29 / 04 / 2024

Çanakkale dünyanın en büyük açık alan müzesi olacak

Çanakkale dünyanın en büyük açık alan müzesi olacak

Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Nihat Gül, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Gelibolu'da, Çanakkale savaşlarıyla ilgili tarihi, kültürel ve manevi değerler ile doğal dokuyu koruyarak tarih alanı oluşturacaklarını anlattı...

1915 Çanakkale Köprüsü dünyanın en uzunu olacak!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan, 1915 Çanakkale Köprüsü "2 bin 23 metre orta açıklığa sahip 1915 Çanakkale Köprüsü, dünyanın en uzun asma köprüsü olacak.'' dedi.

Türkiye'den 3. köprü 'dünyanın en uzun köprüleri' arasında olacak!

Türkiye 2023 hedefleri arasındaki Çanakkale 1915 Köprüsü ile dünyanın en uzun köprüsünü inşa edecek.Çanakkale 1915 Köprüsü tamamlandığında Türkiye 3 köprü ile dünya sıralamasına girmiş olacak.

Ahmet Arslan: Dünyanın en büyük köprüsünü yapacağız!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, 1915 Çanakkale Köprüsü'ne ilişkin, "Dünyanın en büyük köprüsünü yapmış olacağız. Bu, 'Türkler'de çok oluyor' lafının tam da ispatı." dedi.

Çanakkale Boğaz Geçiş Köprüsü dünyanın en uzun asma köprüsü olacak!

Çanakkale Boğaz Geçişi Köprüsü için ihale süreci başlıyor. Köprü dünyanın en uzun asma köprüsü olacak. Gebze - Orhangazi-İzmir Otoyol Projesi tüm hızıyla sürerken, uzun süredir sık sık gündeme gelen Çanakkale Boğazı Köprüsü Projesi için de tarih verildi.

Çanakkale Boğazı Köprüsü dünyanın en uzun asma köprüsü olacak!

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, "Çanakkale Boğazı Köprüsü, dünyanın en uzun asma köprüsü olan Japon köprüsünü de geçen bir proje olacak. İnşallah bunu da Türk-Japon işbirliği ile yapacağız" dedi.

İstanbul dünyanın en romantik 20 şehri arasına girdi!

ABD'de yayın yapan bir seyahat sitesi, dünyanın en romantik 20 şehrini belirledi. Bali Adası'nın zirvede yer aldığı listede, İstanbul 15, "Aşk şehri" olarak adlandırılan Paris 20'nci sırada gösterildi...

Four Seasons Otel, dünyanın en iyi 13'üncü oteli oldu!

Dünyanın en önemli seyahat sitelerinin başında gelen Trip Advisor, okurlarının oylarıyla dünyanın en iyi otellerini sıraladı. İstanbul Sultanahmet'te bulunan Four Seasons Otel, listeye 13'üncü sıradan girmeyi başardı.

Dünyanın en eski ikinci metrosu 139 yaşında!

Londra metrosundan 12 yıl sonra hizmete giren ve dünyanın en eski ikinci metrosu olan Tünel, zamana meydan okuyor. 139. yaşı dolayısıyla karanfillerle gelin gibi süslenen Tünel, yolcularına sürpriz yaptı...

Dünyanın en eski ikinci metrosu Tünel, 139. yaşını kutluyor!

Londra metrosundan (1863) on iki yıl sonra 17 Ocak 1875 hizmete giren ve dünyanın en eski ikinci metrosu olan Tünel, bu yıl 139. yaşını kutluyor. Kutlama nedeniyle karanfillerle gelin gibi süslenen Tünel, yolcuları müzik resitali ile karşıladı...

Dünyanın en güvenli havayolu şirketi Air New Zealand oldu!

Dünyanın en güvenli havayolu şirketinin Yeni Zelanda Havayolu şirketi Air New Zealand olduğu açıklandı. Alman havayolu kazaları araştırmaları bürosunun oluşturduğu listeye göre geçen sene birinci olan Finlandiyalı Finair üçüncü sıraya geriledi...

Dünyanın En Büyük Damla Sulama Projesi Jain’e teslim!

Hindistan’ın en büyük mikro sulama şirketi olan Jain Sulama Sistemleri, Karnataka’da dünyanın en büyük entegre mikro sulama projesini kazanarak farkını bir kez daha ortaya koydu.

Mukarnas Spa Resort dünyanın en iyi otelleri arasındaki yerini aldı!

Dünyanın en büyük otel değerlendirme sitesi HolidayCheck 'in her yıl geleneksel olarak yaptığı oylama sonucunda Mukarnas Spa Resort dünyanın en iyi otelleri arasındaki yerini aldı.

Dünyanın en büyük ev tekstili fuarı Heimtextil devam ediyor!

Almanya'nın Frankfurt kentinde düzenlenen ve dünyanın en büyük ev tekstili fuarı olarak kabul edilen Heimtextil Fuarı'nın ikinci gününde, dünyanın önde gelen tekstil ve ev tekstili üreticileri yeni ürünlerini pazarlama imkanı buluyor...

Çanakkale dünyanın en büyük açık alan müzesi olacak Haberi

Çanakkale dünyanın en büyük açık alan müzesi olacak




Kültür ve Turizm Bakanlığı koordinatörlüğünde inşa edilecek "Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan"da, Çanakkale ruhu, teknolojinin tüm imkanları kullanılarak ziyaretçilere hissettirilecek.

ANKARA


Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Nihat Gül, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Gelibolu'da, Çanakkale savaşlarıyla ilgili tarihi, kültürel ve manevi değerler ile doğal dokuyu koruyarak tarih alanı oluşturacaklarını anlattı.


Çanakkale savaşlarının 100. yılının 2015'te dolacağına dikkati çeken Gül, yeni neslin zihninde Çanakkale'ye yönelik çok fazla bilgi bulunmadığını, tarihi yarımadada yapacakları düzenlemelerle bu eksikliği gidermeye çalışacaklarını söyledi.


Gül, şunları kaydetti:


"İtilaf kuvvetleri Anafartalar Koyu'na çıkarma yaptığı zaman oradan siperlere kadar hafif raylı sistem döşemişler erzak ve mühimmat taşınması için. Mevziler, siperler, sahra hastaneleri askeri kaynaklardan bakılarak hepsi gün yüzüne çıkarılacak. Ziyaretçilere Çanakkale'nin ruhunu yaşatacağız. Onları siperlerin içinde gezdireceğiz. Dinlenme yerine ulaşan vatandaşları, savaşta yemek...