesi, Çanakkale'ye olan ilginin artmasını sağladı..

Çanakkale Otoyol Ve Köprüsü İnşaat Yatırım Ve İşletme Anonim Şirketi İstanbul Şubesi açıldı!

Çanakkale Otoyol Ve Köprüsü İnşaat Yatırım Ve İşletme Anonim Şirketi İstanbul Şubesi 64 milyon TL sermaye ile açıldı.

Çanakkale Ilıca Köprüsü ne zaman tamamlanacak?

CHP Çanakkale Milletvekili Bülent Öz, Çanakkale'nin Küçükkuyu beldesinde bulunan Ilıca Köprüsü'nün yapımının ne zaman tamamlanacağını Ulaştırma, Denizcilik Ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'a sordu..

Çanakkale bağaz köprüsü Haberi

Çanakkale bağaz köprüsü

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, Çanakkale'ye boğaz köprüsü ile "tarihi bir imza"nın temelini atacaklarını belirterek, "Referanslarımız Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Osman Gazi Köprüsü zaten ortada. O referanslardan yola çıkarak diyoruz ki; inşallah biz 4 sene sonra o köprüyü bitireceğiz. Köprü bitince Çanakkale, lodosta geçilemeyen, fırtınada durulup beklenen, rüzgarda geride kalan bir il olmaktan çıkacak." dedi.


Anadolu yakasındaki Lapseki'nin Şekerkaya ile Avrupa tarafındaki Gelibolu'nun Sütlüce mevkisi arasına yapılacak "Çanakkale 1915 Köprüsü" ile ilgili, AA muhabirine açıklamalarda bulunan Turan, dünyanın "en uzun aralıklı köprüsü" olma unvanını alacak söz konusu köprünün temelinin 18 Mart 2017 tarihinde atılmasının planlandığını bildirdi.


Çanakkale'nin özellikle son dönemde bazı vizyon projeleri olduğunu ifade eden Turan, köprü projesinin bunların en başında geldiğini vurguladı.


Turan, köprünün 2023 hedeflerinden biri olduğunu ancak...